Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru SCM Timișoara în confruntarea cu Athletic Constanța

Victorie pentru SCM Timișoara în confruntarea cu Athletic Constanța

SCM Timișoara a câștigat partida cu Athletic Constanța, scor 80-66 (16-13, 22-23, 19-18, 23-12). Meciul a fost foarte dispuat în mare parte, dar o evoluție mai mult mai bună a bănățenilor în sfertul patru a făcut diferența.

Partida de la Voluntari a început sub semnul echilibrului iar Timișoara avea un avantaj de 3 puncte la jumătatea primului sfert, scor 6-9, după un three-point play reușit de Mirel Dragoste. Constanța a egalat prin coșul înscris de Cristi Mâinea de la mare distanță, 9-9, dar Mirkovic a înscris la rândul său din afara semicercul și tabela indica 11-15. Daniel Mâinea a marcat ultimul coș al actului întâi din apropierea panoului.

Timișoara s-a distanțat la 8 lungimi în debutul celui de-al doilea sfert, 13-21. Stallworth a mărit ecartul la 11 puncte cu un coș de afară, 16-27. Un three-point play executat de Schneider a micșorat diferența la 8 puncte, 19-27, însă Stallworth a punctat din nou la faza următoare, 19-29. Bănățenii au menținut un avantaj consistent și în următoarele minute iar Mijajlovic a înscris de la semi-distanță pentru 25-36. Iulian Orbeanu a marcat din spatele arcului de cerc, 28-36 iar Daniel Mâinea a micșorat diferența la 6 puncte printr-un lay-up, 32-38. Stallworth a ratat două libere iar Orbeanu a reușit să transforme două aruncări din dreptul liniei de fault pentru ca scorul să devină 34-38. După ce Olah a ratat și el două libere, Gribinic a micșorat diferența la doar două puncte iar scorul înregistrat la pauză era 36-38.

Constanța a egalat la prima acțiune din sfertul trei prin Mario Lazăr, dar Brown a răspuns cu un coș de la mare distanță, 38-41. Schneider și-a adus echipa în avantaj prin mai multe reușite consecutive, scor 43-41. Ulterior, cele două combatante au trecut alternativ la conducere iar Ursu a înscris de lângă panou pentru ca tabela să indice 51-51. Dunk-ul lui Mirkovic a făcut ca scorul să fie 51-54 iar Ursu de la mare distanță a stabilit scorul înaintea sfertului patru, 54-57.

Timișorenii au început în forță ultimul act și s-au distanțat pe tabelă, scor 54-63. O reușită spectaculoasă de trei puncte al lui Chițu a făcut ca scorul să devină 59-65. Constănțenii au avut în continuare faze ofensive finalizate cu succes și s-au apropiat la 2 lungimi de echipa adversă, 63-65. Gajic a înscris din spatele semicercului pentru 63-68 iar Chițu a punctat de lângă panou, 65-68 cu patru minute până la final. După această reușită, alb-violeții s-au distanțat la 14 puncte pe tabelă după o mai bună organizare în ambele faze ale jocului, scor 65-79. Astfel, SCM Timișoara obține o victorie concludentă în ciuda unei replici solide din partea grupării de la malul mării.

Adam Mirkovic a fost cel mai bun marcator al Timișoarei cu 14 puncte iar Mirel Dragoste a înscris 12 puncte în acestă întâlnire. Stallworth a contribuit cu 11 puncte iar Brown și Gajic au avut fiecare câte 10 puncte.

În replică, Siler Schneider a reușit 16 puncte pentru Athletic Constanța, urmat de Daniel Mâinea cu 11 puncte și de Iulian Orbeanu cu 10 puncte.

*Foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii