Stiri Juniori U20 Feminin

Klaus Iohannis: „Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber”

Klaus Iohannis: „Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber”

Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de urgență la Palatul Cotroceni. 

Discuțiile au avut loc într-un format restrâns , premierul, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătății și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Concluzia discuțiilor a fost că după data de 15 mai se va renunța la starea de urgență și restricțiile de circulație vor fi ridicate, însă, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască. 

De asemenea, nu se vor prelungi restricțiile de deplasări individuale, dar interdicțiile pentru adunări publice și pentru manifestări vor mai rămâne pentru o perioadă. 

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

Bună ziua. Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun (nr. cu mască). Am avut astăzi o nouă întâlnire pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa numitul plan de relaxare

Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și în acest sens vom avea un plan destul de detaliat în scurt timp.

Am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți trebuie anunțate din timp. Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție.

Am decis astăzi ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul.

O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem.

Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări, vor rămâne și alte interdicții în vigoare. 

Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili care activitate poate să înceapă.

O activitate importantă este cea școlară. Voi avea o întâlnirea cu min. educației pentru a elabora un plan pentru revenirea elevilor la școală. Un plan este necesar și pentru revenirea activității economice.

Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai. 

Astfel, deși starea de urgentă va înceta la data de 15 mai, Președintele nu a vorbit despre întrecerile sportive, însă șansele ca acestea să fie reluate cu participarea suporterilor sunt extrem de mici. Totuși, relaxarea măsurilor va avea un impact asupra sportului românesc și Federația Română de Baschet va fi nevoită să ia decizia finală în ceea ce privește competițiile interne. 

*foto: presidency.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii