Stiri Juniori U20 Masculin

Georgescu: "Am contestat maniera de arbitraj. Fazele au fost judecate total diferit"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
30.04.2013

Foto: pressalert.ro

Întrecerile continuă la Sala Sporturilor Constantin Jude din Timişoara, acolo unde luni seară BC Timişoara a învins la 17 puncte pe CSU Ploieşti, scor 67-50, într-o confruntare importantă în vederea stabilirii ierarhiei finale.

La finalul meciului a avut loc un dialog aprins între antrenorul prahovenilor Hartman şi Mihai Aldea(foto), preşedintele CCCLT, cu privire la unele decizii luate de cavalerii fluierului. Într-o declaraţia acordată site-ului nostru Ionuţ Georgescu a contestat maniera de arbitraj a brigăzii formate din Marchiş Amania şi Fabiana Niţu Vinaşi Reea, făcând aluzie la faptul că internaţionalul Doru Vinaşi este cel care se ocupă cu delegările la turneul de la Timişoara.

Echipa noastră a practicat un joc slab, dar maniera de arbitraj din repriza a 2-a a fost la rândul ei una slabă, fazele au fost judecate total diferit. Este pentru prima oară în acest turneu când meciul este oficiat de către două arbitre. Nu ni se pare normal ca unul dintre arbitri să fie din acelaşi oraş cu arbitrul principal. Am înţeles delegarea doamnei Niţu, arbitru cu experienţă internaţională, însă a doua arbitră este una neexperimentată şi din acelaşi oraş cu arbitrul principal. Nu ni se pare normal ca o persoană să şi centreze, să şi dea cu capul, respectiv să-şi judece el maniera de arbitraj.

Nu mi se pare corect ca aceleaşi persoane să fluiere meciuri pentru aceeaşi echipă respectiv într-un joc în care se decide unde vor merge medaliile. Nu trebuie să ne batem joc de munca unor copii şi a unor oameni care au investit într-o competiţie care anul trecut nu a fost deloc respectată. Trebuie să tragem linie după acest turneu şi să privim într-o perspectivă optimistă, iar acest lucru se va întâmpla doar dacă viitorii jucători ai baschetului românesc vor fi lăsaţi să îşi decidă victoriile pe teren.

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    Geogescu
    Pana acum chiar m-am mirat cat de ok se comporta omul asta, ca se lupta pentru imaginea lui CSU. Din cate se pare insa incepe sa prinda si el "experienta" si sa fie pe aceeasi unde cu ceilalti din anturajul lui. Si asa ca si o parere personala, daca tot este presedinte de club de baschet, nu vad de ce trebuie sa dea exemple si comparatii din fotbal....care oricum sunt caraghioase..... Asta e, a trebuit sa justifice si el infrangerile ....

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • Kevin :

    arbitrii
    Normal ar fi ca echipele sa fie lasate sa joace indiferent de numele lor.Nu cred ca Timisoara ar trebui ajutata asa, am vazut statistica la meciurile cu Dinamo si Ploiesti si erau numai faulturi in drepturile jucatorilor foarte buni de parca statistica aceea facuse hepatita. Dupa ce arbitrii faceau curatenie cei de la Timisoara puteau sa joace . Se intampla la un meci..... dar nu la doua sau poate trei ca si azi mai au un meci dificil. Oare cum va fi azi, daca Timisoara joaca pentru aur? Vor juca singuri sau in 6, 7, 8 ? Si la U 18 si U17 au fost arbitrii experimentati dar nu erau secondati de incepatori. Pacat ,mai ales ca jucatorii tineri au si ei posibilitatea sa joace acum , s-au pregatit un an intreg si acum altii schimba clasamentele.

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    Kevin
    Sa fiu putin mai rau, macar baschetbalistii invata de mici ce inseamna Romania. Prin munca cinstita, trebuie sa fi mult mai puternic decat se realizezi ceea ce altii realizeaza cu poate jumatate de efort....

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    re
    Cam intortocheata propozitia, m-am grabit, greseala mea. Sper ca se intelege ideea :)

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • Kevin :

    da
    Ai dreptate, dar mare pacat ca se inverseaza valorile. Oare Timisoara vrea sa castige un trofeu , daca tot au ratat Cupa Romaniei dupa ce au investit atatia bani? Cam curioasa ideea de a cere atat de multe turnee finale la ei. Ar trebui ca aceste turnee finale sa se desfasoare pe teren neutru.

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    asesoftism
    Cînd au jucat cu Dinamo ai cărui jucători de bază au fost eliminați la sfîrșitul sfertului 3 nu a contestat nimeni arbitrajul. Cît despre comportamentul lui Hartman am impresia că la Ploiești un criteriu de selecție este irascibilitatea :).

    Cei drept arbitrii au cam pierdut controlul meciului fluierînd tot mai mult în compensație. Compensația s-a întins pînă în meciul de azi cînd după 2 sferturi Asesoft avea 4 faulturi de echipă față de 10 cît avea Mureșul.

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    @magyari
    Oricum mă bucur că Asesoftul mai are și un om cumpătat (în declarații și în comportamentul de pe bancă) în conducere că dacă ar fi doar Iacobescu am fi ca la fotbal.
    Georgescu mi s-a părut că s-a purtat decent atît ieri cît și prin această declarație spre deosebire de Hartman care înjura pe toată lumea inclusiv pe proprii jucători.

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • Kevin :

    da, Timisoara
    Deci au mai avut un meci azi si inca din primele minute au inceput sa apara greselile personale in dreptul celor de la Craiova care au jucat bine in celelalte meciuri. Sa fie o pura intamplare ca tot jucatorii buni de la Ploiesti, Dinamo,Craiova erau vanati de arbitrii? Dar pe la noi s-a impamantenit ideea ca echipele care organizeaza turneul final trebuie sa si castige ......si nu sunt putine exemplele in acest sens incepand cu care U doriti. Decat asa o victorie mai bine ma clasez pe locurile 4-6 ca acolo toata lumea te compatimeste.

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    @Kevin
    Dacă e mai bine pe 4-6 între cei compătimiți nu e nici o problemă, e ușor de ajuns acolo.
    Cred că ceea ce numești vînatul jucătorilor e la fel de întîmplătoare ca fluieratul de condusă, pași și alte genuri de TO-uri care sînt fluierate în Liga Națională împotriva adversarelor Ploieștiului imediat ce se apropie la sub 4 puncte de multipla campioană.
    Nu mai vreau să vorbesc despre modul în care se este lăsată Asesoft să se apere față de ceilalți. Vorba cuiva: "dacă Morris nu dădea acel coș norocos..."
    Păcat pentru joc că se întîmplă astfel de lucruri dar dacă mă gîndesc la ce scandaluri sînt în Euroligă legat de arbitraj ajung la concluzia că trebuie să te descurci în aceste condiții. E mult mai ușor să dai vina pe greșelile altora decît să le vezi pe ale tale.

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • Kevin :

    cristian_
    Sa fim bine intelesi , nu sunt fan ASESOFT. Eu am fost curios sa vad ce se intampla cu echipa care este din orasul in care se disputa turneul final. Atat. Si am vazut, adica mi-a atras atentia ce am scris. Intr-un fel este bine ca acesti copii au avut posibilitatea sa joace ( exceptie Dinamo), ca pe la cluburile mari sunt doar parteneri de antrenament deoarece antrenorii dornici de victorii si indeplinirea obiectivelor ii cam uita pe banci chiar daca unii sunt foarte talentati.Poate acum am fost inteles . Sarbatori fericite!

    cu 10 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii