Stiri Juniori U20 Masculin

L2M. Se cunosc seriile turneului semifinal

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.03.2013

ACTUALIZAT, 7 martie, ora 21:00 (corectat vineri, 08.03, ora 11)

FR Baschet a anunțat locurile de desfășurare pentru turneele semifinale ale Ligii II (CN U23) masculin - ediția 2012/13.

Astfel, cele trei grupe se vor desfășura în locații neutre după cum urmează:

- Seria I la Pitești
- Seria II la Craiova Târgu-Mureș
- Seria III la Târgu-Mureș Craiova.

ACTUALIZAT, 28 februarie, ora 20:30

Cele trei serii ale turneului semifinal sunt:

Seria I
CSU Ploiești
BC Timișoara
BCM U Pitești
BC Farul Constanța
Seria II
Dinamo București
BC Mureș Tg. Mureș
LPS Focșani
BC Timba Timișoara
Seria III
SCM Craiova
CSU Sibiu
Rapid București
CSM Oradea

Cererile pentru organizarea turneelor semifinale pot fi depuse la FRBaschet până pe 6 martie.

_______________________

Negoițescu (Ploiești) și Pârlog (Dinamo) vor
avea ocazia să se întâlnescă și în fazele
superioare ale L2M

Faza preliminară a Campionatului Național Liga a II-a masculin a ajuns la final. Dintre cele 20 de echipe ce au terminat prima secvență a competiției, 12 vor merge la turnee semifinale, iar celelalte 8 vor continua competiția în Grupa Valorică B.

Zece dintre echipele ce s-au calificat în Grupa Valorică A (turneele semifinale) sunt ocupantele primelor 2 locuri în fiecare serie, în timp ce celelate două sunt cel mai bine clasate echipe de pe locul 3.

Rezultate Liga a II-a masculin

Clasament Liga a II-a masculin

În Seria I, singura cu cinci echipe, primele două locuri sunt ocupate de Dinamo București, fără înfrângere și Rapid București. Situația nu este foarte clară în privința bilanțului celor două echipe deoarece Federația Română de Baschet nu a publicat nici astăzi, la două luni și o săptămână de la disputatea meciurilor, rezultatele partidelor dintre Dinamo și Rapid și Rapid și Flash București de la turneul de sală desfășurat în decembrie. Indiferent însă de cele două rezultate, primele două locuri în serie rămân aceleași.

În Seria a II-a, una din care pe parcursul campionatului s-au retras două echipe, Steaua București și Vabova Sf. Gheorghe,  s-au calificat în faza următoare CSU Ploiești, locul 1, fără înfrângere, și LPS Focșani, locul 2, trei victorii și tot atâtea înfrângeri.

Seria a III-a a fost dominată de BC Timișoara, opt victorii și un meci pierdut, iar pe locul 2 s-a clasat CSM Oradea, cu 4 meciuri câștigate și 5 pierdute.

În Seria a IV-a, pe primul loc a terminat SCM Craiova, cu 8 victorii și o înfrângere. BCM U Pitești, deținătoarea trofeului, a încheiat faza preliminară pe locul 2, cu 5 meciuri câștigate și 4 pierdute.

Seria a V-a, din care, la jumătatea sezonului s-a retras CSU Cuadripol Brașov, a fost cea mai echilibrată din prisma luptei pentru locul 1. CSU Atlassib Sibiu și BC Mureș Tg. Mureș au terminat la egalitate, 7 victorii și 2 înfrângeri, însă sibienii au ocupat prima poziție datorită victoriei directe de la turneul de sală.

Celelalte două echipe ce vor participa la Turneul semifinal se vor stabili în funcție de coeficientul victorii/număr total meciuri și, dacă egalitatea se menține, se va lua în considerare coșaverajul prin împărțire.

Situația este următoarea:

  Echipa Victorii Meciuri V/Î Pcte
marcate
Pcte
primite
Pcte marcate/
pcte primite
Seria I Farul Constanța 5 12 0.41 754 853 0.88
Seria II CSM București 0 6 0 315 451 0.69
Seria III Timba Timișoara 3 9 0.33 654 723 0.9
Seria IV Energia Rovinari 3 9 0.33 599 682 0.87
Seria V BC Miercurea Ciuc 2 9 0.22 689 784 0.87

Așadar, aplicând primul criteriu, raportul victorii - total meciuri, observăm că Farul Constanța se califică în faza superioară, în timp ce Timba Timișoara și Energia Rovinari sunt la egalitate. Pentru a le departaja aplicăm al doilea criteriu, coșaverajul prin împărțire, și constantăm că Timba are 0.3 unități în plus față de Energia și este a 12-a echipă din Grupa Valorică A.

Cele 12 echipe vor fi împărție în trei serii. Repartiția se va face vineri, 1 martie joi, 28 februarie, la sediul FRBaschet. Se va disputa un singur turneul semifinal, în perioada 16 - 18 martie 2013.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

3 comentarii la aceasta stire:
  • Kevin :

    locatii neutre?
    Pai Pitestiul este in prima grupa si meciurile se desfasoara la........Pitesti , deci cum poate sa fie locatie neutra in aceasta grupa? Cred ca este ceva gresit la celelalte doua grupe ,adica trebuie schimbate locatiile intre ele sau pur si simplu este .....greseala de scriere? Nu pot fi locatii diferite numai pentru echipele din 2 grupe.

    cu 11 ani în urmă (07.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    @Kevin
    Am atasat un print screen cu sursa informatiei (probabil e o eroare cu privire la locatiile seriilor 2 si 3, adica ar trebui sa fie invers).

    cu 11 ani în urmă (07.03.2013) Raspunde
  • Kevin :

    ...............
    Asta spuneam si eu. Am vazut sursa de informatie dupa-amiaza si sigur e ceva gresit la seriile 2 si 3.

    cu 11 ani în urmă (07.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii