Stiri Vulturi

Amical. România pierde partida cu Belarus

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.07.2013

STATISTICA

România a pierdut meciul cu Belarus din cadrul turneului de pregătire din Portugalia. Partida s-a încheiat cu scorul de 66-79. Pe sferturi: 19-20, 12-14, 18-18, 17-27.

Meciul România vs Belarus, din cadrul turneului internațional găzduit de Portugalia, a fost în transmisiune directă AICI.

România a început cu Tudor, Mandache, Kabengele, Silvășan și Drăgușin.

Ex-sovieticii au marcat primii, însă Tudor pe pătrundere, iar apoi Drăgușin din serviciul aceluiași Tudor au adus primul avantaj pentru România. Se merge cap la cap, Kabengele marcând primul coș de trei puncte pentru România. Astfel, după cinci minute de joc scorul era 7-7. Nicoară este trimis pe parchet în locul lui Silvășan, pe poziția 4. Tricolorii forțează multe mingi în centru, însă apar destule nesincronizări între Drăgușin și omul aflat la serviciu. Tricolorii intră în penalizare din minutul 8. Dani Popescu și Cătălin Baciu intră pe parchet, însă cel din urmă ratează de sub coș. El ajunge la linia de pedeapsă și se revanșează de acolo. Românis se apără agresiv și câștigă mingra la mijlocul terenului, dar apărarea presing aduce și destule faulturi. Dani împarte defensiva adversă și marchează pe pătrundere. Guțoaia intră în joc și îi pasează decisiv lui Nicoară care marchează din spatele semicercului. Mandache duce avantajul României pentru prima dată la mai mult de o posesie. Sfertul inaugural se încheie după ce toți titularii au fost schimbați de Marcel Țenter. Scor 20-19 pentru România.

Sfertul 2 începe cu Popescu, Ștefan, Guțoaia, Nicoară, Baciu.

Guțoaia împarte liberele, ex-sovieticii egalează, însă Baciu punctează din acțiune. Apărarea României are momente de slăbiciune și trebuie să oprească jocul prin fault pentru a opri depășirile pe pătrundere. Compatrioții noștri obțin recuperări ofensive și se desprind la 25-21. Între timp în teren își face apariția și Căpușan. acesta joacă alături de Guțoaia și Nicoară, cu Popescu pe poziția 1, respectiv cu Baciu pe 5. Țibîrnă este trimis pentru prima dată în teren undeva la jumătatea sfertului 2. Belarus înscrie de la distanță și trece la conducere în condițiile în care tricolorii nu marchează deloc. Dani Popescu depășește apărarea zonă a adversarului în dribling și punctează de la semidistanță pentru a aduce România în avantaj. Țenter folosește diferite formule de joc, însă în prima repriză a mizat mai mult pe Dani Popescu pentru faza de construcție. Ex-sovieticii profită de faulturile comise de tricolori pentru a înscrie de la linia de pedeapsă. Astfel, Belarus revine în avantaj și Țenter cere timp de odihnă. Tudor revine în teren pe finalul reprizei, însă Mandache instrumentează o acțiune pe tranziție finalizată de Kabengele. Repriza se termină cu scorul de 34-31 după coșul de trei puncte marcat de bieloruși pe ultima posesie.

Kabengele are 5 puncte, Drăgușin, Baciu, Popescu și Mandache au câte 4 puncte, Nicoară, Tudor și Guțoaia au câte 3 puncte, iar Silvășan are un punct marcat.

Sfertul 3 începe cu Tudor, Mandache, Guțoaia, Nicoară și Drăgușin pe parchet.

Ambele echipe pierd posesia mingii pe primele acțiuni ofensive. Nicoară înscrie din spațiul de trei secunde, însă replica vine de la mare distanță pe posesia imediat următoare. Belarus este sancționată cu fault tehnic la bancă pentru proteste. Tudor marchează doar două din cele patru libere acordate. Tot el înscrie și din acțiune pentru a egala la 37. Adversarul își construiește jocul pe aruncări de la distanță, dar în același timp reușește să pună mâna pe minge după propriile ratări în special când mingea sare din inel la depărtare. Tudor are din nou probleme de atitudine și este retras pe bancă spre jumătatea secvenței. Nicoară este eliberat de adversar în afara semicercului, Popescu îl găsește cu mingea și orădeanul egalează la 40. Pivotul echipei din Belarus îl împiedică la propriu pe Drăgușin, fluierîndu-se greșeală antisportivă. Erorile continuă în jocul ofensiv al tricolorilor, iar numărul posesiilor pierdute a urcat. Nicoară înscrie pe tranziție și egalează la 43 în minutul 26 al partidei. Urmează finalizarea în forță a lui Guțoaia, pe contraatac pentru a aduce România în avantaj. Adversarii au cerut timp de odihnă. După reluare Belarus înscrie de la mare distanță și vine la conducere, dar nici tricolorii nu greșesc. Baciu punctează din spațiul de trei secunde. Nicoară împarte două libere, dar replica vine de la semidistanță. Mandache pierde mingea de două ori pe finalul sfertului al 3-lea, iar apoi Vasile Ștefan comite fault ofensiv. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 52-49 în favoarea Belarusului.

Sfertul 4 a început cu Popescu, Mandache, Guțoaia, Silvășan și Drăgușin pe parchet.

Popescu pasează direct la adversar și astfel Belarus se desprinde la cinci puncte în al doilea minut al secvenței decisive. Drăgușin transformă de la linia de pedeapsă, iar câteva secunde mai târziu Mandache aduce primele puncte din acțiune pe contraatac. Bielorușii ratează din aruncări deschise, dar Tudor ratează incredibil de sub coș în cel de-al 3-lea minut al perioadei de joc. Guțoaia comite fault în atac, iar adversarul profită marcând de la distanță pentru 58-53 în minutul 34. Țenter solicită timp de odihnă. Nici după reliare elevii lui Marcel Țenter nu au luciditate în faza ofensivă. Mai mult, Nicoară este descalificat după ce a fost sancționat cu fault tehnic. Astfel ecartul crește la nouă puncte. La jumătatea sfertului decisiv Belarus înscrie de la distanță și scorul devine 65-53. Țenter mai solicită un timp de odihnă.
Silvășan pasează în brațele adversarului, iar Belarus punctează chiar și din poziții imposibile. Același Silvășan este găsit sub coș de Tudor și întrerupe seria negativă. Tudor nimerește coșul de la mare distanță, însă adversarul are resurse pentru a se menține în avantaj pe tabela de marcaj la peste zece puncte. În ultimele mai bine de trei minute ambele protagoniste au fost în penalizare. Tricolorii coboară ecartul la sub zece lungimi, însă deciziile total neinspirate din final au împiedicat echipa României să se apripie mai mult. În cele din urmă partida s-a încheiat cu scorul de 66-79.

Marcatorii României: Tudor 12 puncte, Nicoară 11, Guțoaia 9 puncte, Drăgușin, Mandache și Kabengele câte 7 fiecare, Baciu 6, Popescu 4, Silvășan 3. Au mai jucat: Țibîrnă, Ștefan și Căpușan.

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Romania
    Diferenta mare fata de ce se juca cu "antrenorii" de anu trecut..... seamana a echipa si nu a ..... zvarlit migea in cautarea gaurii!

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • iulian09 :

    Slab
    Meci f slab de ambele părți

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • cluj-n :

    echipa?
    joc slab,ce cauta dragusin care vrea toate mingile,le scapa ,face fault in atac, ce conducator este tudor care dribleaza,dribleaza nu stie sa paseze in adancime ,sau nu vrea???isi bate joc de libere...si este lasat culmea???isi bate joc de ultimile 3 atacuri,in aparare 0-zero-omul lui creea superioritatea,....lui tenter ii plac conducatorii astia vezi cazul dundjerski la medias...silvasan ce sa zic....pivotii toti depasiti dar macar sunt relative tineri sa nu-l mai vad pe dragusin si nici pe tudor sunt enervanti cu jocul lor si cred ca ii scoate din sarite si pe ceilalti.....mie mi se pare ca tenter nu are autoritate ,altfel nu vad de ce insista atata cu cei doi...joc static ?circulatie? slab jocul daca nu chiar foate slab.....la 3 puncte tu il bagi pe tudor si ti-a terminat meciul....

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • cluj-n :

    conducator??
    de orice nu de joc TUDOR,ia-l acasa marcele ,e de pus in vitrine,sau lasa-l la Ploiesti la intoarcere,stie arnautovici de ii acorda cu indulgenta 11 min.,nu stiu daca are vreun assist,joaca ca unul de 47 de ani ,au,au acum vad dragusin 7 pct si noi ii dam 20 de mingi ca sa le strice el ca pasa nu mai vezi....m-am linistit a dat tudor 1-un-assist ???

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Eminenta stii alta solutie mai buna pentru postul ala? Si Tenter cred ca vroia sa il bage pe Vlahovic, da nu cred ca il gasea pe banca fiind mai mic probabil statea ascuns cand dupa Baciu, cand dupa Dragusin. Iar ca si clujean ar trebui sa iti doresti sa ai un Dundjerski la Cluj

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • c-ta :

    copil
    sper sa nu-l vad pe tudor la constanta,la echipa,mai bine fara,la nationala tenter o sa mearga cu el inainte,asta este tudor a ramas un copil "mare"si trebuie "ajutat",in rest m-a deranjat sictirul lui dragusin,tudor,capusan si "batranetea"lui silvasan,eu cred ca mandache,gutoaia,nicoara,tabarna si poate baciu sunt de nationala plus inca 2-3 care se agita si ei pe acolo. DE mult timp n-am vazut un asa meci de old-boys,intr-un ritm de te lua somnul cu valsul lui tudor avand drept partenera mingea si taraiala lui dragusin de la un panou la celalalt plus o aparare a neputintei vezi numarul de faulturi.Pt.free62 mandache e mai bun decat cei doi conducatori de joc,dar nu e jucat pe 1 si nicoara e deja mult mai bun decat silvasan dar in "conceptia"lui tenter se pare ca e cu totul altfel....noi comentam si ne dam cu parerea atat,dar ROMANIA pierde iar jocul ei este slab.

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    asta este
    Nationala reflecta oarecum nivelul campionatului. Nu gasesti PG mai buni ca Tudor si Popescu si atunci cu ei defilezi. Cum la fel de rau stam si la nivel de centrii: Baciu-o fosta speranta, Tibarna o viitoare speranta, Draguisin-un om inalt si cam atat. Sa bazezi o echipa pe un SG (Mandache-care nu mai e nici el la prima tinerete) si pe oameni care iti acopera posturile 3 si 4 nu prea merge.

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .......
    Chiar daca a fost un meci amical, diferenta ''stransa'' ne da sperante pentru viitor!....sa nu uitam in ce spatiu e plasata Belarusul!.....am incredere ca Tenter poate face o treaba ok la echipa nationala, daca e lasat de ''capuse'' sa-si faca treaba!

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @bbfreak
    Ai punctat cu mare acuratete!Intaresc insa ideea ca durerea uriasa este la conducatorii de joc,in conditiile in care nici din urma nu vine nimic.Moldoveanu va aduce un plus,cum(desi voi fi dezavuat)personal consider ca la acest moment Burlacu este indispensabil.Una peste alta,un mic pas inainte facut sub comanda lui Marcel fata de sinistrul de pe vremea lui Ostojic.

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • c-ta :

    de ce?
    SG mandache si nu PG la steaua ce a jucat,si in destule momente chiar la medias plus ca e singurul care se poate apara la PG advers,dar daca suntem inchisi si ingusti si nu incercam vom spune tot timpul ASTA E

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Toti batranii nu numai Burlacu(el cu siguranta) ar avea loc in nationala asta, dar din pacate cand ne uitam pe buletinele lor ne speriem si in cadrul campionatului. Daca nu se intampla vreo minune in 2, 3 ani nationala o sa poata avea orice antrenor pt ca jucatorii vor fi toti aproape de umplutura.

    @c-ta daca te-ai mai uita la sportul asta ai fi vazut ca inclusiv la Steaua cu un antrenor amarat ca Bavcevic, Mandache a jucat PG numai si numai in momentele in care Fortson juca prost de tot, dintre toti antrenorii care i-a avut de cand ii, toti au fost niste imbecili. Da hai sa zicem...il treci pe MAndache pe 1 si il inveti sa joace(dai directiva de la federatie spre clubul lui), atunci cu cine joci pe 2...il chemi ep Lupusavei? Peste toate daca cu Tibarana si Gutoaia crezi tu ca se poate face nationala atunci merem toti la mare ca n-are rost. Juctaori ce nu pot fi titulari in campionat, ar trebui sa ne aduca rezultate internationale...Te intrebi de ce joaca Silvasan in locul lui Nicoara...pai daca il scoti pe Silvasan mai spune-mi un aruncator serios in tot lotul Romaniei? Am ajuns rau de tot cu numarul jucatorilor Romani si e doar inceputul...partea buna e ca desi nationala scade totusi creste campionatul si asta la un moment dat o sa faca ca si copiii sa fie mai ambitiosi si sa nu mai arunce tot pe langa cos macar cum fac multi care cand au 2 min sansa nu pot nimeri inelul

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii