Stiri Vulturi

CE U18M - Divizia B: România pierde după un avantaj de 15 puncte în fața Elveției

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.07.2013

Echipa națională U18 masculin, a suferit al doilea eșec la Campionatul European - Divizia B de la Strumica. Compatrioții noștri au fost învinși la limită de formația similară a Elveției. Rezultatul final a fost de 83-82.

Elevii lui Răzvan Cenean au irosit un avantaj de 15 puncte (scor 80-65), consemnat în minutul 36 al partidei. Finalul meciului a fost de coșmar. România nu a marcat niciun coș din acțiune în ultimele 4:43 minute. De asemenea, a pierdut șapte din totalul de 18 posesii în sfertul decisiv. Tricolorii au ratat patru libere în sfertul al 4-lea, incluzând o pereche irosită cu 9 secunde înainte de final, la scorul de 82-83, prin Mirel Dragoste.

Elvețienii au început mai bine, însă replica nu s-a lăsat așteptată. Astfel, la capătul unui prim sfert bogat în puncte, tricolorii conduceau cu scorul de 28-26. Formația României a câștigat atât sfertul al doilea, scor 47-41 la pauză, cât și secvența a 3-a, scor 69-56 după 30 minute de joc efectiv. În sfertul decisiv s-a consemnat un parțial de 13-27.

Vlad Cobzaru a avut 19 puncte, Andrei Ciordaș a adăugat 18 puncte și 5 recuperări, Marius Ciotlăuș a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări, 5 intercepții, iar Adrian Oprea a fost al 4-lea marcator al României cu 11 puncte. Clayton Le Sann a avut 25 puncte și 4 intercepții pentru Elveția.

În urma acestui rezultat ambele echipe au 2-2 la general în Grupa C. Prin prisma acestui eșec, România nu mai are șanse matematice de a avansa în grupa valorică 1-8 la turneul din Macedonia.

Luni (22.07), în ultima zi a fazei preliminare, România întâlnește Israel, liderul și deja câștigătoarea grupei. Partida demarează cu începere de la ora 15:15.

Foto: fibaeurope.com 

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    dureros
    Am inchis play-by- play la sfarsitul sfertului 3 si nu-mi vine sa cred cand vad rezultatul!!!!! Am avut meciul in mana, am castigat primele 3 sferturi, ce s-a intamplat ????

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe speranta :

    ????
    Cine a irosit avantajul? Elevii sau antrenorul?????
    Imi pare rau pentru acesti tineri!!!!

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • crina :

    vinovatii
    federali,antrenori,jucatori,parinti,fiba,vrajitori,cazarea cu masa,iubitele,bani,tim,moanta,berceanu, si cu altii.toate astea intrun singur nume demn de esec,tocala.bv lor pt meci si sa traga mai departe.

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe speranta :

    ...
    Crina, amuzant...dar nu prea! Intrebarea era retorica.

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • realHQ :

    :)
    :D Ca si o consecinta a unui campionat de ca=cat, apartinand unui sistem de ca=cat, codus de o federatie de ca=cat, rezultatele nu trebuie sa surprinda. De fapt ba da, trebuie sa surprinda, sut foarte bune, si e meritul jucatorilor si antrenorului care au incercat sa miste ceva, orice, ca sa se desprinda din moartea lipicioasa a cleiului federal...

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii