Stiri Vulturi

CE U18M. Înfrângere cu Norvegia

Paul Olar

Paul Olar
27.07.2013

România a suferit un nou eșec sâmbătă, la Campionatul European U 18 Divizia B de la Strumica. "Tricolorii" au fost surclasați de Norvegia, 56-76, într-un joc ce a contat la turneul de stabilire al locurilor 13-16.

Începem bine disputa, cu Bogdan Pogăcean care inaugurează tabela de marcaj și duce mai târziu scorul la 7-2. Mikkel Kolstad îi ajută pe norvegieni să revină, respectiv să se desprindă la patru lungimi, 11-16. Trupa lui Răzvan Cenean se trezește pentru a termina primul act în avantaj minim. Combatantele au un parcurs echilibrat în sfertul secund, niciuna dintre acestea distanțându-se la mai mult de patru puncte. Profităm de inexactitățile ofensive ale scandinavilor din final și conducem la pauza mare, 33-29.

Debutul reprizei a doua este la fel de strâns. Bogdan Pogăcean și Vlad Cobzaru au evolții la înălțime, pe când norvegienii răspund cu Mikkel Kolstad sau Sjur Berg. Nordicii au parte de o sclipire și izbutesc un parțial de 9-0 ce duce scorul la 48-61. "Tricolorii" aleargă după egalare, dar băieții pregătiți de Pal Berg se țin tare pe poziții și repurtează o victorie.

Mikkel Kolstad a fost cel mai bun marcator al încleștării. Fundașul ce măsoară 1.88 m s-a remarcat cu 25 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. El a fost secondat de Sjur Berg, autor a 16 puncte și tot atâtea recuperări. În fine, Anders Nypo a totalizat 12 puncte.

De partea cealaltă, Bogdan Pogăcean a ieșit în evidență cu 18 puncte. Baschetbalistul lui "U"-Mobitelco Cluj-Napoca a mai izbutit 2 recuperări și o intercepție, în vreme ce Vlad Cobzaru a avut 15 puncte și 8 recuperări. 8 mingi a prins și Andrei Ciordaș, pivotul originar din Oradea punând pe tabelă și 10 puncte.

*În galeria foto a articolului puteți vedea statistica partidei.

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ......
    Aceste infrangeri la 20 puncte in fata unor echipe care n-au nicio traditie in baschet sunt suparatoare!
    Norvegia nu exista in baschet pe Mapamond!!!....intrebarea care se pune:noi existam????
    ....ori ne-am dus si la U18 baieti fara niciun obiectiv ,cum a declarat-o si ''copilul'' de Fleseriu la fete?....alo, FRB -ule iarasi dormi???

    Vreau sa vad si eu cum iesiti acum in fata cu o ANALIZA pertinenta si cu un Action Plan facut de voi,pe termen scurt si mediu dupa rezultatele dezastroase (unele dintre ele) de la Europene - juniori si junioare!

    cu 10 ani în urmă (27.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    nu mai e nimic de zis...
    Corect!Norvegienii auzeau de baschet cam pe cand auzeam noi de internet.De atunci lucrurile au evoluat,ei au ajuns sa ne invinga in baschet,noi in olimpiadele de informatica...

    cu 10 ani în urmă (27.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    A.F.nu poate rezolva nimic...!
    Daca in fiecare an se schimba antrenorul lotului care vine cu alt lot cu alte" scorneli de joc" atunci totul are un nou inceput si niciodata un sfirsit fericit!O sa vezi prietene Vladut un action plan A.F.de icuscriti si facatori de bine personal! Nu-i de mirare!Asa a fost mereu ,dar, abia acum discutind pe total baschet ne-am dat seama!Am discutat deunazi,cu un component de lot national care nu putea ca la fiecare cuvint sa nu "laude manevrele de la lot"cum apar masinutele la lot cu tot ce trebie si apoi discutii despre cine ramine,cine sa plece,etc...Nu e ciudat cum un jucator azi joaca bine si a doua zi nu intra? Oameni expirati care supervizeaza loturi,antrenori fara experienta care sunt pusi la lot ca sa poata fi usor "condusi" din spate!De ce nu sunt pusi la lot antrenori care au luat licenta FIBA!Pentru ca si acolo este luata de oricine pentru ca totul a fost pe banii cursantilor si ... cursul de 3 ani cite 3-5 zile pe an!!!!Totul e sa ai pe cineva din federatie care sa te propuna!Asa ca ce mai conteza cine bate loturile Romaniei!Noi sa avem propuneri pentru licentete FIBA ,pentru cei "cuminti"!

    cu 10 ani în urmă (28.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii