Stiri Vulturi

CE U18M. "Tricolorii" trec de Belarus, 55-63

Paul Olar

Paul Olar
25.07.2013

România a ieșit învingătoare din încleștarea cu Belarus, terminată cu scorul de 55-63. Întâlnirea a contat pentru stabilirea locurilor 13-16 la Campionatul European U 18 Divizia B de la Strumica.

Prima reușită a confruntării vine de la ieșeanul Vlad Cobzaru, dar ex-sovieticii nu se lasă mai presos și dau replica prin Dzmitry Roslikau, respectiv Maksim Salash (4-2). "Tricolorii" nu se remarcă pe faza ofensivă aproape patru minute, iar adversarii se desprind la cinci lungimi după coșul lui Pavel Harachka, 7-2. Tandemul Cobzaru & Pogăcean ajută România să se trezească, formația lui Răzvan Cenean terminând modestul act întâi în avantaj, 9-10.

Marius Ciotlăuș inaugurează sfertul secund cu o aruncare din interiorul semicercului. Jucătorii din Belarus marchează imediat prin Tsimafei Yeusiyevich și combatantele au pentru o perioadă un parcurs asemănător. Maksim Salash izbutește să-și distanțeze formația la șapte puncte, 23-16. Adversarii ratează șapte aruncări consecutive de la trei puncte, fapt ce avantajează o revenire a României până la pauză, atunci când tabela de marcaj indica 26-23.

Actul al treilea este unul echilibrat, jucătorii noștri reușind să se țină tare în spatele oponenților de la Minsk. Dzmitry Zyznik îi duce pe "alb-roșii" la opt puncte, însă Cobzaru și compania se apropie din nou, finalul devenind și mai strâns. Belarus nu este capabilă să marcheze în ultimele două minute. Bogdan Pogăcean înscrie pentru 55-59 în favoarea "tricolorilor", liberele lui Mirel Dragoste stabilind scorul final, 55-63.

Vlad Cobzaru a fost cel mai bun marcator al României. Pivotul ce activează în Statele Unite a contribuit cu 15 puncte și 11 recuperări. Andrei Ciordaș a strâns 10 puncte și trei recuperări, în timp ce Bogdan Pogăcean a avut 10 puncte și 2 recuperări.

De partea cealaltă, Roman Rubinshteyn s-a remarcat cu 11 puncte și 4 mingi recuperate. El a fost secondat de Kiryl Chumakou, autor a 10 puncte și 7 recuperări. De menționat este că Yauheni Beliankou, cel mai bun marcator de până în prezent al Campionatului European, nu a evoluat în această dispută. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    binevenita victoria
    Si felicitari pentru ea.Din nou foarte consistent aportul lui Cobzaru.Am urmarit meciul pe play by play si-mi permit o remarca asupra a ceea ce am vazut:in ultimul sfert,adjudecat categoric de ai nostri,adversarii n-au utilizat deloc cei mai buni doi marcatori ai lor,respectiv foarte putin cei mai buni recuperatori...

    cu 10 ani în urmă (25.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    erata
    ...pe cei...

    cu 10 ani în urmă (25.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii