Stiri Vulturi

CE U20M - Divizia B: România învinsă și de Portugalia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.07.2013

 

România a pierdut meciul cu Portugalia din cadrul turneului rezervat locurilor 5-8 la Campionatul European U20 masculin - Divizia B, de la Pitești, Rezultatul final a fost de 59-80. Pe sferturi: 16-17, 16-19, 8-19, 19-25.

Olah a înscris primul coș din acțiune al partidei, iar apoi a transformat libera suplimentară acordată. Damian punctează de la mare distanță, pentru ca spre jumătatea secvenței inaugurale Cardoso să egaleze cu o reușită din afara semicercului. Cabanas împarte două libere, însă aduce primul avantaj pentru lusitani. Cele două echipe alternează la conducere, însă Portugalia termină prima secvență la conducere, scor 17-16. 

Stoicoviciu și Damian transformă din acțiune, România reușind să revină la conducere. Replica vine de la Cardoso, autor a două triple. Olah aduce patru puncte și România conduce cu 25-23 în minutul 15 al partidei. Urmează câteva schimburi de replici, Stoicoviciu egalând la 32 în minutul 19 al partidei. Portugalia marchează ultimele patru puncte ale reprizei inaugurale pentru a oferi lusitanilor un avantaj de 36-32 la jumătatea meciului.

Repriza a doua demarează cu șase puncte consecutive marcate de către Grosso și Portugalia conduce cu scorul de 43-33 în minutul 25 al partidei. Bastos și același Grosso marchează din afara semicercului, diferența urcând la 14 lungimi. Stoicoviciu înscrie de sus și apoi de la linia de pedeapsă, dar Castela aduce patru puncte pentru adversar. Astfel, la intrarea în sfertul decisiv scorul a fost de 55-40 în favoarea Portugaliei.

Filip marchează trei libere, însă portughezii răspund cu două reușite din acțiune. Petică înscrie primul coș din acțiune al României în secvența a 4-a. El marchează din spatele semicercului pentru a strânge handicapul la 13 lungimi. Urmează reușite de trei puncte în contul lui Movileanu și Olah, scorul devenind 61-52 în minutul 35 al partidei. Lusitanii ratează din nou, iar Filip transformă pe pătrundere pentru a strânge la șapte lungimi. Correia de Sa marchează din spatele semicercului și pune capăt unei perioade semnificative în care Portugalia nu a înscris din acțiune. Callenbach înscrie șapte puncte pentru Portugalia care se impune cu scorul de 80-59.

Duminică (21.07), în ultimul meci al turneului de la Pitești, România va juca împotriva Olandei. Partida contează pentru locurile 7-8.

17 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    jenant
    Olah adduce mingia in atac,DAMIAN ESTE SCHIMBAT SA NU MARCE MAI MULT DECIT OLAH

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    jenant
    si nu mai reintra pina la final!Paun areo discutie cu Sapera de 30-40 minute, care are ca scop ca sportivul sa inteleaga ca orice pasa sa ajunga la Olah!Olah arunca din patrudere cu dreapta de pe stinga pe capacul aparatorului,face fault in atac unde un j3 face stop sut,etc.in ceea ce priveste banca de reserve a antrenorilor parea un" peisaj mort" neajutind sub nici o forma principalul,care a fost o prada usoara pentru lusitani care au citit jocul echipei inca din jocurile de verificare!Si astea sunt cele ce pot fi discutate! Cine raspunde de esecuri si de banii cheltuiti fara rost pe o pregatire facuta in pripa, atita timp cit antrenorii nu sunt platiti!De fapt acesta este secretul! NU ii platim, nici nu vor raspunde!Vom sta pe functii cit se va putea,apoi ,vedem noi! Ce zice d-nul moldovean!O picanterie daca vezi "LIVE"!Daca va grabiti mai aveti timp sa mai vedeti o"SAGA".JENANT!

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    marvashar
    Nu inteleg de ce Olah ar trebui scos in fata asa. Olah este un jucator valoros si care a demonstrat acest lucru nu are nevoie de acest gen " de promovare ". Daca ati fost la meci sunt convins ca ar fi interesante si alte impresii. De ce nu joaca mai mult Paun, junior ff talentat si cu multe calitati ? De ce Movileanu primeste atat de putine minute desi este singurul aruncator de la distanta cu rezultate bune ? De ce nu joaca Baragau ? Este pacat nu stiu daca a prins minute pe parchet...

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • crina :

    hahiho
    o fi marvashar un zicator de la antena3?asa suna cele spuse.sa zicem si mai de rau de ei.tocala auzi?

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    de la fata locului!
    totul nu e decit de la fatza locului si nu e totul!Asa am scris!intreaba tu ,crina, federali,de ce nu au inregistrat si postat pe net jocurile echipei U20!Poate tie, ca o iubesti pe d-na ministru o sa-ti spuna de ce ! Eu, ca prezicator,stiu raspunsul,cred ca sti asta .Doar prezic,dar la B1!Pace!

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    un moldovean
    Baragau si Cristiean nu au atins parchetul decit la incalzire si daca ereati in sala nu mai vorbeati asa" cool" de Olah care a facut gafe "pionieresti"in cele 31 de minute acordate de "stuf "! Si sa nu uitam ca dupa jocul cu Belgia "banca tehnica" a iesit din sala pe usi secrete, evitind reactiile dure ale galeriei sportivilor romani!Cool nu!Movileanu a fost "mise en scene"acum citiva ani si impreuna cu Damian si Neagu au facut istorie in 2011 la Iasi la T.F.va aduceti aminte! E greu de uitat!Movileanu trebuie pus in valoare!L-am vazut azi ,facind" trasee" sa gaseasca un blocaj pentru un sut de trei!Degeaba! Cind avea o pozitie favorabila mingia era pe parte opusa!Ss mai prezic si altele!

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Gicuta :

    Jenant?
    E intradevar jenant ca nu vreți sa acceptati faptul ca fără Olah echipa asta ar fi fost ciuca batailor si ar fi pierdut toooooate meciurile la cel puțin 40 de puncte. Da e jenant sa ridicati asemenea pretenții pentru niște jucatori care nu fac doi bani si nu-i ajutati cu nimic daca le bagati vedetismul in cap. Mai bine i-ați face sa înțeleagă ca trebuie sa munceasca daca vor sa realizeze ceva in baschet. Si spun asta pentru ca sigur voi toți "atotstiutorii" sunteți in mod sigur părinți sau antrenori frustrati. Nu am ratat nici un meci am fost acolo zi de zi si știu ce spun. Daca vreți sa facă ceva copilasii aștia tinteti seama de ce v-am spus si in mod sigur nu veți regreta nici voi si nici copii care de bine de rău au intrat in primele 8 echipe, poate chiar in primele 7. Dar cu ei așa cum sunt acum nimic nu-i sigur chiar daca Olanda nu are cine știe ce lot.

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • crina :

    speranta
    olah,sa nu asculti de oameni rai si sa te lasi ca tim de sport ca nu ai primit pasa.federali stiau ce buni sunt baietii.de aia a si vrut sa fie asa de ascuns turneu asta.indicatii pretioase de la tocala.sa mai spuna si altii ca e frumos aici la noi,si cam atat.

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    ciudat
    Intr-adevar este ciudat ca tot jocul ofensiv se bazeaza pe Olah. Din ce vad eu pe statistici si Stoicoviciu are un aportimportant in atac. In schimb jucatori cu un potential excelent : Paun, Damian si Movileanu nu au ocazii prea multe de a inscrie. Legat de T.F de la Iasi din 2011 este foarte adevarat ca ne-au surprins dupa ce s-au calificat in semifinale norocos, pe o aruncare in ultimele secunde a lui Neagu dar roata s-a intors chiar la Brazi in 2012 .

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Gicuta :

    Gicuta
    Da, norocul îl ai doar o data, nu mereu. Si cu un jucător jumate cum s-a exprimat un adevărat cunoscator nu poți bate echipe precum Marea Britanie sau Belgia. Poate doar daca mai ai norocul sa-ti mai între una de 3 care de data asta in meciul cu Belgia n-a intrat. Ei da, daca ai doar fitze nu te ajuta nici Divinitatea. Trebuie sa meriti sa o facă. Cristiean cred ca era accidentat la meciul cu Portugalia , l-am văzut ca mergea greu si se tinea cu mana de balustrada, cred,nu știu sigur. Movilean intradevar promite. Sper sa aibă sfatuitori buni. Oricum felicitări întregii echipe, un loc 7 nu e rău. Asta trebuie sa le spuneti.

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    de aceea este roata!
    Cu scuzele de rigoare va reamintesc ca a-ti pierdut cu LAV-ul si cu Clujul!CSS Ploiesti a pierdut un singur joc, acela care nu trebuie pierdut niciodata la un T.F.Jocul4!Asta, daca vrei sa joci si sa cistigi finala!Daca jucau finala ploiestenii aveau ascendentul moral cit si psihic,sa o cistige, dat fiind cele doua victorii administrate Clujului in cele 2 turnee!Dar nu a fost sa fie!CIT PRIVESTE COMENTARIUL LUI gicuta cu cel mai bun olah FARA EL VAI DE NOI ,TOATE MINGILE PE el,cu siguranta a-ti vazut ca el aduce mingia in atac el paseaza lui Movileanu la 3pct.cam la 2metri de acesta direct in aut!Bineinteles statistica a atenuat cu mult ce a gresit acest" american".Oricum,la fiecare astfel de isprava,antrenorul aplauda frenetic,dind senzatia ca este pe banca Portugaliei! Damian,, Movileanu, cat si Neagu au dat enorm de mult pentru club si loturi cind au fost chemati!Problema ta gicuta este sa jignesti parintii, sportivii, antrenorii,deci esti PRIMUL frustrat!Pace tie in ginduri si formulari lemnoase!

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    de aceea este roata!
    Cu scuzele de rigoare va reamintesc ca a-ti pierdut cu LAV-ul si cu Clujul!CSS Ploiesti a pierdut un singur joc, acela care nu trebuie pierdut niciodata la un T.F.Jocul4!Asta, daca vrei sa joci si sa cistigi finala!Daca jucau finala ploiestenii aveau ascendentul moral cit si psihic,sa o cistige, dat fiind cele doua victorii administrate Clujului in cele 2 turnee!Dar nu a fost sa fie!CIT PRIVESTE COMENTARIUL LUI gicuta cu cel mai bun olah FARA EL VAI DE NOI ,TOATE MINGILE PE el,cu siguranta a-ti vazut ca el aduce mingia in atac el paseaza lui Movileanu la 3pct.cam la 2metri de acesta direct in aut!Bineinteles statistica a atenuat cu mult ce a gresit acest" american".Oricum,la fiecare astfel de isprava,antrenorul aplauda frenetic,dind senzatia ca este pe banca Portugaliei! Damian,, Movileanu, cat si Neagu au dat enorm de mult pentru club si loturi cind au fost chemati!Problema ta gicuta este sa jignesti parintii, sportivii, antrenorii,deci esti PRIMUL frustrat!Pace tie in ginduri si formulari lemnoase!

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Gicuta :

    E greu!
    N-ai înțeles nimic.........

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    dar nu imposibil!
    Pai ce se poate intelege din jigniri!Chiar, am si gresit raspunzind la cele postate si mai ales la sfaturile "Divine"! Di vina sunt eu cind nu inteleg nimic................Pace Gicuta si scuze pentru ca te-ai suparat
    pe un frustrat!Modul cum va-ti exprimat la adresa lor ma face sa am o impresie proasta despre felul cum vreti sa scoateti in evidenta un alt sportiv!Si exprimarea la adresa parintilor, antrenorilor,nu e demna de un parinte,,,eu stiu!!!,poate al lui OLI !

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Roata
    Nu, Iasiul a pierdut in grupe doar cu LPS Pitesti- etern adversar la nivelul generatiei 1994. Cu Ploiestiul am controlat meciul in permanenta in primul fand pt ca Hartman -senior nu este antrenor iar Ploiestiul nu a avut om TARE in caciula . In finala daca Vlad Popovici era ajutat de 1-2 coechipieri castigam fara probleme. Am fost acolo.....
    In seara asta s-a vazut ca cei 3 jucatori evocati de mine Paun, Movileanu si Damian pot mult mai mult decat cred antrenorii....

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    cit adevar!
    Profesorul Marian Hartman nu este antrenor,a terminat o facultate ,nu scolile post liceale de antrenori de 2 bani! Dar nu am inteles?La ce a controlat jocul echipa lui Capon? La mataniile facute de el tot jocul la deciziile arbirtilor sau la monumentalele ratari ale lui Popovici si Cobzaru!Am gasit raspunsul si pe o alta postare apreciam felul in care folositi cuvintele!Dar, la Ploiesti Hatrtman. profesorul,a intilnit o echipa in care 2 juniori au fost in lotul Iasului in Liga, deci chiar daca au pierdut, au capatat o experienta,lucru incontestabil de altfel dar pe care nu la-ti remarcat in comentariu, iar lucul cel mai grav este ca va exprimati d.p.d.v. profesional asupra ce este d-nul Hartman! Atentionez pe aceasta cale pe detinatorii sits-ului asupra acestui mod de a discuta despre o terta persoana ,care nu va cunoaste si care nu va jignit.Restrictonati astfel de afirmatii specifice ...fara comentarii! Am uitat ,Iasul a cistigat la un punct cu ultima clasata a turneului final!Ati pierdut cu Pitestiul si in Finala oare ce ati facut??? Ati batut Clujul nu?Cu 2 infringeri Clapon e antrenor si cred ca Hartman e profesor,si zau ,nu inteleg de unde tupeul sa denigrezi un professor care va" traso "de nenumarate ori!NU mi-a facut placere sa va raspund si retrag cuvintele despre modul d-vs de a comenta!Cu foarte putina stima!

    cu 10 ani în urmă (23.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Scuze
    L-am vazut de multe ori pe d-nul profesor Hartman conducand echipa de pe banca. In 2011 la time-out vorbea Movileanu iar in 2012 se formau bisericute cate 2-3 dupa generatii Damian incercand sa puna lucrurile cap la cap. Mai mult intr-un meci incheiat 103-100 la Iasi, meci in care Neagu a jucat senzational d-nul profesor a avut o singura preocupare: de a injura pe toata lumea, aversari, arbitri, spectatori, jucatorii incercand sa-l calmeze pt a nu lua tehnic.
    Si eu am spus ca nu este antrenor. Atat... In rest imi cer scuze.

    cu 10 ani în urmă (23.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii