Stiri Vulturi

Marcel Țenter vorbește despre turneul din Portugalia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.07.2013

Marcel Țenter a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre turneul din Portugalia al echipei naționale de seniori. În pofida celor două eșecuri, tehnicianul ardelean s-a declarat mulțumit de modul de pregătire al echipei, precum și de atmosfera din cantonament. De asemenea, el a precizat că Bogdan Țibîrnă a avut o accidentare, însă nu este nimic grav, pivotul venit de la Universiadă antrenându-se normal alături de colegii săi.

"A fost un turneu foarte util pentru noi. Am avut parte de doi adversari buni, dar au fost momente în care ne-am ridicat deasupra nivelului de joc arătat de oponent. Din păcate nu am reușit să câștigăm, dar consider că au fost niște examene foarte utile în perspectiva jocurilor oficiale. Din păcate, cel puțin la primul meci s-a simțit și faptul că am călătorit vreo 12 ore. În al doilea joc am fost mai bine din punct de vedere fizic. Sunt mulțumit și de modul în care am executat anumite faze de joc."

Întrebat ce părere are despre ultimii doi jucători veniți la lotul național, care au făcut joncțiunea după încheierea Universiadei, antrenorul echipei naționale a precizat următoarele:

"La acest turneu ni s-au alăturat Adrian Guțoaia și Bogdan Țibîrnă. Dacă primul mă cunoaște și știa principiile de joc de la club, acolo unde am colaborat un an întreg, în cazul lui Țibîrnă pot să spun că el nu cunoștea deloc modul în care eu lucrez și în același timp nu a avut posibilitatea să asimileze informațiile într-un timp atât de scurt.

Din păcate Bogdan a suferit o accidentare în partida cu Belarus și din acest motiv nu l-am putut înscrie pe foaia oficială la următorul joc, cel cu Portugalia. În acest moment el este refăcut și se antrenează normal cu echipa. Sunt mulțumit de nivelul său, îmi pare rău că s-a accidentat pentru că mi-aș fi dorit să-l folosesc mai mult în partida cu Portugalia."

Referitor la starea medicală a întregii echipe, Marcel Țenter a afirmat că nu există probleme grave:

"În acest moment nu avem probleme medicale. Chiar dacă Ionuț Drăgușin a avut nevoie de patru copci în urma unei lovituri încasate la antrenament. Nu avem probleme medicale grave, care să necesite o perioadă îndelungată de refacere. Sper ca acest lucru să nu se modifice."

De asemenea, Țenter a fost chestionat pe seama numărului neobișnuit de mic, cel puțin în raport cu precedentele partide de verificare, pivotului Ionuț Drăgușin:

"În ceea ce privește folosirea lui Drăgușin mai puțin în meciul cu Portugalia, pot să spun că am dorit să folosesc toți jucătorii și să îi testez pe fiecare în parte. La acest meci am mizat mai mult pe Baciu, de a cărui aport am fost mulțumit. Am patru jucători de poziția 5 în lot și ne aflăm încă în perioada de pregătire. Mi se pare firesc să rotesc oamenii.

Atmosfera în echipă este foarte bună, iar nivelul de antrenament mă satisface. Jucătorii aflați acum la lot au înțeles ce doresc de la ei și sunt dispuși să muncească pentru a obține ceea ce li se cere."

Țenter a confirmat că România nu mai are niciun meci de pregătire programat până la startul oficial al campaniei de calificare la EuroBasket 2015.

"Nu mai avem niciun alt meci de verificare. Mărturisesc că mi-aș fi dorit să jucăm sâmbătă un ultim meci de pregătire, însă asta ar fi însemnat să plecăm din oraș și în acest moment nu am dorit să părăsim cantonamentul."

România primește vizita Bulgariei în cursul zilei de 1 august, la Constanța, în prima rundă a campaniei de calificare la EuroBasket 2015.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Marcel
    Acelasi om de bun simt,echilibrat si dedicat muncii sale.Mult succes!

    cu 10 ani în urmă (26.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii