Stiri Vulturi

România încheie fără victorie calificările pentru EuroBasket 2022

România încheie fără victorie calificările pentru EuroBasket 2022

România a cedat și ultimul meci din calificările pentru EuroBasket 2022, jucat astăzi, 21 februarie, la Gliwice. Selecționata lui Tudor Costescu a dat o replică bună Poloniei, dar s-a văzut învinsă la final cu scorul de 88-81.

Meciul a început furibund cu multe puncte marcate de fiecare parte. Polonia a ajuns la 20 de puncte după nici 5 minute scurse iar acest lucru l-a nemulțumit pe Tudor Costescu, care a solicitat primul time-out al partidei. România s-a ținut bine până pe finalul sfertului, când adversarii au reușit totuși desprinderea, 34-26. Polonia a încheiat primul act fără posesie pierdută, în timp ce România a comis 4 turnovers. Michal Michalak a marcat 10 puncte în primul sfert, cu 100% din acțiune. Mihai Măciucă înregistra 9 puncte pentru „vulturi”.

Sfertul secund a avut un start mai lent iar după 5 minute de joc polonezii reușeau un parțial de 9-4, cu care duceau scorul la 43-30. Mirel Dragoste marca o triplă prin care-l determina pe antrenorul Poloniei să solicite timp de odihnă și echipa lui revenea la un avantaj important. Finalul de repriză a aparținut României cu un run de 11-0. Șase dintre acestea puncte au venit în ultimele 10 secunde de la Măciucă și de la Dragoste care înscria un buzzer-beater de la distanță după o intercepție. Astfel la cabine se intra cu scorul de 50-47 pentru Polonia.

În sfertul secund, Polonia a comis 10 turnovers, în timp ce România a rămas la 4, la fel ca în primul sfert. Elevii lui Tudor Costescu au marcat 9 coșuri de la 2 puncte și tot atâtea de 3 puncte, cu un procentaj de 46.1%.

Polonia revenit mai bine pe parchet după pauză și a dus scorul la 62-50, în urma unui three-point-play al lui Sochan și o triplă a lui Michalak. România nu a mai găsit drumul spre coș iar diferența a urcat la 18 lungimi în dreptul polonezilor. „Vulturii” au reușit să mai echilibreze ostilitățile pe parchet, dar după 30 de minute tot se înregistra o diferență formată din două cifre, 75-63.

„Vulturii” au început mai bine ultima secvență de joc, când au marcat 3 coșuri de la distanță, două venit pe mână lui Bobe Nicolescu. România a revenit în meci până la jumătatea actului decisiv iar diferența era una de doar două posesii, 81-76. A urmat o perioadă fără coș marcat de ambele părți, oprită de Rareș Uță. Polonezii au replicat cu 5 puncte la rând. Diculescu a mai înscris o triplă și România mai spera la un prim succes în această campanie de calificare. Elevii lui Tudor Costescu au fost lipsiți de luciditate în ultimul minut de joc și nu au putut forța victoria. Polonia s-a impus cu scorul de 88-81.

România a încheiat acest meci cu cu mai multe coșuri de 3 puncte marcate de câte coșuri de 2 puncte, 16 triple față de 15.

Mihai Măciucă a fost cel mai bun marcator al României cu 16 puncte, plus 3 recuperări și o pasă decisivă. Bobe Nicolescu a venit de pe bancă cu 15 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Bogdan Popa a contribuit cu 11 puncte. Rareș Uță a fost aproape de double-double, 10 puncte și 9 recuperări iar Alex Olah a reușit 10 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Michal Michalak a fost omul meciului cu 24 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Jeremy Sochan a înregistrat 18 puncte și 3 recuperări.

*foto: fiba.basketball

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii