Stiri Vulturi

Tudor Costescu: „Este dureros când mă uit la rezultatul final”

Tudor Costescu: „Este dureros când mă uit la rezultatul final”

Naționala de baschet masculin a României s-a văzut învinsă cu scorul de 94-41 de selecționata Spaniei în ”bula” din Valencia, într-un meci ce a contat pentru preliminariile EuroBasket 2022.

Tudor Costescu, antrenorul echipei naționale, a participat la conferința de presă de după partidă și a tras concluziile referitoare la înfrângere.

Felicit Spania pentru victoria obținută și pentru calificarea la turneul final. Nu a fost deloc un meci ușor pentru noi, chiar dureros când mă uit la rezultatul final. Nu doresc să mă ascund în spatele scuzelor, dar ceea ce am arătat noi în teren la acest meci este departe de cum ar trebui să se prezinte o echipă la un meci cu Spania. Am avut câteva momente bune de joc, dar lipsa de continuitate și lipsa de execuție au condus la rezultat.

Întrebat de diferențele dintre meciul cu Spania de la Cluj și cel de la Valencia, tehnicianul a replicat: 

Nu cred că au fost doar chestiuni baschetbalistice ce au condus la această situație. Este o situație total diferită față de confruntarea din urmă cu opt luni la care se face referire, deși nu s-au disputat prea multe meciuri de atunci. Nu e vorba despre atitudine sau tactică. A ținut mai mult de lucruri ce nu țin de baschet. Ne-a lipsit pregătirea, ne-au lipsit jucători, ne lipsește continuitate în efort, experiență, jocuri oficiale. Așadar, sunt multe diferențe între partida de acum și cea din februarie. 

Întrebat dacă vede un viitor strălucit pentru naționala României și pentru acești jucători tineri care au reprezentat-o în această fereastră de calificare, Costescu a spus: 

După un astfel de eșec, îmi vine greu să mă gândesc la asta. În mod cert vom analiza puținele aspecte pozitive din această bulă. Au existat câteva astfel de momente, însă în acest moment îmi este greu să vorbesc despre ele. Cel mai important lucru este să facem jucătorii să înțeleagă că au potențial să evolueze.

*foto: fiba.baskeball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii