Stiri Vulturi

Tudor Costescu, înainte de meciul cu Spania: „Suntem plini de ambiție și sper să le facem față”

Tudor Costescu, înainte de meciul cu Spania: „Suntem plini de ambiție și sper să le facem față”

Echipa națională de seniori a României începe campania de calificare pentru EuroBasket 2021 pe teren propriu cu un meci în fața Spaniei, campioana mondială en-titre. Jocul este programat joi, 20 februarie, de la ora 18:00 la BT Arena din Cluj-Napoca. Selecționerul României, Tudor Costescu, a vorbit pentru început într-o interviu oferit site-ului nostru despre perioada de pregătire premergătoare acestui joc:

„O perioadă intensă și bună, în general, înaintea unui meci de asemenea importanță.”

Tehnicianul român a fost rezervat în a prezenta lotul de 12 pentru meciul cu Spania:

„Decizia o să luăm la comisia de validare. În mare parte hotărârea noastră este luată dar depinde foarte mult și de evaluarea medicală. Prin urmare o să mai așteptăm o scurtă perioadă de timp pentru a ne decide.”

Întrebat despre media scăzută de vârsta a celor două echipe, Tudor Costescu a răspuns:

„Un lucru îmbucurător. Noi ne-am prezentat în această formulă la ultimele meciuri ale echipei naționale și așteptăm să culegem roadele. Sigur că echipa Spaniei are jucători tineri dar cu alt statut. Și la campionatele europene de juniori ei participăla divizia A și au alt statut. Să spunem că jucătorii lor tineri sunt văzuți mult mai bine și au o cotă, fără să jignesc pe nimeni, mult mai mare. Avem și noi armele noastre și jucătorii noștri așteaptă cu nerăbdare meciul. Suntem plini de ambiție și sper să le facem față.”

Antrenorul român a vorbit și despre omogenitatea mai ridicată din cadrul echipei noastre:

„Cu siguranță e că este un avantaj pentru echipa noastră, nu neaparat în comparație cu echipa Spaniei. Pentru echipa noastră în general este o armă în plus avantajul omogenității. Pentru ei și pentru resursa lor de jucători, nu cred că e o problemă numele jucătorilor și nici valoarea lor. Nici măcar numărul de prezențe în echipa națională de seniori fiindcă sisitemul lor după ce au terminat junioratul îi face să fie pregătiți pentru a face față rigorilor la seniori. Se poate spune pe deoparte că este un avantaj pentru noi aparenta lipsă a lor de experiență la echipa națională, în măsura în care este un dezavantaj dorința lor de a arăta lucruri bune.”

În final, Tudor Costescu a făcut un comentariu la spusele lui Sergio Scariolo, antrenorul Spaniei, care se plângea de jucătorii de poziția 1 din propriul lot:

„Vorbește pentru presa și specialiștii din țara lui, care cunosc în intimitate problemele echipei naționale. După cum arată roster-ul, jucătorii care joacă pe poziția 1 mi se par de o valoare mare, cu minute serioase în Liga ACB. Poate pentru cerințele echipei naționale a Spaniei nu sunt jucători care corespund pe poziția 1 dar pentru noi vor fi adversari de temut indiferent de numele lor.”

foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Decizia o să luăm la comisia de validare
    esti plin de glume, antrenore.

    Trebuia sa ii convoci pe Kuti si Torok, ambii ar fi adus plus valoare.

    cu 4 ani în urmă (20.02.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      pai nu???
      se stie cat de mult ii plac comisiile lui Costescu...

      cu 4 ani în urmă (20.02.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii