Stiri

Mesajele foștilor colaboratori la ceas aniversar

Baschet.ro powered by Total Baschet tocmai a împlinit 10 ani de existență. La ceas aniversar, am luat legătura cu foști colaboratori pentru a-I intreba despre perioada petrecută alături de noi. Aprecierile acestora ne-au măgulit iar dumneavoastră le puteți citi în ceea ce urmează.

Adrian Micinic:

„Într-o țară în care jocul de baschet nu a fost niciodată, până în jurul anului 2005, prezent pe larg în publicațiile de sport, iar cele de specialitate au lipsit aproape cu desăvârșire, existența oricărui astfel de portal online a fost și continuă să fie deosebit de importantă. M-am alăturat proiectului încă de la început și consider că în acea perioadă, când baschetul românesc a început să ia amploare la nivelul Ligii Naționale, existența TotalBaschet a fost și continuă să fie relevantă în sportul cu mingea la coș din țara noastră. De altfel, indiferent de disciplină, puține sunt site-urile de nișă cu istoric la fel de bogat. Este unul dintre proiectele care au deschis ochii cluburilor din România și le-a determinat să se orienteze și să investească în propria imagine. Cred că acesta este, la bază, scopul TotalBaschet/BaschetRo. Urez La Mulți Ani acestui proiect și succes celor care îl păstoresc.”

Radu Bărăian

„Total Baschet a consemnat pentru mine debutul în presă, dar și retragerea... Am fost un fel de Mihai Silvășan, Kobe Bryant, Santiago Bernabeu sau Paolo Maldini, fidel culorilor. Un “fel de”, într-adevăr, am mai avut câteva colaborări concomitent, însă, cu toate acestea, din decembrie 2013 și până septembrie 2019 am fost “dedicat baschetului 100%”. Cei 6 ani petrecuți alături de întreaga structură TotalBaschet au avut un impact semnificativ asupra mea, mi-au format abilități pe care nu credeam că le voi dobândi vreodată, însă cel mai important au legat prietenii pe viață, cu colegii din redacție, jucători, antrenori sau suporteri, apogeul fiind în 2017 la EuroBasket-ul de la Cluj-Napoca când timp de o săptămână am format literalmente o familie. La mulți mulți ani TotalBaschet, Baschet.ro, foști colegi de redacție, dar și întregii comunități baschetbalistice din România!”

Paul Olar

„Am ajuns să scriu primele articole la Totalbaschet în urmă cu exact opt ani. Colaborasem înainte și cu alte publicații, însă atunci când cei care conduc site-ul m-au primit între ei, m-am simțit ca și cum aș fi ales la un All Star Game. Aveam 18 ani și mă gândeam la baschet dimineața, la prânz, seara și noaptea în somn. Între timp s-a schimbat doar vârsta. Ei bine, la totalbaschet am intrat într-o echipă din care făceau parte câțiva dintre cei mai importanți jurnaliști de baschet din țară. Mă refer aici la Adi Micinic, Costin Marinescu sau Adi Cojocaru. Alături de ei mi-am făcut, să spun așa, ucenicia în această meserie și le port un respect deosebit. După aceea, echipa redacțională s-a modificat, însă am constatat un lucru minunat. Cu toții am devenit prieteni apropiați și am lucrat cot la cot, cu o pasiune nemărginită, să le oferim cititorilor noștri materiale de o cât mai bună calitate. Nu îmi este greu să realizez că acea pasiune încă există la site. Altfel, proiectul cu siguranță nu ar fi rezistat anilor și provocărilor. Iar provocări au fost multe, voi știți cel mai bine. Mă bucur mult că sunteți și acum la datorie, că nu lăsați să vă scape nimic și că munciți numai din dragoste față de sportul care ne-a furat tuturor inima. Și mă bucur de faptul că m-am regăsit, aproape cinci ani, între voi. Drumurile noastre s-au despărțit, dar site-ul totalbaschet a ajutat la formarea mea profesională. Nu mi-ar fi fost ușor să mă adaptez la rigorile unei televiziuni dacă nu aveam în spate experiențele de la site. Practic, la totalbaschet am început să fac primii pași serioși în jurnalism. Pentru asta o să fiu întotdeauna recunoscător. Și o să fiu întotdeauna mândru că am publicat pe site mii de articole și că am realizat interviuri cu oameni pe care nu credeam că îi voi întâlni vreodată. Unii dintre protagoniștii articolelor mele mi-au devenit, prin intermediul totalbaschet, prieteni. Nu pot să descriu în cuvinte cât de mult mă bucură o asemenea șansă. Și nu pot să descriu în cuvinte multe dintre experiențele memorabile trăite alături de voi, cei care încă încă alcătuiți redacția. Totalbaschet mi-a dat slam-dunk-uri, coșuri de trei puncte, pase decisive și astfel am reușit să câștig un meci pe care l-aș numi prietenie pe viață. Vă mulțumesc că m-ați primit între voi, vă urez <<La mulți ani>> și vă doresc să scrieți articole echilibrate, inedite, pe care cititorii voștri să le acceseze cu la fel de multă plăcere! Felicitări pentru ceea ce ați reușit, baschetul nostru are nevoie de voi!”

Silviu Isailă

„Total Baschet mi-a oferit șansa de a vedea sportul preferat și din spatele cortinei. Așa am ajuns să cunosc actorii, pe care de altfel îi admiram doar din înaltul tribunei. Colaborarea cu Total Baschet mi-a oferit oportunitatea să leg prietenii atât cu colegii din redacție dar și cu oameni din lumea baschetului. Pot spune că a fost experiență plăcută, unică și de pe urma căreia am avut doar de câștigat din punct de vedere al dezvoltării personale. Experiența avută aici mi-a deschis ulterior și alte opotunități în baschetul românesc și de aceea vă sunt recunoscător. La mulți ani plini de articole de calitate, Total Baschet/Baschet.ro! ”

Dan Oancia

„Totalbaschet.ro a însemnat pentru mine locul în care am putut să-mi consolidez informațiile despre baschet și, totodată, oportunitatea de a lua parte, pe viu, la câteva turnee finale, din postura de jurnalist. 

Dintre ele, memorabil rămâne Final Four-ul Cupei României de la Pitești, atunci când BC Timișoara, cu Dragan Petricevic pe bancă, a câștigat trofeul, iar după fluierul final, în câteva fracțiuni de secundă, ca timișeni, alături de ceilalți jurnaliști veniți de pe Bega, pe Argeș, am „zburat” peste masa presei aflată în spatele panourilor și ne-am îmbrățișat cu proaspeții campioni.

A reprezentat nucleul tânăr, redacția proaspătă care prin elanul începutului de drum în profesie, a reușit și izbutește în continuare să dinamizeze suflarea baschetbalistică a României și să o țină la curent cu cele mai importante informații de ultimă oră. 

Totalbaschet.ro a fost unul dintre primele site-uri unde am putut scrie primele cronici. Colectivul împrăștiat în orașe ca Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Pitești, Galați, dar „sudat” și reunit, zilnic, în online, și care, în vremea Final Four, își dădea întâlnire la locul faptei pentru a relata pe viu și a ridica, împreună, o halbă de bere în cinstea baschetului românesc.”

Ana-Maria Tutunaru

‘Totalbaschet’ a fost un loc de suflet pentru mine. Edi Popa a fost cel care m-a contactat pentru aceasta oportunitate și într-o clipită am acceptat. 

Am intrat în familia aceasta cu inima strânsa, cu frică, din lipsă de experiență, însă odată pusă pe treabă, am realizat că este un loc unde mă pot dezvolta atât pe plan profesional, cât si pe plan personal.

Sfaturile primite de la colegi m-au ajutat să trec de la articole de doua propoziții la pagini intregi scrise din suflet. 

Am avut ocazia să cunosc tipologii diferite de oameni, am învățat să ascult și să-mi expun gândurile.

Articolele scrise sub cântecele galeriilor au fost unele dintre cele mai încărcate momente: tensiune, stres, piele de găină.

Îmi amintesc cu drag de perioada petrecută la ‘Baschet.ro’ si vreau sa profit de aceasta ocazie pentru a le multumi tuturor oamenilor implicati in acest proiect pentru sfaturi și experiențele plăcute pe care le-am trăit alături de ei în sălile de baschet.

La multi ani ‘Baschet.ro’, să ne trăiesti și să ne oferi cât mai multe articole!

Mara Mihăilescu

„Experiența TotalBaschet/Baschetro a fost pentru mine una total neașteptată: de la un simplu fan al baschetului la a scrie chiar eu aceleași articole pe care le citeam înainte în fiecare zi, la coordonarea social media a acestui site.

Deși totul a început dintr-o pură întâmplare, prin intermediul lui Edi Popa, căruia îi mulțumesc și acum, startul acestui proiect a reprezentat pentru mine momentul care m-a făcut să înțeleg că poți cu adevărat să activezi într-un domeniu care te pasionează, fiind de altfel ca o scăpare de la studiul într-o universitate în care nu mă regăseam.

Mă consider norocoasă pentru toți oamenii pe care i-am cunoscut, toate evenimentele la care am avut ocazia să particip, pentru 3 ani în care pot spune că orice altă oportunitate a apărut pentru mine în acest domeniu a pornit de la acest moment sau de la încrederea dobândită în urma lui.

De aceea vreau să le mulțumesc tuturor foștilor colegi pentru susținerea, prietenia și sfaturile primite în tot acest timp. Le urez La Mulți Ani și sper să îi văd mult timp de-acum încolo implicați 100% baschetului, ca și până acum!

Consider că orice proiect sau publicație care promovează sportul românesc ar trebui apreciată, indiferent de rivalități sau păreri personale, fiecare în parte fiind un pas înainte în a ne atinge scopul comun, ca sportul, baschetul în acest caz, să fie privit cu alți ochi, să devină o prioritate și, să sperăm cât mai curând, să umple sălile de sport din toată țara.”

Ionuț Greere

Colaborarea la Total Baschet a însemnat o experiență extrem de plăcută, o experiență de viață fantastică, în lumea unui sport care a prins foarte mult în ultimii ani, cu săli pline, cu mii de copii care au îmbrățișat tainele acestui sport. Doresc să le mulțumesc tuturor colegilor, cititorilor, și nu în ultimul rând sportivilor și antrenorilor .

Lucian Călinescu

Pasiunea mea pentru baschet s-a intersectat cu aprecierea celor de la Total Baschet (Baschet.ro), pe vremea când aveam doar 16 ani, moment din care am început și colaborarea. Așa a început dezvoltarea mea pe plan sportiv și uman, odată cu această colaborare. 

Baschetul are nevoie de presă. 

La mulți ani! 🏀

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate