Stiri

Sabin Gherdan: „Dacă ar avea onoare, membrii CCLTO ar trebui să demisioneze”

Trei săptămâni au trecut de la decizia CCLTO prin care lui Marcu Badiu i-a fost respinsă cererea de a fi declarat liber de contract, deși nu mai fusese plătit de peste șase luni de zile de către Știința București. Comisia prezidată de Viorel Constantinescu și-a întemeiat decizia pe faptul că în notificarea de reziliere nu era menționat IBAN-ul sportivului. Întrunită în data de 09.09.2020, Comisia de Apel a FRB a desființat argumentul bizar reținut de CCLTO și l-a declarat pe sportiv liber de contract.

Într-o declarație acordată site-ului nostru, Sabin Gherdan a vorbit despre cum a decurs perioada de după decizia CCLTO.

Este destul de ciudat când ajungi să te bucuri pentru unele lucruri care ar trebui să reprezinte normalitatea. Cu toate că aveam argumentele legale de partea noastră să știți că în ultimele trei săptămâni Marcu a resimțit o stare de presiune. Noi am analizat toate scenariile posibile, iar Marcu s-a arătat a fi foarte profesionist, indiferent de ce ar fi urmat. Mi-a spus că dacă Comisia nu îi va da dreptate, el va merge la Dinamo-Știința să joace cât de bine poate, chiar dacă sufletește nu ar fi fost împăcat după tot ce s-a întâmplat acolo. Odată cu decizia Comisiei de Apel s-au risipit și norii aceștia ai incertitudinii, iar Marcu poate, în sfârșit, să se gândească doar la baschet.

Avocatul și agentul lui Marcu Badiu ne-a relatat că a încercat să ia legătura cu cei trei membri ai comisiei, însă aceștia au refuzat comunicarea.

Șă știți că am încercat să iau legătura cu cei care au decis în prima instanță, domnii Constantinescu, Ghizdăreanu și Oprea. Mi-aș fi dorit să am o discuție de bun simț, iar astfel puteam conștientiza dacă a fost vorba de rea-voință sau neștiință. I-aș fi întrebat dacă dânșii s-ar muta să locuiască într-o casă pe care aș fi proiectat-o eu, fără studii de specialitate în arhitectură sau construcții. Nu cred că ar fi fost de acord și pe bună dreptate căci existau toate șansele să cadă pereții peste ei. Nici noi nu ne-am simțit bine în “casa” lor și sincer nu doresc nimănui să fie judecat de acest trio. Domnul Constantinescu a văzut mesajul, dar nu mi-a răspuns. Domnul Ghizdăreanu nici nu a deschis mesajul, iar domnul Oprea m-a blocat pe whatsapp la câteva minute după ce i-am scris. Cred că în general este vorba de neștiință, iar în cazul nostru particular a fost vorba de vădită rea-voință.

Sabin Gherdan este de părere că Oprea, Ghizdăreanu și Constantinescu nu ar mai trebui să judece din moment ce nu dețin studii de specialitate.

Sentimentul acesta de superioritate sau aroganță nu poate contribui la dezvoltarea baschetului. Am auzit numai lucruri bune despre arbitrul Ghizdăreanu. Am înțeles că a arbitrat recent o finală de baschet 3x3 la Debrecen, iar alți arbitrii cu care am discutat mi-au spus că îl văd ca un profesor de la care au ce învăța pe plan profesional. Domnul Constantinescu a avut o carieră lungă și s-a remarcat ca arbitru și observator, iar domnul Oprea poate e foarte rapid la butoane când ține statistica la Pitești. Foarte bine, felicitări, avem nevoie de profesioniști în meseriile lor, dar nu într-un domeniu în care nu se pricep. În regulamentele federațiilor de volei, handbal sau fotbal se specifică că membrii comisiilor cu atribuții jurisdicționale trebuie să fie licențiați în drept. Ghizdăreanu a fost sincer la ședința CCLTO când a spus că el are studii de educație fizică și sport și că a citit cererea cu dex-ul lângă el. Nu am înțeles ce caută membru într-o instanță arbitrală. Dacă oamenii aceștia ar avea onoare și ar fi sincer cu ei ar trebui să demisioneze. Mai ales după inepția pe care au pronunțat-o. Dar aici nu e vorba de onoare, ci de putere, iar dacă rămân pe poziții ar merita să fie întrebați, de fiecare dată când dau ochii cu o persoană din fenomenul baschetbalistic, când își dau demisia.

Nu ne facem iluzii, din păcate vor mai fi și alte persoane “judecate” de către CCLTO în actuala formulă. Sunt alte 36 de decizii doar în 2020.

Sper că vom putea extrage ceva pozitiv din întâmplarea aceasta. Chiar dacă nu prea avem ce, putem să începem prin a nu tolera rea-voința și a ne arăta public susținerea. Orice sportiv putea trece prin ce a trecut Marcu, iar din păcate oricine poate ajunge să fie “judecat” de către domnii Constantinescu, Ghizdăreanu și Oprea.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Minciuna are picioare scurte
    Știm cu toții că indivizii din categoria asta nu renunță, nu își cer scuze, nu se schimbă în bine. Ei pleacă doar când promovează și ajung la butoane mai periculoase! De aia ne merg toate lucrurile așa prost, de aia e important demersul acestui jucător și al avocatului său. Felicitări băieți, nu sunteți singuri!

    cu 3 ani în urmă (11.09.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate