Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc se califică în turul secund al cupei cu diferența cea mai mică

ACS KSE Târgu Secuiesc se califică în turul secund al cupei cu diferența cea mai mică

ACS KSE Târgu Secuiesc și Phoenix Știința Cosntanța au oferit cel mai strâns duel din primul tur al Cupei României la baschet feminin. 116-115 a fost scorul general al celor două manșe. Covăsnencele au câștigat returul cu 58-54, pe sferturi: 17-18, 12-12, 12-9, 17-15. Au fost 10 schimbări de lider și 4 egalități, iar tripla lui Vega a decis calificata.

Returul începea de la +3 pentru constănțence care au câștigat acasă cu 61-58. ACS KSE Târgu Secuiesc a început manșa a doua cu Timea Czimbalmos, Jade Vega, Ramona Danalache, Kinga Domokos și Kayla Mobley. Phoenix Știința Constanța le-a avut în formula de start pe Andreea Beldian, Drazana Vulic, Denisa Vați, Mădălina Geleriu și Katarina Matijevic.

Czimbalmos a deschis scorul după un minut și jumătate, iar Danalache și Mobley l-au dus la 6-0. Geleriu marca primele două puncte ale oaspetelor după două minute și jumătate. Vega refăcea ecartul de șase puncte, dar Vulic, Matijevic și Vați au egalat la 11. Mobley a dus din nou ACS KSE la +4, dar au urmat mai mult de trei minute fără coș pentru covăsnence. Dobrogencele au egalat și au preluat pentru prima dată conducerea cu tripla lui Geleriu. Mobley a stabilit scorul primei pauze, 17-18. Debutul sfertului secund a adus o nouă distanțare a gazdelor, care prin Czimbalmos, Mobley și Vega s-au dus la 28-18. Covăsnencele au mai înscris un singur punct în cele 7 minute rămase din sfert. Vulic, Erak, Matijevic și Beldian le-au dus din nou pe dobrogence în față, iar la pauza mare tabela arăta 29-30.

Repriza a doua a început cu două minute fără coș, primele puncte fiind reușite de Beldian de la linia de fault. Geleriu a mărit diferența la +5 pentru oaspete, iar Vega transforma două libere pentru primele puncte ale gazdelor după mai mult de trei minute și jumătate scurse din sfert. Au urmat alte două minute fără coș, iar Beldian a scuturat plasa de la distanță pentru 31-37. Oaspetele au avut aproape trei minute în care nu au înscris pe finalul perioadei de joc, iar Danalache, Mobley și Vega duceau scorul la 41-39 la ultima pauză.

Vega și Mobley au mărit ecartul la șase puncte în primele două minute din sfertul patru, dar a fost rândul gazdelor să aibă peste trei minute fără coș. Phoenix Știința a revenit la conducere cu un run de 8 puncte. Holinka Miklos scutura plasa de la distanță, iar Erak și Matijevic duceau scorul la 48-51, cu trei minute rămase din joc. Vega și tripla lui Danalache le apropiau pe gazde la un punct în spate la total. Tripla lui Vați ducea din nou formația de la malul mării la un punct în față în retur (+4 în dubla manșă) cu 43 de secunde rămase din joc. Domokos și Vega, de la distanță, au mai punctat în acest timp și oaspetele nu au găsit drumul spre coș la ultima fază. Scorul final a fost 58-54 și ACS KSE Târgu Secuiesc obține cea mai strânsă victorie în primul tur al cupei, 116-115 la total.

Cele două echipe au înscris la fel de mult din semicerc (15 coșuri de două puncte) și de la distanță (6 triple), astfel că diferența s-a făcut de la linia de fault, cu 10 libere transformate față de 6. 21-12 a fost scorul la puncte înscrise după greșeli adverse.

Jade Vega a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte (3x3, plus 5 recuperări și 5 assist-uri), iar Kayla Mobbley a încheiat în double-double cu 17 puncte și 13 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Danalache 9 puncte, Czimbalmos 6, Holinka Miklos 3 și Domokos 2.

Katarina Matijevic a încheiat în double-double la oaspete cu 11 puncte și 13 recuperări, 11 puncte având și Erak. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Vați 10 puncte, Beldian 8, Geleriu 7, Vulic 5 și Mititelu 2 puncte (7 recuperări).

Meciurile din turul doi sunt programate pe 11 decembrie și 15 ianuarie, iar tragerea la sorți va fi în 28 octombrie. Final 4-ul va avea loc în 15-16 februarie..

*foto: hirmondo.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii