Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

ACS Sepsi SIC a mai făcut trei transferuri

ACS Sepsi SIC a mai făcut trei transferuri

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a mai anunțat trei transferuri înainte să înceapă pregătirile pentru noul sezon. Alb-verzile vor face luni vizita medicală și vor începe antrenamentele. Ștefania Cătinean, Jelena Vucetic și Alyssia Brewer se alătură formației pregătite de Zoran Mikes. Alb-verzile ajung la 6 straniere în lot cu aceste transferuri.

Campioana României s-a întărit și mai mult pentru regula jucătoarei U23 în teren pe toată durata partidei. Formația covăsneană le-a păstrat din sezonul trecut pe Ioana Ghizilă, Renata Kovacs și Nora Demeter și anunțase deja transferul lui Nicolett Orban, de la Oradea.

Ștefania Cătinean are 17 ani și este fundaș. A debutat în Liga Națională la CSM Târgoviște în sezonul 2018-2019, în care s-a clasat pe 5. În 15 meciuri a avut medii de 2 puncte, 0,5 recuperări și 0,4 assist-uri în 6:05 minute. A jucat și în trei partide din Cupa României, cu medii de 2,3 puncte, 3 recuperări și 1 assist în 13:59 minute. Are titluri la nivel juvenil cu CSS CSM Târgoviște, iar înainte să se alăture dâmbovițencelor a evoluat pentru LAPI Dej.

Cătinean (1,65 înălțime pe site-ul FIBA) a jucat în diverse reprezentative de junioare ale țării noastre. În această vară a participat la europenele U18 și U20, divizia B, terminând de fiecare dată pe locul 8. La competiția U18 a avut cea mai mare medie de minute din lotul României, 25.7 minute, cu 5,8 puncte, 1,9 recuperări, 3,8 assist-uri și 1,9 intercepții în 8 meciuri. La U20 a jucat în 6 partide, cu medii de 7,7 puncte, 2,2 recuperări, 3,3 assist-uri și 3,3 intercepții în 29.4 minute.

ACS Sepsi SIC a mai adus un fundaș, Jelena Vucetic, care joacă mai mult pe poziția 2. Muntenegreanca face 26 de ani la mijlocul lunii septembrie și a jucat în ultimul sezon la BEMAX Buducnost, în țara sa. La campioana României va face din nou echipă cu Jovana Pasic, rămasă din sezonul precedent. Cele două joacă împreună la naționala Muntenegrului, dar au fost coechipiere și la două echipe din Serbia. Ambele au făcut parte din reprezentativa muntenegreană la europeanul din această vară. Vucetic a avut medii de 4,8 puncte, 1,3 recuperări și 0,5 assist-uri în 18.5 minute, în patru meciuri.

La nivel de club, România va fi a 5-a țară în care Jelena Vucetic evoluează. Pe lângă țara natală, muntenegreanca a mai jucat în Serbia (Palanka, Partizan, Vojvodina), în Ungaria la PINKK Pecsi (2015-2016) și în Rusia la Kazanochka (2016-2018). A câștigat Cupa Serbiei în 2015, fiind MVP cu 39 de puncte în finală. În acel sezon a avut și 22,6 puncte pe meci în 27 de partide din campionat, adăugând 4,7 recuperări și 5,4 assist-uri în 33.5 minute. În ultimul sezon a câștigat titlul alături de Buducnost, cu care a evoluat și în Liga Adriatică. În competția regională a bifat 10 partide (conform eurobasket.com), cu medii de 8,8 puncte, 3,4 recuperări, 2,9 assist-uri și 1,5 intercepții în 24.7 minute.

Alyssia Brewer se alătură formației covăsnene după ce în sezonul precedent a evoluat pentru PEAC Pecs, din Ungaria. Americanca are 29 de ani, 1,91 metri și poate evolua pe ambele poziții de sub panou. A jucat la nivel de colegiu pentru Tennessee și pentru UCLA, până în 2013. A venit în Europa la Bursa BSB, în a doua ligă turcă, unde a avut medii de 23,7 puncte și 14,4 recuperări. A urmat un sezon la AZS PWSZ Gorzow, având cea mai bună medie de puncte în campionatul polonez. În 24 de partide a avut medii de 20,6 puncte, 10 recuperări, 1 assist și 1,3 intercepții, în 33.6 minute.

În stagiunea 2015-2016 a făcut pasul spre campionatul Ungariei, la Miskolc, cu care a câștigat cupa și a debutat în EuroCup (13,6 ppg în 12 jocuri). În campionat a avut medii de 14,9 puncte și 9,3 recuperări în 25.9 minute în 20 de partide. S-a accidentat grav în luna aprilie și a avut o pauză lungă. A revenit la Miskolc în februarie 2018, jucând 11 meciuri în campionat, cu 10,2 puncte și 8,1 recuperări în 22.9 minute. În ultimul sezon a evoluat pentru PEAC-Pecs. Are 16 meciuri în campionat, cu 11,1 puncte, 8,6 recuperări și 1,7 assist-uri în 23.2 minute.

Alyssia Brewer este a 3-a americancă adusă de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în această vară, după Chrissy Givens (are și cetățenie macedoneană) și Natalie Butler. Alb-verzile au și trei ex-iugoslave în lot după venirea Jelenei Vucetic, cu Jovana Pasic și Kristina Topuzovic rămase din sezonul trecut. Campioana României are astfel 6 jucătoare străine în lot la ora actuală (poate avea maxim 7 pe durata participării în EuroCup).

Ștefania Cătinean este a 3-a jucătoare autohtonă care se alătură campioanei în această vară, după Andra Mandache și Nicolett Orban. Din sezonul precedent au rămas Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă (în refacere după accidentarea la genunchi), Renata Kovacs, Nora Demeter și Ildiko Mîrne-Nagy.

Alb-verzile fac luni vizita medicală, după care vor începe antrenamentele. Campionatul ar urma să înceapă în 9 octombrie. Sepsi va începe meciurile din grupa EuroCup în 17 octombrie, în deplasare cu Artego Bydgoszcz.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii