Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

ACS Sepsi SIC, sancționată de FIBA pentru neplata unei datorii de peste 30.000 USD

Baschet .ro

Baschet .ro
28.01.2021

ACS Sepsi SIC, sancționată de FIBA pentru neplata unei datorii de peste 30.000 USD

Federația Internațională de Baschet Amator a sancționat, recent, Asociația Clubul Sportiv Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu interdicția de a mai efectua transferuri internaționale. Măsura a fost luată după ce clubul din județul Covasna nu a respectat o hotărâre a Tribunalului Arbitral de Baschet (BAT).

Conform hotărârii nr. 1518/20 din data de 21 septembrie 2020, ACS Sepsi SIC este obligată să o despăgubească pe fosta jucătoare Alyssia Brewer cu suma de 19.024,12 USD reprezentând salarii restante, costuri medicale în cuantum de 1.782,43 USD cât și 9.350 EUR cheltuieli de judecată. Deoarece clubul din Sfântu Gheorghe nu a achitat de bună voie datoria de peste 30.000 USD, sportiva s-a adresat Federației Internaționale de Baschet care a sancționat gruparea covăsneană cu interdicția de a efectua transferuri internaționale. 

Alyssia Brewer a sosit la Sfântu Gheorghe în vara anului 2019, dar accidentările au ținut-o departe de teren. Pivotul american a evoluat în doar două meciuri pentru Sepsi, înregistrând prestații modeste împotriva Agronomiei București și Phoenix Constanța. Ulterior sportivei i-a fost reziliat contractul de către Sepsi, iar Brewer a ales să se adreseze Tribunalului Arbitral Baschetbalistic care i-a dat câștig de cauză. 

Sepsi SIC se alături astfel lui CSM Târgoviște pe lista echipelor sancționate de către FIBA, ambele cu câte o interdicție la transferurile internaționale. Dâmbovițencele au redus recent numărul de interdicții, de la două la una, după ce au achitat datoria către Ivanka Matic, dar le-a mai rămas de gestionat cazul Dikeoulakos aferent interdicției dictate de FIBA în urmă cu șapte ani, pe 17 aprilie 2017. Alte două echipe din România se mai află pe aceeași listă, defuncta CS Nova Vita Târgu Mureș ce a fost condusă de omul de afaceri mureșean Doru Borșan, cu două interdicții dictate pe 7 iulie 2016 și Clubul Sportiv Otopeni, cu o interdicție de aproape zece ani, din 31 octombrie 2011.

Foto: Sepsi SIC

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii