Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

„Acvilele” pentru meciurile cu Franța și Finlanda, ultimele din calificările pentru europeanul din 2019

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.10.2018

Naționala de senioare a României încheie campania de calificări la Women's EuroBaslet 2019 cu două partide pe teren propriu. Sala Horia Demian din Cluj-Napoca va găzdui meciurile cu Franța și Finlanda, în 17 și 21 noiembrie. Patru straniere sunt în lista de 14 convocate, două din prima ligă turcă și două din liga a doua franceză și italiană.

Sonia Ursu este marea absență față de precedentele selecții. Extrema a jucat peste 20 de minute în toate cele patru partide disputate în această campanie de calificări, iar în acest sezon a ales să evolueze în Coreea de Sud.

Antrenorul Dragan Petricevic a convocat 10 jucătoare din întrecerea internă. Cele mai multe sunt de la CSM Târgoviște, 4. Campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe dă două jucătoare pentru următoarea fereastră din calificări. Câte o sportivă a fost convocată de la Olimpia CSU Brașov, FCC ICIM Arad, Universitatea Cluj-Napoca și Phoenix Știința Constanța. Șase dintre convocate au sub 23 de ani, iar patru dintre acestea au jucat la europeanul U20 în această vară. Trei dintre acestea sunt debutante: Podar, Armanu și Popescu.

Iată lista celor 14 jucătoare convocate:

Annemarie Godri Părău (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Tunde Kilin (CSM Târgoviște)

Carla Popescu (CSM Târgoviște)

Ancuța Stoenescu (CSM Târgoviște)

Ioana Ghizilă (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Alina Podar (CSTBv Olimpia CSU Brașov)

Ecaterina Armanu (Phoenix Știința Constanța)

Gabriela Irimia (CSM Târgoviște)

Gabriela Mărginean (Adana Basket - Turcia)

Teodora Neagu (FCC ICIM CSB Arad)

Irina Părău (NBS Cluj-Napoca / Universitatea Cluj-Napoca)

Adina Stoiedin (Scrivia - Italia)

Ashley Walker (Mersin BSB - Turcia)

Elisabeth Pavel (Reims - Franța)

Staff-ul naționalei de senioare este compus din Dragan Petricevic (antrenor principal), Attila Veres (antrenor secund), Miljan Medved (scout), Mircea Nutescu (kinetoterapeut), dr. Lucian Chetan (medic), Claudiu Fometescu (antrenor federal) și Traian Racu (team manager).

După ce în primul meci al campaniei de calificare pentru europeanul de anul viitor au ales Oradea, cei care se ocupă de naționala României au decis ca cele două partide din noiembrie să se dispute la Cluj-Napoca. A fost aleasă sala Horia Demian pentru a avea o tribune pline.

Reunirea „Acvilelor” va fi pe 12 noiembrie. Partida dintre România și vicecampioana europeană a ultimelor trei ediții, Franța, este programată în 17 noiembrie, de la ora 19. Duelul cu Finlanda va avea loc în 21 noiembrie, de la ora 20.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii