Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Alexandra Uiuiu a ajuns la Universitatea Cluj-Napoca

Alexandra Uiuiu a ajuns la Universitatea Cluj-Napoca

Alexandra Uiuiu s-a alăturat Universității Cluj-Napoca pentru sezonul 2019-2020. În această vară era anunțată la CSM Sibiu, dar echipa s-a retras după tragerea la sorți din campionat, astfel că jucătoarele au fost nevoite să își găsească alte angajamente. Extrema de 30 de ani a jucat în ultimele trei sezoane la CSM Satu Mare, finalista ultimelor două ediții de campionat.

Universitatea Cluj a făcut multe modificări în pauza dintre sezoane, de la managementul secției de baschet feminin, la banca tehnică și lot. La meciul amical disputat acum două săptămâni, Giannis Koukos le-a avut la dispoziție pe Kilin, B. Fota, Fleșer, D. Fota, Neagu, Gavrilă, Racsan, Boloni și stranierele King și Ford. Noul tehnician al alb-negrelor a spus despre echipă (pentru TVR Cluj): „Fetele sunt minunate. Apreciez faptul că nivelul lor de implicare crește la fiecare antrenament. Muncesc tot timpul, suntem împreună de o lună, iar spiritul de echipă este perfect”.

Alexandra Uiuiu era anunțată la finalul lunii august de presa locală din Sibiu că se va alătura CSM-ului. Sibiul nu va reveni în competiția senioarelor după mai bine de un deceniu pentru că echipa s-a retras din campionat după tragerea la sorți. Astfel, a 6-a echipă din primul eșalon pentru Uiuiu va fi până la urmă Universitatea Cluj-Napoca. Despre trecerea la formația clujeană, extrema a spus:

„Mi-a plăcut foarte mult echipa. Îmi place că e echipă tânără, îmi place antrenorul, îmi place mentalitatea lui. Am luat-o ca pe un nou început interesant”, a declarat Alexandra Uiuiu pentru TVR Cluj.

Alexandra Uiuiu a debutat în Divizia A la Magic Sibiu, când avea în jur de 16 ani. În a doua parte a sezonului 2005-2006 a făcut pasul spre Baschet ICIM Arad, cu care a câștigat campionatul în 2006 și 2008. A urmat un sezon UBBC Lions ENNS Herzogenburg, în Austria, cu care s-a clasat pe trei în campionat și a disputat finala cupei. S-a întors în România în 2009 și a câștigat titlul cu Municipal MCM Târgoviște. A urmat un sezon la CSU LPS Alba Iulia și încă unul la CSM Târgoviște, cu care își trecea în palmares eventul în 2012. Au urmat patru sezoane la CSU Alba Iulia, cu care a câștigat de două ori Liga Europei Centrale și a fost pe doi în campionat în 2016, plus alte două finale de cupă.

În ultimele trei sezoane extrema a fost legitimată la CSM Satu Mare. În primul sezon la alb-roșii a jucat puțin, doar 2 partide în campionat. În următoarele două stagiuni a trecut de 20 de meciuri în LNBF și a jucat 14:32 și 11:48 minute pe meci. Cu sătmărencele a ajuns în finalele competițiilor interne în ultimii doi ani și a mai câștigat o Ligă a Europei Centrale. În ultima ediție de campionat a evoluat în 22 de meciuri, cu medii de 2,3 puncte, 1 recuperare și 1,9 eficiență în 11:48 minute. Cea mai bună prestație în campionatul nostru a avut-o în ediția 2014-2015, cu 10,6 puncte pe meci, 2,6 recuperări, 3 assist-uri, 1,2 intercepții și 8,9 eficiență în 27:49 minute, în 26 de meciuri. După acel sezon s-a confruntat cu mai multe accidentări, având și operații la genunchi. A evoluat la naționala de senioare timp de mai mulți ani.

Universitatea Cluj-Napoca debutează în noua formulă în meciurile oficiale la mijlocul săptămânii viitoare. Alb-negrele primesc vizita celor de la CSU ACS Rookies Oradea în prima etapă din grupa Vest a LNBF. După o deplasare la Târgu Secuiesc (în 12 octombrie), clujencele vor întâlni Rapid București în primul tur al Cupei României.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii