Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Alina Crăciun s-a transferat la vicecampioana Italiei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.06.2018

Alina Crăciun a semnat cu Passalacqua Trasporti Ragusa, vicecampioana Italiei. Aceasta a mai jucat un sezon în străinătate, pentru La Glacerie. Pivotul român o va avea coechipieră pe Jessica Kuster, care a debutat în Europa în campionatul românesc.

În sezonul recent încheiat, Passalacqua Trasporti Ragusa a disputat finala în Serie A1 și a pierdut cu 2-3 în duelul cu Familia Wuber Schio. Noua formație a Alinei Crăciun a ajuns până în a treia rundă de play-off în EuroCup Women.

Alina Crăciun a oferit o scurtă declarație pentru site-ul oficial al noii sale echipe:

„Emoționată și fericită să mă alătur echipei voastre și familiei voastre. Abia aștept să îmi cunosc colegele, fanii și să am posibilitatea să lucrez cu voi”.

„Evident că nu o cunoaștem direct, dar avem referințe bune atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al caracterului. Este o atletă matură, versatilă și cu un fizic bun. Aportul său la echipă va fi foarte important pentru că va trebui să mențină competitivitatea la un nivel înalt pe termen lung și să fie pregătită când va fi chemată să joace”, a declarat antrenorul Gianni Recupido pentru același site al echipei.

Alina Crăciun va fi a 4-a stranieră a vicecampioanei Italiei în acest sezon. Formațiile din peninsulă pot folosi trei jucătoare străine, astfel vă pivotul român va juca atunci când va fi nevoie să înlocuiască una din celelalte trei străine, în caz de nevoie.

O va avea alături pe americanca Jessica Kuster. Aceasta și-a făcut debutul european în Liga Națională, la CSU Alba Iulia, în sezonul 2014-2015. Atunci a strâns medii de 17.7 puncte, 9.1 recuperări, 20.3 eficiență și 33:19 minute în 27 de partide de campionat. Celelalte două straniere din lotul formației italiene vor fi Dearica Hamby (americancă rămasă din acest sezon) și Jillian Harmon (britanică/neo-zeelandeză).

Alina Crăciun va fi la a doua experiență în străinătate. După ce a participat cu naționala României la europeanul de senioare din 2015, și-a încercat norocul în liga a 3-a franceză, la La Glacerie. Nu a reușit cea mai bună adaptare acolo, astfel că a revenit în campionatul românesc. 

Jucătoarea care va împlini 25 de ani în septembrie a debutat în Divizia A în 2009, la Olimpia București. Are în palmares un titlu cu Univ. Goldiș ICIM Arad, în 2013, iar de la revenirea în țară a jucat la două echipe în ambele sezoane. În stagiunea precedentă a evoluat pentru Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare. În campionatul încheiat la final de aprilie, Crăciun a jucat la Phoenix Galați, în primele 5 etape, după care s-a transferat la CSU Alba Iulia. În 5 meciuri la formația gălățeană a avut medii de 7.6 puncte și 8.8 recuperări. La Alba Iulia a jucat în 16 partide, cu medii de 4.1 puncte și 3.1 recuperări.

*foto: SportPictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii