Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Amira Al Ash Hab continuă alături de Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.08.2018

Olimpia CSU Brașov a anunțat continuarea colaborării cu Amira Al Ash Hab. Extrema de forță a debutat în Liga Națională alături de formația brașoveană, în stagiunea 2016-2017. A fost jucătoarea U22 de bazăpentru Olimpia în ultimul sezon, în primul sfert.

Amira Al Ash Hab va juca și în următorul campionat la Olimpia CSU Brașov. Jucătoarea de 19 ani a debutat în primul eșalon sub comanda lui Dan Calancea, în sezonul 2016-2017. A jucat atunci 14 meciuri de campionat, cu medii de 4:50 minute, 1.4 puncte și 1.1 recuperări.

În sezonul următor a profitat de regula care obliga cluburile să aibă în teren o jucătoare sub 22 de ani pe toată durata primului sfert. Iulia Brezoi a jucat bine pentru brașovence în startul campionatului, dar a suferit o accidentare gravă. După aceea Al Ash Hab și-a dublat media de minute față de sezonul precedent.

Extrema de forță a jucat 25 de meciuri ăn LNBF 2017-2018 (inclusiv cel cu Phoenix Galați, care s-a retras după din campionat și rezultatele au fost șterse). În 15 dintre acestea a stat în teren fix cele 10 minute ale primului sfert. Cel mai mult a evoluat în duelul cu Sirius Târgu Mureș, 16:52 minute. Cel mai mult a marcat în meciul doi al semifinalei cu CSM Satu Mare, 8 puncte.

A mai evoluat în competițiile de juniori cu Olimpia București, ACS Champions și Olimpia CSU Brașov. A făcut parte din naționalele U16, U18 și U20, cu care a participat la patru Campionate Europene, Divizia B.

În sezonul următor echipele vor fi obligate să aibă două românce în teren pe toată durata partidei. În primele două sferturi este necesar ca cel puțin una dintre acestea să aibă sub 23 de ani. Pe lângă Al Ash Hab, Olimpia CSU Brașov a achiziționat-o pe Alina Podar care se încadrează în această vârstă. Gruparea brașoveană a anunțat până acum 5 dintre jucătoarele pe care se va baza în următorul sezon. Pe lângă cele două tinere, Dan Calancea va mai conta pe Biljana Pesovic, Carla Bartee și Tianna Tarter.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii