Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Ashley Walker va juca din nou în Turcia

Ashley Walker va juca din nou în Turcia

Ashley Walker, jucătoare de origine americană care evoluează pentru echipa națională a României, este noua componentă a celor de la OGM Orman Genclik Ankara, echipă din prima ligă a Turciei. Baschetbalista în vârstă de 33 de ani revine în Țara Semilunei, unde a mai jucat pentru Ceyhan Bld și Mersin BSB.

Sezonul 2019/2020, cel care nu s-a încheiat din cauza pandemiei de Covid-19, a regăsit-o pe Ashley Walker în Italia la Passalacqua Ragusa. Sportiva născută în California a traversat o stagiune excelentă în prima ligă italiană și a acumulat medii statistice de 16.2 puncte, 6.5 recuperări, 1.8 pase decisive și 1.4 intercepții.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SLG Sports (@slgsports) on

Ashley Walker a petrecut alte cinci sezoane în Italia. Ea a debutat în „cizmă” la Passalacqa Ragusa, după care a mai evoluat la Famila Schio și Umana Reyer Venezia.

În Turcia, Walker a cunoscut succesul alături de Mersin BSB, echipă alături de care a evoluat în EuroCup Women. În prima ligă turcă a impresionat cu 15.9 puncte, 7.9 puncte, 2.4 pase decisive și 2.4 intercepții în 28 de partide jucate în stagiunea 2018/2019.

Ashley Walker a cochetat și cu WNBA. Ea a fost draftată în 2009 de Seattle Storm cu opțiunea 12. A bifat partide la Los Angeles Sparks, Connecticut Sun și San Antonio SS. În Europa, pe lângă echipele menționate mai sus, Walker a mai trecut pe la Maccabi Ramat Gan, Ashod, Ramla și CSM Târgoviște.

Ashley Walker a obținut cetățenia română în anul 2016. Ea a reprezentat România în calificările pentru EuroBasket Women 2017 și a avut cifre de 12.5 puncte, 5.0 recuperări și 1.0 pase decisive.

OGM Orman, noua echipă a lui Walker, ocupa poziția a 4-a în campionatul Turciei cu 13 victorii și 6 înfrângeri în sezonul 2019/2020, înainte ca liga să fie suspendată.

foto:sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii