Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Brankica Hadzovic continuă la FCC Baschet Arad și în sezonul 2019/2020

Brankica Hadzovic continuă la FCC Baschet Arad și în sezonul 2019/2020

FCC Baschet Arad a anunțat continuarea colaborării cu Brankica Hadzovic. Căpitanul formației de pe Mureș va începe al 5-lea său sezon alături de galben-albastre, începând din 2015, cu o scurtă pauză în 2016. Sârboaica va fi coechipieră în acest sezon cu alte trei jucătoare alături de care juca finala campionatului cu CSU Alba Iulia în 2016.

Brankica Hadzovic are 38 de ani, 1,75m înălțime și a fost conducătorul de joc de bază al arădencelor de când s-a alăturat echipei în 2015. În ultima stagiune alături de galben-albastre a reușit cele mai bune medii ale sale de când joacă în campionatul românesc. În 27 de jocuri din LNBF a avut medii de 15,6 puncte, 5 recuperări, 5 assist-uri, 3 turnovers, 1,3 intercepții și 13 eficiență în 33:51 minute. A bifat și 4 partide în Cupa României, cu medii de 17,5 puncte, 4,8 recuperări, 3,8 pase decisive, 2,8 turnovers și 13,3 eficiență în 33:04 minute.

A atins suta de meciuri în campionatul nostru în cele patru sezoane, trei și jumătate la Arad și o jumătate de sezon la CSU Alba Iulia. Conform statisticilor de pe site-ul federației, în 100 de meciuri din LNBF are medii de 12,8 puncte, 3,8 recuperări, 4,4 assist-uri, 2,4 turnovers, 1 intercepție și 11,8 eficiență în 32:26 minute.

Până acum veterana sârboaică are în palmares un argint și un bronz în LNBF, iar alături de formația din Alba Iulia câștiga în 2016 Liga Europei Centrale, fiind declarată MVP. Hadzovic va fi din nou coechipieră în acest sezon cu trei jucătoare alături de care ajungea în finala campionatului acum trei ani cu CSU Alba Iulia. Este vorba de Adrienne Webb (revenită în România după un sezon în Italia), Jefimija Karakasevic (revenită la Arad după doi ani în Ungaria) și Marta Fodor (cea mai constantă româncă din lotul arădencelor în stagiunea precedentă, când au completat podiumul).

De-a lungul carierei Hadzovic a mai evoluat la echipe din Bosnia-Herțegovina (Zeljeznicar), Bulgaria (CSKA Sofia), Muntenegru (KK Jedinstvo Bijelo Polje), Rusia (Dynamo Novosibirsk), Serbia (Steaua Roșie Belgrad, ZKK Vrsac), Spania (Olesa Espanyol) și Ungaria (DKSK Miskolc, Cegledi EKK). A câștigat campionatele și cupele din Bulgaria și Muntenegru, iar în 2007 și-a trecut în palmares Liga Adriatică.

Brankica Hadzovic este a 13-a jucătoare anunțată de FCC Baschet Arad pentru sezonul următor. Pe lângă căpitan și Fodor, din sezonul precedent au mai rămas Dora Ardelean, Anamaria Ciotir, Adela Mercea, Rita Bartok și Alexandra Rotariu. Pe lista noutăților, alături de Webb, Karakasevic și antrenorul Dejan Mudresa, mai sunt Veatriki Akathiotou (cipriotă cu cetățenie română), Larisa Neagu (U23), Alina Pop (U23) și Yanina Inkina (bielorusă).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii