Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Brittany Denson, cea mai bună marcatoare a primei semifinale din Cupa României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.03.2019

CSM Satu Mare s-a calificat în finala Cupei României după ce a trecut cu 68-51 de Phoenix Știința Constanța în prima semifinală de la Sepsi Arena. Alb-roșiile au condus tot meciul, dar au alternat momentele în care au controlat partida și au accelerat cu cele mai puțin reușite, în care au ratat din poziții favorabile. Brittany Denson a fost coșghetera partidei, iar Promise Amukamara și Andrea Olah (Orosz) au fost și ele în double-digits pentru CSM Satu Mare.

Brittany Denson a încheiat prima semifinală cu 21 de puncte în 32:41 minute. Pivotul a marcat de 8 ori din semicerc din 11 încercări (72%) și a reușit o triplă din două încercate. A transformat 2 libere din 3 și a contribuit cu 7 recuperări (3 ofensive/4 defensive). A mai avut 4 mingi pierdute, o intercepție și un capac, cu +21 indice al eficienței.

Promise Amukamara a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren. Fundașul sătmărencelor a jucat 28:20 minute și a încheiat partida cu 10 puncte, 6 recuperări (1/5), 7 pase decisive, 2 mingi pierdute, 4 intercepții și un capac, cu +22 indice al eficienței. A avut 4/7 la șuturile de două puncte (57%) și 2/2 de la linia de fault.

Andrea Olah (Orosz) a intrat de pe bancă și a contribuit cu 11 puncte pentru victoria alb-roșiilor. Aceasta a petrecut 19:18 minute în teren și a încheiat cu 2/5 de la semidistanță (40%), 1/3 de afară (33%) și 4/5 la libere (80%). A mai avut 5 recuperări (2/3), o pasă decisivă și o minge pierdută, cu +10 în dreptul eficienței.

Antrenorul sătmărencelor, Maikel Lopez, a folosit o rotație de 10 jucătoare. Cel mai mult a stat în teren căpitanul Andra Mandache (33:10 minute) urmată de Denson și Amukamara. Doar Kadar a mai bifat 20 (cât trebuie să fie în teren jucătoarea U23). Alte patru jucătoare au evoluat peste 15 și sub 20 de minute, Lloyd a jucat 10:29, iar Baltic, 7:19.

CSM Satu Mare joacă duminică, de la ora 19:00, finala Cupei României, iar diferența din meciul cu constănțencele i-a permis tehnicianului spaniol să nu își forțeze jucătoarele de bază în penultimul act. Adversara din finală a sătmărencelor este deținătoarea trofeului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, gazda Final 4-ului.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii