Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Carla Popescu va evolua la CSM Satu Mare în sezonul 2019/2020

Carla Popescu va evolua la CSM Satu Mare în sezonul 2019/2020

CSM Satu Mare a mai adus o jucătoare sub 23 de ani pentru sezonul 2019/2020. După Alina Podar, vicecampioana României a transferat-o și pe Carla Popescu. Fundașul de 20 de ani va fi la a doua echipă din Liga Națională, după ce a debutat în primul eșalon cu CSM Târgoviște.

Clubul sătmărean a anunțat pe pagina de facebook că trei dintre noile achiziții se numără printre cele 14 convocate la naționala de senioare. Pe lângă numele Adinei Stoiedin și Alinei Podar se află și cel al Carlei Popescu, la capitolul noi achiziții ale CSM Satu Mare.

Vicecampioana se întărește astfel la un capitol la care nu a stat foarte bine comparativ cu rivala la titlu în ultimele două campionate, regula jucătoarei tinere. După ce în urmă cu două sezoane a fost obligatorie folosirea unei jucătoare autohtone U22 în primul sfert, în stagiunea 2018/2019 cluburile au fost obligate să aibă în teren o româncă U23 în prima repriză. Pentru sezonul următor s-a introdus regula U23 pe toată durata partidei, iar formația sătmăreană a transferat încă o jucătoare care se încadrează în această regulă. După aducerea Alinei Podar (a avut printre cele mai mari medii de minute în campionatul trecut la Brașov), CSM s-a înțeles și cu Carla Popescu. Aceasta vine de la CSM Târgoviște. Participarea formației dâmbovițene în următoarea ediție de campionat este pusă serios sub semnul întrebării din cauza datoriilor din trecut, fiind neeligibilă din cauza sentințelor BAT.

Carla Popescu are 19 ani și a debutat în Liga Națională la CSM Târgoviște, cu care a jucat și în Liga 1. Conform statisticilor de pe site-ul federației, fundașul a evoluat în trei partide pentru dâmbovițence în LNBF în sezonul 2015/2016, cu medii de 3:26 minute și 0,7 puncte. A evoluat pentru CSS Târgoviște în diverse campionate de junioare, având și titluri la categoriile respective.

În ultimul sezon a bifat 25 de meciuri în Liga Națională, profitând că formația dâmbovițeană (locul 5) a avut un număr mare de jucătoare tinere și doar două straniere. A avut medii de 1,3 puncte, 0,8 recuperări, 1,4 assist-uri și 0,8 eficiență în 11:41 minute. A jucat patru partide în Cupa României 2018/2019, cu medii de 2 puncte, 1,5 recuperări și 1,5 assist-uri în 13:20 minute. A făcut parte din lotul CSM-ului când a câștigat Cupa României în 2017.

La fel ca Podar, noua sa coechipieră de la CSM, Popescu a debutat anul trecut pentru naționala de senioare a României în ultima fereastră din calificările pentru europeanul care s-a disputat în această vară. A jucat aproape două minute în victoria din ultimul meci cu Finlanda (scor 71-60).

Popescu a jucat în această vară în două turnee cu reprezentativele țării noastre. În luna iulie a participat la Universiada de Vară de la Napoli, unde România s-a clasat pe locul 11. A fost coșghetera naționalei U20 la Campionatul European, divizia B, disputat în prima parte a lunii august, pe care tricolorele l-au încheiat pe 8. În 6 partide Popescu a avut medii de 14,5 puncte, 2,7 recuperări, 4,7 assist-uri, 4 mingi pierdute și 1,5 intercepții în 30.5 minute, cu 9,8 eficiență. Cu naționala U20 a României ajungea anul trecut în semifinalele CE, divizia B, de la Oradea, având atunci medii de 5,7 puncte, 4,1 recuperări și 2,7 assist-uri în 24.4 minute, în 7 meciuri. A făcut parte din naționala U16 care în 2016 juca finala diviziei B, la Oradea.

CSM Satu Mare a păstrat-o pe tânăra Anamaria Kadar și pentru sezonul următor, aceasta fiind principala opțiune U23 în stagiunea precedentă. Vicecampioana continuă colaborarea cu Brittany Denson, Andrea Olah (Orosz), Andreea Huțanu și Adina Pop. La capitolul noutăți sunt Alina Podar, Flavia Ferenczi, Adina Stoiedin și antrenorul Goran Boskovic.

*foto: CSM Satu Mare facebook, Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii