Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște se va baza pe experimentatele Larisa Toma și Ancuța Stoenescu și în acest sezon

CSM Târgoviște se va baza pe experimentatele Larisa Toma și Ancuța Stoenescu și în acest sezon

CSM Târgoviște a rămas în vară fără opt jucătoare cu care a încheiat precedenta ediție de campionat. Rămân alături de echipă și pentru sezonul următor Larisa Toma, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Alina Chivu, Alexandra Ghiță și Daiana Tănase din cele care au evoluat pentru dâmbovițence în stagiunea precedentă. CSM-ul a fost primit în următoarea ediție de campionat deși nu a reușit să îndeplinească cerința de eligibilitate privind datoriile, dar nu va avea voie să legitimeze straniere.

Dintre jucătoarele care au evoluat pentru CSM Târgoviște în sezonul trecut au plecat Laura Vaida (în NCAA),  Tunde Kilin și Teodora Neagu (la Universitatea Cluj), Carla Popescu (la CSM Satu Mare), Ștefania Cătinean (la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Denisa Vați (la Phoenix Știința Constanța), Claudia Cristea (la Agronomia București) și americancele Porsche Poole și Monique Coker (care s-a despărțit de echipă înainte de finalul sezonului).

Reamintim că participarea celor de la CSM Târgoviște în noua ediție de campionat a fost sub semnul întrebării după ce Consiliul Director al federației dădea un ultimatum pentru rezolvarea sancțiunilor BAT până la termenul limită de înscriere în următoarea ediție a LNBF. Procesul cu antrenorul Dikeoulakos a avut noi amânări și clubul nu a rezolvat problema datoriilor, astfel că nu îndeplinea acel criteriu de eligibilitate. Până la urmă s-a decis că formația dâmbovițeană poate participa în campionat, dar nu mai are voie să transfere deloc jucătoare străine (în ultimii ani avea voie să legitimeze straniere care aveau cartea verde în țara noastră când s-a dat sancțiunea BAT, în 2014). Clubul a făcut memoriu pentru a putea transfera și jucătoare străine, dar CD l-a respins.  

Cătălin Tănase a rămas pe banca formației dâmbovițene (locul 5 în campionatul trecut) și se va putea baza și în sezonul următor pe un nucleu important din stagiunea precedentă, alături de care vor fi și alte tinere.

Larisa Toma, veterana campionatului, spunea în timpul stagiunii precedente că este ultima, dar continuă alături de CSM Târgoviște. Pivotul care face 45 de ani în luna decembrie va fi la al 5-lea sezon consecutiv alături de CSM, inclusiv cel în care echipa a jucat în Liga 1, după ce a mai jucat și în trecut la dâmbovițence. În ultima ediție a LNBF Toma a evoluat în 26 de meciuri, cu medii de 6,1 puncte, 6,8 recuperări, 1,3 pase decisive, 1,3 mingi pierdute, 1,4 capace și 11,6 eficiență în 23:39 minute. În trei meciuri de cupă a avut medii de 5,7 puncte, 3,7 recuperări, 1 assist, 1 intercepție, 1 capac și 11,3 eficiență în 15:23 minute.

Ancuța Stoenescu face și ea 40 de ani la începutul anului următor. A fost coșghetera CSM-ului în sezonul precedent. În 28 de meciuri din LNBF fundașul a avut medii de 14,6 puncte, 4,7 recuperări, 3,3 assist-uri, 3,1 mingi pierdute, 1,6 intercepții și 11,6 eficiență în 34:53 minute. În trei partide de cupă cifrele sale au fost: 13,3 puncte pe meci, 2,3 recuperări, 3,7 pase decisive, 2, turnovers și 1,3 intercepții în 24:22 minute, cu 11,7 eficiență. Jucătoarea cu cele mai multe campionate ale României câștigate (12) va fi la al doilea sezon consecutiv cu dâmbovițencele, la care a venit vara trecută de la campioana Sepsi. Este la a 3-a perioadă alături de prim-divizionara din Târgoviște, după ce a jucat pentru Livas în prima parte a anilor 2000 și a bifat alte trei sezoane cu CSM în perioada 2012-2015.

Gabriela Irimia va fi la al doilea sezon alături de CSM Târgoviște, la care a ajuns vara trecută de la Olimpia CSU Brașov. Extrema care face 30 de ani în ianuarie a jucat doar în 13 meciuri pentru dâmbovițence, din cauza unei accidentări la genunchi care a ținut-o departe de teren câteva luni. A revenit în martie pe teren și a evoluat peste vară în naționala de 3x3 alături de Ancuța Stoenescu, inclusiv la mondiale și europene. În cele 13 partide din ultima ediție a LNBF a avut medii de 9,6 puncte, 5,7 recuperări, 1 assist, 1,4 turnovers și 9,2 eficiență în 28:21 minute.

Alina Chivu s-a alăturat celor de la CSM Târgoviște în a doua parte a sezonului 2016-2017, după o perioadă lungă la CSBT Alexandria. De atunci a continuat alături de dâmbovițence, inclusiv în liga secundă. Extrema de 29 de ani a jucat în 28 de meciuri pentru CSM în ultimul campionat, cu medii de 5,9 puncte, 1,7 recuperări, 1,1 pase decisive, 1 intercepție și 4,9 eficiență în 16:12 minute. În Cupa României a jucat patru partide, cu medii de 11 puncte, 1,3 recuperări, 1 assist și 7,8 eficiență în 18:39 minute.

Alexandra Ghiță a jucat sezonul trecut mult mai multe meciuri în LNBF decât în precedentele ediții la un loc. Pivotul de 19 ani a intrat în 25 de meciuri de campionat, cu medii de 3,4 puncte, 2,2 recuperări și 3,2 eficiență în 10:55 minute. În Cupa României a bifat patru partide, cu medii de 4,8 puncte, 7,3 recuperări, 1 assist, 2,5 turnovers și 5 eficiență în 21:49 minute. A evoluat pentru dâmbovițence în ultimul sezon și în CN U20, unde a câștigat titlul.

Daiana Tănase este cealaltă tânără sub 23 de ani din lotul de sezonul trecut care continuă alături de CSM Târgoviște. Fundașul de 20 de ani a intrat în 8 meciuri în ultima ediție a LNBF, cu medii de 2,3 puncte, 1,4 recuperări, 2,5 pase decisive, 1 turnover și 3,6 eficiență în 8:01 minute. În cupă a jucat patru meciuri, cu 1,3 ppg în 9:15 minute. A jucat în sezonul precedent și în CN U20, câștigat. În această perioadă Tănase se află în China cu naționala 3x3 U23 care participă la Campionatul Mondial și are 2 victorii din 2 până acum.

CSM Târgoviște are meciul de la Alexandria din prima etapă a LNBF, grupa Est, amânat din 2 octombrie în 7 noiembrie. Elevele lui Cătălin Tănase vor juca primul meci oficial din noul sezon miercuri, 9 octombrie, acasă cu Agronomia București, din etapa a 2-a a grupei Est. După trei zile urmează meciul cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, iar în 16 octombrie va fi manșa tur din primul tur al Cupei României, acasă cu FCC Baschet Arad.

*foto: Zsoli Jeffwarder

1 comentariu la aceasta stire:
  • G-G :

    😂
    Inca se mai joaca la varsta de 45?😂😂😂 sincer ii doresc multa sanatate ,dar ........hai cu borna 50 pe teren😂😂😂😂

    cu 4 ani în urmă (04.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii