Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Dlesha Lloyd, la al 8-lea meci cu peste 20 de puncte înscrise în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.01.2018

CS SCM Timișoara nu a resimțit plecarea celei mai bune marcatoare, Conwright, în dueulul de pe terenul ultimei clasate, Sirius Târgu Mureș. Cele două formații erau vecine de clasament înaintea partidei din etapa a 17-a, după care alb-violetele au urcat un loc. S-a încheiat 60-85, cu oaspetele la conducere tot meciul.

Dlesha Lloyd, de la formația timișoreană, a fost coșghetera partidei, cu 27 de puncte în 34 de minute. Americanca a înscris 13 aruncări de două puncte din 21 încercate (62%) și a transformat singura liberă pe care a avut-o. A adăugat 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 greșeli personale, un turnover, 3 intercepții și un capac pentru 31 indice al eficienței.

Lloyd are medii de 19.3 puncte, 7.1 recuperări, 3.5 pase decisive, 2.7 mingi pierdute și 2.3 intercepții, în cele 15 partide jucate în Liga Națională. Aceasta a stat în teren 36:17 minute/meci, cu eficiență medie 21.7. În fața ultimei clasate a fost a 8-a dată în care a înscris peste 20 de puncte în acest campionat.

Emese Gal, de la gazde, și-a îmbunătățit recordul personal de puncte în primul eșalon cu cele 18 reușite în meciul de sâmbătă. Toate au venit după aruncări de după semicerc, 6 din 11 încercate. Extrema de 26 de ani a jucat 26 de minute și a încheiat partida cu 16 indice al eficienței, având și 3 recuperări. Gal are medii de 4.7 puncte și 2.4 recuperări în 19:31 minute/meci. A jucat în 14 partide în acest campionat.

Căpitanul lui Sirius, Angel Robinson, a încheiat din nou în double-digits. Americanca a fost integralistă și a încheiat partida cu 17 puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive. Aceasta a avut doar 24% reușite la aruncările din acțiune, cu 3/14 la cele de două puncte și 1/3 de la distanță. Chiar și așa, Robinson a fost cea mai eficientă jucătoare de la gazde, cu 21 indice al eficienței. Jucătoarea de 28 de ani a fost în double-digits în toate cele 15 meciuri din campionat. Este principala marcatoare a echipei sale cu 19.1 puncte/meci. Are 6.5 recuperări, 4.7 pase decisive, 2.7 mingi pierdute și 1.8 intercepții în 36:50 minute, cu 20.3 eficiența medie.

Monika Brosovszky Boriga a reușit cel mai bun meci al său în alb-violet, în Liga Națională. A încheiat partida cu 17 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive pentru 25 în dreptul eficienței. A înscris 3 din cele 4 aruncări de două puncte încercate, iar de la distanță a avut 3 din 5. A transformat ambele aruncări de un punct. Este primul meci din campionat în care a jucat mai mult de 30 de minute pentru formația de pe Bega, la care s-a reactivat în sezonul trecut. Veterana are medii de 15 minute și 4.1 puncte în această ediție a Ligii Naționale.

Adina Stoiedin a reușit primul său double-double în acest sezon. Timișoreanca a încheiat partida cu 11 puncte  și 10 recuperări în 30:36 minute. A înscris 5 din 11 aruncări de două puncte și 1/1 de la linia de fault. A mai avut 4 pase decisive și 4 intercepții pentru 21 în dreptul eficienței. Pivotul de 25 de ani a revenit pe teren în octombrie, în etapa a 2-a, după multe luni de pauză din cauza unei accidentări. Atunci a jucat 21:48 minute cu CSM Satu Mare, după care a jucat destul de puțin în următoarele partide. A mai evoluat peste 20 de minute în etapa a 16-a, cu CSU Alba Iulia. În această ediție de campionat are medii de 3.4 puncte, 2.6 recuperări și 11:44 minute în 13 meciuri.

Au mai fost în double-digits Burdgess, de la oaspete, cu 16 puncte, respectiv Meszaros, de la gazde, cu 11.

Cele două echipe încheie prima parte a campionaului la finalul săptămânii. CS SCM Timișoara va primi vizita Olimpiei Brașov, vineri. Sirius joacă sâmbătă la Arad.

*foto: Szigyártó Szabolcs/CROW Security 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii