Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Faza sferturilor de finală din Cupa României la feminin ia startul miercuri

Faza sferturilor de finală din Cupa României la feminin ia startul miercuri

Cupa României la baschet feminin a ajuns la faza sferturilor de finală, cea care programează mai multe meciuri interesante. Prima manșă a luptei pentru accederea la Final Four se va desfășura în această lună, după cum urmează:

Miercuri, 11 decembrie:

Universitatea Cluj-Napoca - KSE Târgu Secuiesc (ora 16)

CSM Alexandria - Agronomia București (ora 18)

Joi, 12 decembrie:

Olimpia CSU Brașov - FCC Baschet Arad (ora 18)

Luni, 23 decembrie:

CSM Satu Mare - Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

”U” Cluj (locul 3 în grupa vest) este vecină de clasament în LNBF cu formația din Târgu Secuiesc (locul 2 în grupa vest), cea din urmă având cu un meci mai mult jucat. În confruntările directe din acest sezon, scorul este de 1-1, fiecare reușind să câștige meciul de pe terenul propriu. În primul tur, clujencele au trecut fără mari emoții de Rapid București, învingând în ambele dispute. KSE Târgu Secuiesc s-a calificat la limită în această fază, după ce a pierdut la trei puncte la Constanța cu Phoenix și a câștigat acasă la o diferență de 4 puncte.

În grupa est, CSM Alexandria și Agronomia București au același bilanț de 2 victorii și 6 înfrângeri, ocupând locul 5, respectiv 7. Cele două s-au întâlnit doar o dată în acest sezon, când Agronomia a avut câștig de cauză în deplasare, scor 49-56. În primul tur, CSM Alexandria a trecut lejer de CSU ACS Rookies Oradea, în timp ce Agronomia București a avut +8 la general în duelurile cu BC Sirius Târgu Mureș.

Olimpia Brașov se află în fața primului duel din acest sezon cu FCC Baschet Arad, echipă cu care a avut în ultimii ani dueluri spectaculoase și pentru medalii. Gruparea de sub Tâmpa se situează pe locul trei în grupa est cu 5 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce arădencele ocupă locul 4 în grupa vest cu 5 victorii și 2 meciuri pierdute. Olimpia CSU Brașov a ajuns în faza sferturilor de finală după ce adversarul din turul anterior, CSM Sibiu, s-a retras. În schimb, echipa galben-albastră s-a luptat cu rivala istorică CSM Târgoviște pentru a avansa în sferturi. A fost 60-53 pentru dâmbovițence pe teren propriu și 78-37 pentru Arad în returul de pe malul Mureșului.

Cel mai așteptat meci al acestei faze se joacă între cele mai puternice echipe ale ultimelor sezoane, CSM Satu Mare și Sepsi Sfântu Gheorghe. Ambele formații sunt pe primul loc în grupele din care fac parte și se vor întâlni pentru prima oară în această stagiune. Satu Mare a câștigat 6 meciuri și a pierdut unul în campionat, iar Sepsi și-a câștigat toate cele nouă meciuri disputate. Cele două echipe s-au calificat direct în turul doi, fiind finalistele ultimei ediții.

Returul din sferturile de finală se va desfășura in ianuarie 2020 iar Final Four-ul Cupei României va avea loc în februarie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii