Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Ieva Kazlauskaite a câștigat Cupa Germaniei cu Wasserburg

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.03.2018

TSV 1880 Wasserburg a câștigat a 5-a Cupă a Germaniei la rând. Campioana s-a impus cu 78-53 în finala cu Rutronik Stars Keltern. Patru jucătoare care au trecut prin Liga Națională și-au trecut în cont cupa: Kazlauskaite, Reid, Tobin și Deura. Monique Reid a fost MVP-ul turneului final.

Ieva Kazlauskaite a început sezonul la Olimpia CSU Brașov și a făcut pasul spre campioana Germaniei în iarnă. Monique Reid a jucat ICIM Arad în turul ediției 2015-2016 a LNBF, unde a fost cea mai bună marcatoare înainte să apară problemele financiare. Rebecca Tobin și Milica Deura au evoluat în campionatul românesc pentru CSU Alba Iulia. Tobin a petrecut două sezoane în alb-albastru (2011-2013), iar Deura a jucat la CSU în sezonul 2014-2015.

În acest weekend s-a disputat la Chemnitz Final 4-ul Cupei Germaniei. În semifinale campioana en-titre și câștigătoarea ultimelor patru cupe, TSV 1880 Wasserburg, a trecut cu 70-52 de BG 74 Veilchen Ladies. Cea mai bună marcatoare a celor de la Wasserburg a fost Reid, cu 20 de puncte și 9 recuperări. Tobin a fost în double-double la semifinală, cu 15 puncte și 17 recuperări. Deura și Kazlauskaite au contribuit cu 4 și 2 puncte.

În cealaltă semifinală, gazdele au pierdut clar în fața celor de la Rutronik Stars Keltern, cu 58-97. Finala mică a fost câștigată de Veilchen Ladies, 68-58 cu ChemCats Chemnitz.

TSV 1880 Wasserburg s-a impus cu 78-53 în ultimul act cu Rutronik Stars Keltern și a câștigat a 5-a Cupă a Germaniei la rând. Din nou Reid a fost cea mai bună jucătoare de la campioană, cu 30 de puncte și 10 recuperări. Tobin a reușit un nou double-double cu 17 puncte și 16 recuperări. Deura a avut 14 puncte. Monique Reid a fost MVP-ul turneului final, cu 50 de puncte în cele două meciuri.

Wasserburg a făcut eventul în ultimele patru sezoane. Este campioana Germaniei la ultimele cinci ediții. Cele două finaliste ale cupei din acest an sunt pe primele două poziții la finalul sezonului regulat, cu Keltern pe primul loc, la două puncte în față. Wasserburg va întâlni TK Hannover în primu tur din play-off.

*foto: Steffen Prößdorf

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii