Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Început în forță pentru România la FIBA 3x3 World Cup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.06.2019

Început în forță pentru România la FIBA 3x3 World Cup

Naționala feminină de 3x3 a României și-a început participarea din acest an de la FIBA 3x3 World Cup cu două victorii clare. Tricolorele au câștigat cu 22-4 în fața Mongoliei și cu 21-13 cu Cehia. Ambele partide s-au încheiat în penultimul minut. Toate cele patru componente și-au adus contribuții importante în atac, având între 9 și 13 puncte.

Meciurile din grupa C au deschis întrecerea feminină de la FIBA 3x3 World Cup 2019. În primele partide Spania a trecut de Iran cu 22-8, Iran a învins Mongolia cu 19-18, iar Spania a bătut Cehia cu 21-14.

România, cu Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Sonia Ursu-Kim a evoluat în ultimele două partide ale grupei C în prima zi de întreceri. Tricolorele și-au început parcursul la mondial într-un duel cu Mongolia. Au avut un debut excelent de partidă și conduceau cu 9-0 în minutul 5. Acestea au continuat să pună probleme cu apărarea, să reușească faze spectaculoase în atac și s-au impus cu 22-4 după ce Ursu-Kim a scuturat plasa de la distanță. A fost cel mai rapid meci de până acum, terminându-se în 8:07 minute.

După o oră tricolorele au întâlnit Cehia. Au avut din nou un început bun, distanțându-se la 5-1, dar adversarele au reușit să înjumătățească diferența. A urmat o nouă desprindere a României, care a avut un final excelent și s-a impus cu 21-13 după 8:57 minute. De această dată a fost rândul lui Irimia să pună pe tabelă punctul care a încheiat partida înainte de expirarea timpului.

România și Spania sunt la egalitate pe primele două locuri din grupa C după prima zi. Ambele echipe au 2 victorii din 2 și 43 de puncte înscrise, iar tricolorele figurează momentan pe prima poziție. Iranul are o victorie și o înfrângere și este pe trei, iar Cehia și Mongolia încheie clasamentul cu două înfrângeri.

Naționala României a avut o ofensivă destul de echilibrată, toate cele patru jucătoare contribuind cu multe puncte. Gabriela Mărginean are 13 puncte marcate în două partide, Gabriela Irimia 12, iar Ancuța Stoenescu și Sonia Ursu-Kim au marcat câte 9 puncte în prima zi de întreceri.

În această după-amiază se dispută prima serie de meciuri din grupa A la feminin, iar mâine se vor juca partidele din grupele D și B. Rezutatatele complete le găsiți aici.  În întrecerea masculină astăzi se joacă meciurile din grupele B și D, iar mâine cele din grupele A și C. 

Pentru reprezentativa noastră urmează o zi de pauză, iar joi va disputa ultimele două partide din faza grupelor. De la ora 10:55 vor întâlni cealaltă formație neînvinsă a grupei, Spania, iar de la 12:45 vor juca cu Iranul. Reamintim că primele două clasate din fiecare grupă avansează în sferturi, care se vor disputa în 22 iunie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii