Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Kayla Mobley, decisivă în victoria obținută de KSE Tg. Secuiesc la Oradea, alături de Csurulya și Miklos

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.09.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc s-a impus cu 76-59 la Oradea, în prima manșă din primul tur al Cupei României. Kayla Mobley a debutat cu un double-double pentru covăsnence în fața formației pentru care a jucat în sezonul trecut. Helga Csurulya și Hanna Holinka Miklos au contribuit cu 29 de puncte la succesul oaspetelor. Patru jucătoare de la gazde au marcat cel puțin zece puncte, cu Pfirman terminând în double-double.

Kayla Mobley este la al doilea sezon în România, după ce anul trecut a jucat pentru Universitatea CSM Oradea. Americanca a început și această stagiune cu un duel între orădence și ACS KSE Târgu Secuiesc. Dacă anul trecut marca 27 de puncte pentru bihorence la Arena Antonio Alexe în prima etapă din Liga 1, miercuri a avut un debut excelent pentru noua sa formație, la debutul în Cupa României.

Mobley (nr.32 foto) a fost în 5-ul de start al covăsnencelor și a petrecut pe parchet 38:29 minute. A înscris 28 de puncte, cu 10/19 la aruncările din interiorul semicercului (53%), 0/3 de la distanță și 8/10 de la linia de fault. A fost în double-double grație celor 13 recuperări (2 ofensive/11 defensive). A mai avut o greșeală personală, 5 faulturi scoase de la adversare, 4 mingi pierdute și 3 intercepții pentru +26 indice al eficienței. Cu extrema de 28 de ani în teren, ACS KSE Târgu Secuiesc a avut un plus de 22 de puncte pe tabelă.

Helga Csurulya (nr. 11) și Hanna Holinka Miklos (nr.10), de 18 ani, au avut contribuții importante la victoria covăsnencelor. Csurulya a debutat în competiția knock-out și a stat în teren 34:32 minute. A înscris 16 puncte (3/8 la șuturile din semicerc, 2/10 de afară și 4/5 de la linia de fault). A adăugat 7 recuperări, 2 pase decisive și 2 intarcepții pentru +13 în dreptul eficienței.

Miklos a mai jucat în cupă în urmă cu trei sezoane, pentru ACS Sepsi SIC. În partida de la Oradea a evoluat 36:11 minute, în care a înscris 13 puncte (1/2 la șuturile de două puncte, 2/5 la cele de la distanță și 5/6 la libere). A mai avut 2 recuperări, o minge pierdută și 5 intercepții, pentru +14 eficiență. Cu Miklos în teren, covăsnencele au avut +22.

Patru jucătoare de la gazde au fost în double-digits. Ruxandra Chiș a fost coșghetera Universității CSM Oradea, cu 16 puncte în 23:18 minute. A avut 5/7 din semicerc și 2/6 de la distanță. Și-a mai trecut în cont 2 recuperări, 3 pase decisive, 3 mingi pierdute și 5 intercepții, pentru +17 eficiență.

Tierney Pfirman s-a alăturat orădencelor de puțin timp. Americanca este la a doua experiență în România, după ce în 2016 câștiga titlul cu ACS Sepsi SIC. Pfirman a fost în double-double la meciul de miercuri, cu 13 puncte (3/7 la două puncte, 2/5 de afară, 1/2 de la linia de fault) și 11 recuperări (1 ofensivă/10 defensive). A mai avut o pasă decisivă, 4 turnovers și un capac, în 37:40 minute, pentru +14 eficiență.

Anisia Croitoru, de 15 ani, a debutat în Cupa României cu 13 puncte în 22:53 minute. A marcat 4 din 7 aruncări de două puncte și 5 din 10 libere. A mai avut 3 recuperări și +8 la eficiență. Ioana Gavra a jucat cel mai mult pentru orădence, 38:11 minute. A încheiat partida cu 10 puncte (3/8 din semicerc, 0/2 de afară și 4/7 de la libere), 3 recuperări, 4 pase decisive și 3 mingi pierdute, cu +4 eficiență.

Returul se joacă sâmbătă, la Târgu Secuiesc. Formația gazdă va avea de apărat avansul de 17 puncte construit la Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii