Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Mihaela Chelariu oferă victoria Agronomiei care a revenit de la -13 în duelul cu Rapid

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.10.2018

Agronomia București s-a impus la limită în duelul bucureștean din etapa a 4-a a grupei valorice B din Liga Națională de Baschet Feminin. Meciul dintre Agronomia și Rapid s-a încheiat cu scorul de 60-59, pe sferturi: 11-22, 15-10, 14-15, 20-12. Rapidul a avut un avans maxim de 13 puncte în primul sfert, dar gazdele au revenit și au preluat conducerea. Stănici (Diaconu) a înscris de la distanță și a dus formația feroviară în avantaj, dar Chelariu a marcat coșul decisiv pentru Agronomia în ultimele secunde.

Milan Sokic le-a trimis în formula de start pe Topală, Chelariu, Chițanu, Militaru și Rantz. Ioana Pinter le-a avut în 5-ul de start pe Bejan, Burlakova, Lupusavei, Matei și Stănici (Diaconu). Topală a marcat prima, de după semicerc, iar Matei reușea primele 5 puncte ale oaspetelor. Lupusavei și Burlakova au dus scorul la 3-9 și Chelariu oprea seceta din atacul gazdelor. Burlakova, Stănici (Diaconu) și Țicu le-au desprins pe feroviare la 13 lungimi în ultimul minut al sfertului. Militaru a stabilit scorul primei pauze, 11-22.

În prima parte a sfertului secund gazdele s-au apropiat la 7 lungimi, dar Rapidul mergea iar la 12. Au urmat aproximativ 6 minute fără puncte pentru oaspete, iar Agronomia se apropia la 3 puncte după reușitele lui Chelariu. Stănici (Diaconu) și Bejan au mărit diferența pe finalul perioadei de joc, iar la jumătatea partidei scorul era 26-32. Rapidisele s-au dus la 10 puncte după ce gazdele au avut nevoie de aproape două minute să găsească drumul spre coș după revenirea de la vestiare. Vilcinschi a oprit seceta Agronomiei, cu o reușită de după semcierc. Aceeași Vilcinschi marca 5 puncte la rând și tripla lui Anastasescu strângea ecartul la trei puncte. Țicu înscria pentru alb-vișinii după trei minute de pauză, iar Stănici (Diaconu) făcea 37-44. Vilcinschi reușea o nouă triplă, iar oaspetele transformau trei libere pentru 40-47 la ultima pauză.

Debutul sfertului patru le-a aparținut gazdelor. Ușurelu (4 puncte), Militaru și Chelariu le-au dus în avantaj după un run de 8 puncte. Lupusavei marca primul coș al Rapidului după mai mult de două minute și jumătate, iar tripla lui Stănici (Diaconu) mărea ecartul la 4 puncte. Au urmat 7 puncte consecutive pentru Agronomia, care prelua conducerea, 57-54 la intrarea în ultimul minut. Stănici (Diaconu) le-a readus pe oaspete în avantaj cu o reușită de după semicerc, în ultimele zece secunde, dar victoria le-a revenit gazdelor grație reușitei lui Chelariu. S-a încheiat 60-59 și Agronomia obține a doua victorie din două posibile în grupa B a LNBF, în timp ce Rapidul are un bilanț de o victorie și 3 înfrângeri.

Ambele echipe au marcat de cinci ori de după semicerc, cu un procentaj mai bun pentru Rapid, (41% față de 23%). Gazdele au făcut diferența cu trei reușite de la semidistanță mai mult (18 față de 15). Au fost câte 67 de aruncări din acțiune de ambele părți. oasptele au stat mai bine la linia de fault cu 14/18 față de 9/19.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte în 40 de minute, plus 4 recuperări, 6 pase decisive, 4 mingi pierdute și 4 intercepții. Pentru Rapid au mai înscris: Matei 7 puncte (11 recuperări), Țicu 6 puncte, Bejan 6, Burlakova 5, Lupusavei 5 și Vlad 3 puncte.

Alexandra Chițanu a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 17 puncte, fiind în double-double cu 13 recuperări, dar și 7 mingi pierdute. Mihaela Chelariu a fost cea mai eficientă de la Agronomia (+25). A contribuit cu un double-double, cu 12 puncte și 14 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Vilcinschi 14 puncte (6 recuperări, 4 pase decisive), Militaru 6 puncte, Ușurelu 5, Anastasescu 3 și Topală 3 puncte.

Pentru Agronomia urmează o deplasare pe terenul liderului grupei valorice B, Phoenix Știința Constanța, la finalul săptămânii viitoare. Rapidul primește vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc.

 *foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii