Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Phoenix Constanța și Agronomia București și-au câștigat meciurile din ultima zi a turneului 1 LNBF

Phoenix Constanța și Agronomia București și-au câștigat meciurile din ultima zi a turneului 1 LNBF

Phoenix CSU Simona Halep Constanța a obținut victoria în partida cu CSM Alexandria din ultima zi a primului turneu din LNBF, scor 70-43 (22-8, 18-14, 17-14, 13-7).

Formația constănțeană s-a distanțat rapid pe tabelă iar la pauza confruntării avea un avantaj de 18 puncte pe tabelă, scor 40-22. Repriza secundă a continuat în aceeași manieră, Phoenix având o misiune ușoară în această dispută. Înainte sfertului patru, scorul era 57-36 iar ultimul sfert a fost cel mai sărac din punct de vedere al punctelor înscrise.

Nikki McDonald s-a evidențiat din nou pentru Phoenix cu 24 de puncte, 11 recuperări și 6 intercepții. Bianca Voica-Nagy a marcat 11 puncte, Jordan Hawkins a avut 8 puncte și 6 recuperări iar Andreea Beldian și-a trecut în cont 7 puncte, 6 assist-uri și 4 intercepții.

Mihaela Burcică (Mihai) a fost principala marcatoare de la Alexandria cu 11 puncte. Ioana Bota, Mihaela Mazilu și Raluca Lungu au înscris fiecare câte 8 puncte.

În ultimul meci al turneului din Capitală, Agronomia a învins-o pe Rapid București, scor 69-49 (23-18, 16-8, 11-17, 19-6). Învingătoarea a început cu un run de 6-0 iar la pauza confruntării din sala proprie avea un avantaj de 13 puncte, 39-26. Înaintea celui de-al patrulea sfert, ecartul s-a micșorat la 7 puncte, 50-43, însă la reluare Agronomia s-a distanțat pe tabelă și a obținut o victorie convingătoare în fața Rapidului.

Anca Șipoș a reușit o performanță rară în această partidă. Jucătoarea de la Agronomia și-a trecut în cont un double-double alcătuit din 25 de puncte și 23 de recuperări, la care a adăugat 7 pase decisive, 2 intercepții și un capac. Ea a fost integralistă în această confruntare.

De asemenea, la doar 15 ani, Mihaela Panait a avut 7 assist-uri și 4 recuperări în fața Rapidului. Maria Militaru a marcat 16 puncte iar Sonia Vilcinschi a reușit 15 puncte.

Pentru Rapid București s-a evidențiat în special Florina Stănici (Diaconu) cu 17 puncte, 6 recuperări, 5 intercepții și 2 assist-uri. Jucătoarea care va împlini 39 de ani peste o lună și o zi este lidera formației sale de foarte mulți ani. 

Adelina Duță a contabilizat 12 puncte și 8 recuperări iar Gabriela Vlad a fost a treia în topul marcatoarelor de la Rapid cu 10 puncte înscrise.

*Foto: Dan Potor flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii