Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Promise Amukamara a semnat cu CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.08.2018


CSM Satu Mare va conta în sezonul următor pe a doua marcatoare a campionatului precedent. Promise Amukamara a avut al doilea total de puncte în LNBF, alături de ACSBT Alexandria. Formația sătmăreană a luat-o și pe Andreea Huțanu, de la campioană, a readus-o pe Matea Tavic și a mai luat o tânără de la Timișoara, Roxana Pane. Marius Dobă și Octavian Boian vor fi și în următorul sezon pe banca vicecampioanei.

Promise Amukamara schimbă echipa în Liga Națională. Fundașul de 1,73 a avut un sezon foarte bun alături de ACSBT Alexandria. Jucătoarea de 25 de ani a reușit 479 de puncte în 24 de meciuri din LNBF, având o medie de aproape 20 de puncte/partidă. A adăugat 5.5 recuperări, 2.9 pase decisive, 2 mingi pierdute și 3.1 intercepții pentru 20.6 eficiență medie în 36:41 minute. Nu a mai disputat partidele pentru locul 5, după ce teleormănencele nu au păstrat stranierele pentru această luptă. ACSBT a încheiat pe 6.

Americano-nigerianca a marcat peste 20 de puncte în jumătate din partidele disputate în campionat, iar în prima etapă a debutat cu 30 de puncte în fața celor de la CSU Alba Iulia. A fost al treilea sezon al său în Europa, după ce în 2015-2016 juca în Spania, la Cref, iar înainte să vină în România a evoluat în Germania, la Osnabruck. A jucat pentru Arizona State în NCAA, iar în 2015 a fost draftată de Phoenix Mercury, cu a 36-a opțiune.

Andreea Huțanu lasă campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe după două sezoane în care a reușit  titlurile 4 și 5 din carieră. Jucătoarea de 30 de ani a evoluat în 24 de meciuri din precedenta ediție de campionat. A avut medii de 2.7 puncte, 12:02 minute, 3 recuperări și 1.3 pase decisive, pentru 4.4 eficiență medie. La 1,88 înălțime, Huțanu poate evolua atât pe poziția 4, cât și pe poziția 5.

A jucat și în cele 8 meciuri disputate de campioană în EuroCup Women, cu 9.4 minute, 1.5 puncte și 1.9 recuperări. A intrat în toate cele 3 partide ale alb-verzilor în Cupa României, contribuind la câștigarea trofeului cu 3 puncte/meci, 5.7 recuperări și 1 pasă decisive pentru 6.7 eficiență în aproape 20 de minute. Pe lângă cele două titluri cu ACS Sepsi SIC mai are trei în palmares cu CSM Târgoviște, cu care a evoluat și în Euroligă. A făcut parte și din lotul naționalei de senioare a României.

Matea Tavic revine la Satu Mare după un sezon petrecut la FCC ICIM Arad, cu care a încheiat pe locul 7. Fundașul de 26 de ani a jucat în 20 de meciuri de campionat pentru formația arădeană (10.9 puncte, 3.5 recuperări,3.2 pase decisive în 31:55 minute, 10.1 eficiență medie). A avut probleme la spate în finalul sezonului. Bosniaca (are și pașaport croat) va fi la al 4-lea sezon în LNBF după ce în 2015-2016 a jucat pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu care și-a trecut în palmares eventul.

Aceasta revine la CSM Satu Mare pentru care a evoluat în sezonul 2016-2017. În 24 de meciuri pentru alb-roșii a avut medii de 10.8 puncte, 3 recuperări și 3.5 pase decisive pentru 9.4 eficiență medie în 33:21 minute. Tavic a mai jucat de-a lungul carierei la echipe din țara sa, din Slovenia, Cehia și Suedia. A evoluat și cu naționala Bosniei în calificările pentru europeanul din 2017.

Sătmărenii au mai adus și o jucătoare sub 23 de ani. Roxana Pane se alătură vicecampioanei după ce a debutat în Liga Națională în sezonul trecul, la SCM Timișoara. Alături de formația din orașul natal a prins 11 partide în primul eșalon, cu medii de 2.1 puncte, 1.2 recuperări și 0.6 pase decisive în 9:17 minute. Cel mai bun meci al său l-a reușit chiar în fața viitoarei sale echipe. În a doua partidă din sfertul cu CSM Satu Mare a marcat 10 puncte la care adăugat 4 recuperări și o intercepție. Jucătoarea va împlini 18 ani în octombrie și poate evolua ca fundaș sau extremă. În ultimul sezon a făcut multe deplasări pentru că a jucat și pentru ACS Napoca Baschet Cluj în CN U18.

Printre transferurile efectuate în această vară de CSM Satu Mare se numără și Adina Pop, care a fost colegă cu Pane la SCM Timișoara. Rămân de anul trecut: Andra Mandache, Andrea Olah, Alexandra Uiuiu, Anamaria Kadar, Andreea Lazăr, Diana Moldoveanu, Valentina Bolba Kristina Baltic și Brittany Denson.

Americanca Denson nu va ocupa al doilea loc de non-europeană, deoarece are și pașaport armean. În sezonul următor, din 5 straniere câte sunt admise pe foaia de joc, maxim 2 pot fi non-europence. Pivotul a avut al doilea total de puncte înscrise în play-off, 131 în 9 partide. Denson s-a alăturat sătmărencelor în februarie și a umplut golul lăsat de plecarea lui Williams, pe care Miller nu l-a putut acoperi.

Nu vor continua la CSM Satu Mare: Marina Solopova (a plecat la ACS Sepsi SIC), Taneisha Harrison (va juca în Ungaria), Porchia Green, Marina Sfîrlea (Universitatea Cluj-Napoca) și Renata Szmutku.

*foto: Sport Pictures

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Superjucătoare! Anul trecut, la o echipă mică, a făcut minuni! Respect!

    cu 5 ani în urmă (14.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii