Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Rebbeca Tobin, 26 puncte pentru victoria Albei la Alexandria

Costin Marinescu

Costin Marinescu
02.12.2012

54 - 60
11-17, 14-12, 16-13, 13-18
  Statistică  

Alexandria a marcat doar 31% dintre aruncările de două puncte încercate iar în apărare s-a concentrat foarte bine asupra Amandei Thompson, MVP-ul etapei trecute, dar nu a găsit soluții în a o apăra pe  Rebecca Tobin. Jucătoarea de la Alba Iulia a marcat 11 dintre cele 19 aruncări din acțiune încercate la care a adăugat 4 aruncări libere pentru un total de 26 puncte. Nicio altă jucătoare de la ardelence nu a mai trecut de cota 10 în dreptul punctelor marcate. Thompson a înscris doar 2 /12 din acțiune, în schimb a recuperat 10 mingi.

Shanita Arnold a fost principala realizatoare a Alexandriei, cu 18 puncte. Ashley Arlen a avut 10 iar Georgiana Rus a terminat meciul cu 5 puncte dar cu 8 recuperări.

Cu un coș de 3 puncte al lui Uiuiu și o liberă marcată de Tobin, Alba se desprinde după doar 3 minute la 6 -1.  Georgiana Rus marchează un coș cu fault și își aduce echipa la un punct în spate, 7 – 8, iar Shanita Arnold și apoi Anca Sipoș combină pentru 4 puncte consecutive ce duc scorul la 11 – 8 în favoarea gazdelor. Ekaterina Ambrazon întoarce la 12 – 11 pentru Alba iar până la finalul sfertului oaspetele continuă să marcheze alte 5 puncte fără a primi coș.

Arlen și Arnold reduc diferența de pe tabelă la un singur punct, 19 – 20, la jumătatea sfertului secund iar Chelsea Lyons egalează la 21 în minutul 16 al meciului. Gazdele nu profită însă de moment și primesc 6 puncte consecutive, iar scorul devine 21 - 27  cu 2 minute rămase de joc până la pauza mare.

Debutul sfertului 3 găsește din nou Alexandria pe val. Arlen își apropie echipa la un singur puncte, 28 – 29, Alexandra Chivu înscrie de la mare distanță, iar Lyons majorează diferența la 33 – 29 după doar 2 minute de joc din repriză.

Gazdele continuă să controleze jocul până în minutul 27, când Tobin și Eniko Tarta înscriu de două ori la rând și își readuc echipa în avantaj, 40 – 39. Tarta mărește distanța la 3 lungimi, 44 – 41 în debutul sfertului decisiv, Thompson înscrie pentru 46 – 41. Alba continuă să controleze meciul, se desprinde la 55 – 49 cu 2 minute până la final, dar nu scapă de emoții. Shanita arnold înscrie 5 puncte consecutive și își apropie echipa la 54 – 55 cu 45 de secunde rămase de joc. Finalul aparține însă Albei, care, trimisă la linia de libere, marchează 5 dintre cele 6 aruncări de care beneficiază și stabilește scorul final la 60 – 54 în favoarea sa.

Este a patra victorie consecutivă a celor de la Alba Iulia și a 8 a sezonului. Alexandria are 7 victorii și 5 înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii