Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Remarcatele primului tur al Cupei României, feminin. Primele 11 marcatoare au peste 23 de ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.10.2018

Partidele din primul tur al Cupei României la Baschet Feminin s-au jucat la mijlocul și la finalul săptămânii trecute. Kayla Mobley a fost cea mai bună marcatoare în primul tur, cu un total de 60 de puncte în cele două partide. A urmat-o Arlesia Morse, cu un punct mai puțin, iar Alexandra Chițanu a fost jucătoarea autohtonă care a înscris cel mai mult, 55 de puncte.

În primul tur au fost atât dueluri echilibrate, cât și partide în care diferențele dintre cele două echipe au fost foarte mari, iar antrenorii și-au permis să acorde minute importante tuturor jucătoarelor de pe foaia de joc. Primele 11 din lista marcatoarelor în cele două manșe au fost jucătoare peste 23 de ani. Evoluțiile tinerelor care se încadrează la regula U23 le vom trata într-un alt material. Pe primul loc la statisticile importante sunt sportive din Statele Unite.

Kayla Mobley (foto stânga) ACS KSE Târgu Secuiesc, grupa valorică B) a fost cea mai bună marcatoare, cu 60 de puncte în total contra Universității CSM Oradea (grupa B). Americanca de 28 de ani a contribuit la calificarea formației din Târgu Secuiesc în turul doi, având 28 de puncte și 13 recuperări în prima manșă, respectiv 32 de puncte și 13 recuperări în a doua. Mobley a reușit și cele mai multe recuperări, 26.

Arlesia Morse a marcat 59 de puncte în dubla pierdută de Universitatea Cluj-Napoca (grupa A) cu Phoenix Constanța (grupa B). Americancei de la Cluj i-a lipsit o recuperare pentru double-double la ambele partide. A avut 32 de puncte și 10 rebound-uri, respectiv 27 de puncte cu 9 recuperări.

Alexandra Chițanu (foto dreapta) este jucătoarea autohtonă care a înscris cel mai mult în primul tur al Cupei României. Aceasta are deja 23 de ani și a marcat 55 de puncte pentru CS Agronomia București (grupa B) în cele două dueluri cu CSM Alexandria (grupa B). A fost în double-double în prima partidă, cu 21 puncte și 11 recuperări , iar în a doua a reușit 34 de puncte și 8 recuperări. Prestația sa nu a fost suficientă pentru calificarea în turul următor.

Chelsea Douglas a contribuit cu 50 de puncte la dubla victorie obținută de Phoenix Constanța cu U Cluj. Fundașul de 26 de ani a fost în double-double în prima manșă, cu 31 de puncte și 10 pase decisive, iar la retur a încheiat cu 19 puncte. Are cele mai multe assist-uri, 16.

Andrea Olah (Orosz) a fost cea mai bună marcatoare în dubla câștigată categoric de CSM Satu Mare (grupa A) cu Rapid București (grupa B). Olah a revenit pe parchet în a doua parte a sezonului trecut, după ce a născut, și a început foarte bine noul sezon. În primele două meciuri oficiale a contribuit cu 18 și 21 de puncte. Este lider la reușitele de la distanță, 11 (7 în meciul doi).

Biljana Pesovic a înscris 39 de puncte (17 în primul meci, 22 în al doilea plus 11 recuperări) pentru Olimpia CSU Brașov în dubla pierdută la un punct cu FCC ICIM Arad. Ambele formații de prima grupă care au mers mai departe. A fost singura jucătoare care a disputat toate cele 80 de minute în primul tur. Flavia Ferenczi a contribuit cu 32 de puncte în primele sale două meciuri pentru Olimpia (15 și 17), marcând cele 4 puncte din final care au dus echipa în poziția de lucky loser.

Alina Chivu a reușit 27 de puncte în primul meci câștigat la scor de CSM Târgoviște (grupa A) cu CSM Târgu Mureș (grupa B), având 35 în total în dublă. Căpitanul de la Târgoviște, Ancuța Stoenescu, are 31 de puncte înscrise în cele două manșe (16+15).

Mihaela Mihai a condus CSM Alexandria spre calificarea în turul doi, fiind singura senioară pe lângă fete sub 17 ani. A marcat 34 de puncte în cele două confruntări cu Agronomia (20 și 14).

Angel Robinson a fost în double-digits pentru CSM Târgu Mureș în ambele confruntări cu târgoviștencelor, totalizând 30 de puncte, 12 în primul meci și 18 în al doilea. A fost aproape de double-double la retur, cu 9 recuperări.

Pe 12 în clasamentul marcatoarelor este tânăra Anisia Croitoru, de la Oradea. O urmează trei jucătoare de la FCC ICIM Arad, care au trecut de cota 10 la ambele partide. Brankica Hadzovic a fost în double-double la prima partidă (18 puncte și 10 recuperări), iar în total are 28 de puncte. Leeza Burdgess și Miljana Dzombeta au contribuit cu câte 27 de puncte (14+13, respectiv 17+10).

Florina Stănici (Diaconu) a revenit în cupă marcând 22 de puncte pentru Rapid București în primul meci cedat la Satu Mare. În al doilea a fost blocată mai bine, astfel că a încheiat dubla cu un total de 27.

Kayla Mobley (ACS KSE Târgu Secuiesc) și Tierney Pfirman (Universitatea CSM Oradea, 13 puncte și 11 recuperări, respectiv 12 puncte și 11 recuperări) au încheiat în double-double ambele confruntări între echipele lor. Alte 13 jucătoare au reușit un double-double. Opt dintre ele sunt peste 23 de ani. Pe lângă cele amintite mai sus: Kristina Baltic (CSM Satu Mare, 13 puncte și 12 recuperări în meciul 1, 26 de puncte în total), Cristiana Cutaș (Phoenix Constanța, 18 puncte +11 recuperări în primul meci, 25 de puncte și 24 de recuperări în total) și Carla Bartee (Olimpia CSU Brașov, 12 puncte și 12 recuperări în meciul doi, 17 puncte în total).

Au marcat cel puțin 10 puncte în ambele meciuri Ruxandra Chiș (16+10) și Ioana Gavra (10+12), ambele de la Oradea, iar Bianca Fota s-a remarcat cu 20 de puncte în meciul doi câștigat de Phoenix (26 în total).

La capace prima este Mihaela Chelariu (Agronomia), cu 5. Ruxandra Chiș (Universitatea CSM) conduce la intercepții, 11. Arlesia Morse a avut cel mai bun total la eficiență, +65.

*foto: Miska Brigitta, Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii