Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Ruxi Chiș, cea mai experimentată jucătoare din lotul lui CSU Rookies Oradea pentru sezonul 2019-2020

Ruxi Chiș, cea mai experimentată jucătoare din lotul lui CSU Rookies Oradea pentru sezonul 2019-2020

CSU Rookies Oradea și-a anunțat lotul cu care va aborda Liga Națională de Baschet Feminin, ediția 2019-2020. Formația bihoreană a avut inițial alte planuri, dar le-a schimbat din mers și va avea și straniere în lot. Muntenegrencele Teodora Saric și Ivana Vujovic și americanca Allison Zalin s-au alăturat echipei pregătite de Attila Veres. Ruxandra Chiș a revenit la bihorence după ce a încheiat sezonul trecut la CSM Târgu Mureș, iar Melania Kokovay este cealaltă senioară din lotul în care au fost incluse 7 tinere sub 18 ani.

„Inițial, noi nu am dorit să ne înscriem în Liga Națională, pentru că nu dispunem încă de un lot corespunzător acestui nivel. Doream să începem în divizia secundă, să creștem junioarele și să le pregătim, treptat, în timp, pentru un salt valoric. Asemenea nouă, au fost multe alte echipe. Doar cinci formații din întreaga țară și-au exprimat dorința de a se înscrie în Liga Națională, dar campionatul nu se putea organiza cu un număr atît de scăzut de participante. În aceste condiții, federația a apelat la o soluție de compromis. A înscris toate echipele din țară într-o singură ligă, împărțite în două serii geografice. Acest campionat va fi unul de compromis, cu multe echipe care nu ar avea ce căuta la acest nivel.

De aceea, am legitimat trei jucătoare străine, pentru că nu vrem să ne facem de râs. Oricît de talentate ar fi junioarele noastre, nu au cum să facă față în disputa cu cluburi care dispun de bugete de sute de mii de euro. Federația ne-a rugat să ne înscriem, pentru că nu exista o altă soluție. Este greu să vorbim despre un obiectiv în aceste condiții. Este cu totul altceva decât am plănuit noi, în momentul în care am alcătuit această echipă. Sperăm să facem față cât mai onorabil și să creștem în valoare”, a declarat Attila Veres, antrenorul lui CSU Rookies Oradea, citat de bihon.ro.

Reamintim că după ce în a doua parte a sezonului trecut CSU CSM Oradea s-a confruntat cu probleme financiare și a încheiat campionatul cu o echipă foarte tânără, pentru noul sezon s-a apelat la un acord cu ACS Rookies Oradea (club privat), iar prim-divizionara va fi CSU ACS Rookies Oradea. Cinci senioare va avea la dispoziție tehnicianul formației orădene. Ruxi Chiș este cea mai experimentată din lot la 26 de ani, având destule sezoane în primul eșalon. Melania Kokovay este cealaltă jucătoare autohtonă cu experiență în prima ligă. Dintre straniere, Ivana Vujovic cunoaște deja campionatul după ce a evoluat la U Cluj în stagiunea precedentă, iar Teodora Saric și Allison Zalin vor fi la prima experiență în România.

Ruxandra Chiș (fundaș, 1,65 metri înălțime) a revenit la Oradea după ce a început sezonul precedentă alături de CSU CSM, dar l-a încheiat la CSM Târgu Mureș. Românca de 26 de ani este cea mai experimentată de la prim-divizionara bihoreană. În 15 meciuri jucate în campionatul trecut la CSU CSM (în grupa a doua valorică) a avut medii de 12,7 puncte, 5 recuperări, 4,5 pase decisive, 4,8 turnovers și 3,5 intercepții în 34:57 minute, cu 13,5 eficiență. Cu mureșencele a bifat 7 meciuri, tot în grupa a doua valorică (14,3 puncte, 9,9 recuperări, 7 assist-uri, 5,4 turnovers și 3,4 intercepții în 33:42 minute, cu 21,1 eficiență). A petrecut și două sezoane la Brașov (2015-2017), după mai multe stagiuni alături de formația din Oradea.

Melania Kokovay (extremă de forță, 1,85) contină alături de echipa orădeană, la care a rămas în stagiunea precedentă și după despărțirea de alte jucătoare, când au fost probleme financiare. A strâns 27 de meciuri în ultima ediție a LNBF, cu medii de 3,4 puncte, 2,7 recuperări, 1,1 pase decisive, 3,1 turnovers și 1,4 eficiență în 22:24 minute. Face 24 de ani în decembrie și în prima ligă a mai evoluat la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Teodora Saric (pivot, 1,90) este muntenegreancă și are 21 de ani. A semnat în această toamnă cu Adba, din liga secundă spaniolă. S-a despărțit de formația iberică după trei săptămâni și va face parte din lotul celor de la CSU Rookies Oradea în acest sezon. În prima ligă din Muntenegru a jucat la ZKK Roling Niksic (2015-2016), Lovcen Cetinje (2016-2018) și Niksic 1995 (în ultima parte a sezonului precedent). În a doua stagiune alături de Lovcen avea medii de 14,2 puncte și 9,1 recuperări în 12 meciuri. În 2018 semna pe patru ani cu Triglav Vadoli Kranj (Slovenia), pentru care bifa 11 meciuri de campionat (5,9 puncte pe meci, 3,5 recuperări) și 8 în Liga Adriatică (5 ppg, 2,5 recuperări). În decembrie a mers la ZKK Vrbas Medela unde în 9 meciuri a avut medii de 8,3 puncte și 4,4 recuperări, înainte să se ducă la Niksic 1995, în martie.

Ivana Vujovic (fundaș, 1,75) este tot muntenegreancă și va fi la a doua experiență în Liga Națională, după ce în a doua parte a sezonului trecut a evoluat pentru Universitatea Cluj-Napoca. Alături de alb-negre a bifat 12 meciuri în LNBF, cu medii de 1,9 puncte, 0,8 recuperări și 0,6 eficiență în 10:45 minute. S-a alăturat clujencelor după ce a evoluat la Spartak Subotica în prima parte a sezonului. Fundașul de 24 de ani a revenit în sezonul trecut pe teren după o accidentare la ligamentele anterioare încrucișate. Înainte de aceasta a mai jucat în Turcia, la Orduspor (2015-2016, dar n-a terminat sezonul acolo) și în țara natală disputa finalele competițiilor interne cu Lovcen Cetinje, în 2015.

Allison True Zalin (extremă de forță, 1,85) este americancă și are 24 de ani. A jucat în sezonul trecut la ZKK Mursa Osijek, din prima ligă croată. În 9 meciuri a avut medii de 10 puncte, 8,8 recuperări, 1,1 pase decisive, 2,1 intercepții, 2,1 turnovers și 2,2 capace în 28.2 minute. Peste ocean a jucat la Citrus College sau Humboldt State University.

Alături de cele cinci senioare vor fi junioarele de la grupa U18 a celor de la ACS Rookies: Alexandra Mangra (fundaș, 1,69), Maria Farago (Extremă, 1,73), Ivana Veres (Extremă, 1,65), Cătălina Goncze (Fundaș, 1,62), Evelyn Judeu (Extremă de forță, 1,78), Renata Onaca (Fundaș, 1,69), Roberta Farcas (Fundaș, 1,68) și Diana Antonia Roșu (Pivot, 1,82)

CSU Rookies Oradea începe campionatul miercuri, de la ora 17:00, pe terenul Universității Cluj. Bihorencele sunt repartizate în grupa Vest, în care mai sunt CSM Satu Mare, FCC Baschet Arad, CS KSE Târgu Secuiesc și BC Sirius Târgu Mureș. Grupa Vest are cu o echipă mai puțin față de cealaltă grupă, astfel că în Est se dispută deja runda a 3-a la mijlocul acestei săptămâni.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii