Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Surorile Zubac au marcat peste jumătate din punctele echipei la debutul pentru Olimpia CSU Brașov

Surorile Zubac au marcat peste jumătate din punctele echipei la debutul pentru Olimpia CSU Brașov

Olimpia CSU Brașov a suferit o nouă înfrângere drastică pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Covăsnencele s-au impus cu 76-43 în meciul care a deschis noua ediție a LNBF. Brașovencele au condus puțin în primul sfert, dar gazdele au preluat după aceea controlul partidei. Nikolina și Dragana Zubac au fost în double-digits la debutul pentru alb-albastre, marcând împreună cu căpitanul Biljana Pesovic peste trei sferturi din punctele echipei de sub Tâmpa.

Nikolina Zubac a fost coșghetera Olimpiei CSU Brașov la înfrângerea de pe terenul campioanei. Pivotul a înscris 13 puncte în 27:50 minute, 7 dintre acestea în primul sfert. A terminat cu 3/14 la șuturile de două puncte (21%), 2/4 la triple (50%) și 1/2 la libere (50%). Bosniaca de 21 de ani este la prima experiență în campionatul românesc și a mai avut la meciul de miercuri 6 recuperări (4 ofensive/2 defensive), 1 assist, o greșeală personală, 1 fault scos, 2 mingi pierdute și 4 capace primite, pentru +4 eficiență.

Dragana Zubac, sora mai mică, a intrat de pe bancă și a petrecut 29 de minute în teren la debutul pentru Olimpia CSU Brașov. A înscris 10 puncte, cu 3/5 din interiorul semicercului (60%), 1/7 la șuturile de afară (14%) și 1/2 la libere (50%). A mai avut 5 recuperări (1/4), o pasă decisivă, 4 greșeli personale, 4 faulturi scoase, 4 mingi pierdute și 3 intercepții, cu +6 eficiență. Coșghetera europeanului U18, divizia A, din această vară se află la prima experiență în străinătate la nivel de senioare.

Biljana Pesovic a fost cea mai eficientă jucătoare a formației de sub Tâmpa. Cea mai longevivă jucătoare din lotul brașovean a jucat 38:39 minute la meciul de la Sepsi Arena, pe care l-a încheiat cu 10 puncte și 8 recuperări (2/6). A terminat cu 4/9 la șuturile din semicerc (44%), 0/3 de afară și 2/2 la linia de fault. A mai avut 2 pase decisive, 1 fault scos, 3 mingi pierdute și 3 intercepții, cu +12 indice al eficienței.

Pentru Olimpia CSU Brașov au debutat alte trei jucătoare sosite în această vară. Cristalah Lyons a intrat în primul 5 și a înscris 6 puncte în 22:22 minute (1/5 din semicerc, 0/1 de afară și 4/4 la libere), plus o recuperare și 5 mingi pierdute, pentru -3 eficiență. Bianca Voica a intrat de pe bancă și a jucat la fel de mult ca și fundașul american. Voica a înscris 2 puncte (0/3 la triple, 2/2 la libere) și a mai avut 2 recuperări, 3 pase decisive și un turnover, cu +3 eficiență. Teodora Dumitru, jucătoare U23, a început jocul pe bancă și a evoluat 13:45 minute (0/5 la șuturile de două, 2 recuperări ofensive, 1 intercepție, -2 eficiență).

Elevele lui Dan Calancea întâlnesc sâmbătă, cealaltă formație învinsă în prima zi din noua ediție a LNBF. Rapid București găzduiește de la ora 14:30 confruntarea cu Olimpia CSU Brașov, din runda a 2-a a grupei Est.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii