Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Universitatea CSM Oradea trece de CSM Târgu Mureș, pentru prima victorie în grupa valorică B a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.10.2018

Universitatea CSM Oradea a obținut prima victorie în cadrul grupei valorice B din noul format al Ligii Naționale de Baschet Feminin. Orădencele s-au impus acasă cu CSM Târgu Mureș, scor 58-53, pe sferturi: 8-11, 20-13, 14-15, 16-14. Oaspetele au condus la cinci puncte în sfertul unu, gazdele au trecut la plus 11 în sfertul trei, dar au cedat avansul și mureșencele au revenit în față în debutul sfertului patru. Bihorencele au avut un final mai bun și au obținut cele două puncte, profitând de 25 de turnovers.

Universitatea CSM Oradea venea după eșecul de la Constanța, la 30 de lungimi. A fost un duel între singurele formații cu mai mult de o stranieră din grupa B. Bihorencele au adus-o și pe sârboaica Beronja după dubla pierdută în cupă. Fundașul care a evoluat în naționala de 3x3 a jucat cel mai mult la înfrângerea de la Constanța. CS Municipal Târgu Mureș a câștigat duelurile din etapele 2 și 3, după ce a avut meciul din prima etapă amânat. Noua formație din Târgu Mureș s-a impus la mai puțin de 10 puncte în ambele dispute de până acum, la Rapid și acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc.

Mihai Coldea a început partida cu Gavra, Chiș, Pfirman, Mititelu și Beronja. Ionel Brustur a răspuns cu Radu, Robinson, Meszaros, Voica și Maxim. Gavra a deschis scorul, de la linia de fault, după care gazdele au avut nevoie de aproape 4 minute să înscrie din nou. Meszaros și Robinson au dus scorul la 2-7, iar Chiș reușea prima triplă. Au urmat alte aproape patru minute fără punct pentru bihorence, dar nici oaspetele nu au reușit să se desprindă. La prima pauză scorul era 8-11.

Radu a dus din nou ecartul la cinci puncte pentru oaspete, dar triplele lui Beronja și Mititelu le-au dus pe gazde la conducere. Chiș și Beronja au scuturat plasa de după semicerc și Universitatea CSM Oradea se distanța la 7 lungimi. Badi a încheiat sfertul cu un 3 points-play și la vestiare s-a intrat cu 28-24. Beronja și Chiș au mărit diferența la 11 puncte în minutul 14, după ce oaspetele nu au găsit drumul spre coș de la începutul sfertului. Robinson a oprit seceta din atacul mureșencelor, iar Badi le-a apropiat la patru puncte, după ce și gazdele au ratat mai multe atacuri. Ecartul a crescut la 8 lungimi, dar finalul de sfert le-a aparținut celor de la CSM Târgu Mureș, astfel că la ultima pauză scorul era 42-39.

Orădencele au avut mai mult de două minute fără coș în startul sfertului patru, iar Robinson le-a readus pe oaspete în avantaj, la 42-44. Croitoru a egalat, iar Meszaros a transformat două libere. Pfirman și Chiș le-au dus pe bihorence la conducere, cu patru lungimi. Badi a scuturat plasa de după semcierc, dar au urmat mai mult de trei minute și jumătate fără coș al oaspetelor. Pfirman, Beronja și Chiș, cu o triplă, au rezolvat ecuația câștigătoarei, ducând scorul la 57-49 cu un minut și 5 secunde până la final. S-a încheiat 58-53 și Universitatea CSM Oradea obține prima victorie în acest sezon, în timp ce pentru mureșence este primul eșec în campionat.

Gazdele au făcut diferența cu patru triple în plus (6 -2) și cu trei libere libere transformate mai mult (14-11). Oaspetele au stat mai bine la reușitele din semicerc (18-13). CSM Târgu Mureș a avut un procentaj mai bun din acțiune (37% față de 27%), dar cele 25 de mingi pierdute de mureșence și-au spus cuvântul, față de doar 11 turnover-uri ale gazdelor. Orădencele au avut 70 de șuturi din acțiune, în timp ce oaspetele au avut doar 53.

Angel Robinson, de la învinse, a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte, fiind în double-double cu 16 recuperări. Cristina Badi a fost aproape de double-double pentru oaspete cu 15 puncte și 9 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Meszaros 12 puncte (5 recuperări), Plăvițu 2 puncte, Radu 2 puncte (5 recuperări) și Voica 2 puncte.

Ruxandra Chiș și Tierney Pfirman au fost în double-double pentru gazde cu 18 puncte (3x3) și 10 recuperări, respectiv 15 puncte, 11 recuperări și 5 assist-uri. Pentru Universitatea CSM Oradea au mai înscris: Beronja 14 puncte (2x3, 5 pase decisive), Mititelu 5 puncte (5 recuperări), Croitoru 4 puncte și Gavra 2 puncte (5 recuperări).

Conform programului de pe site-ul federației, Universitatea CSM Oradea joacă în etapa viitoare, în 27 octombrie, la CSM Alexandria, cu o altă formație nouă. Pentru CSM Târgu Mureș urmează în 29 octombrie restanța din prima etapă cu CSM Alexandria, iar după două zile deplasarea de la Phoenix Știința Constanța.

*foto: ebihoreanul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii