Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Viorela Voicu se alătură tinerei echipe de la CSM Alexandria pentru sezonul 2019/2020

Viorela Voicu se alătură tinerei echipe de la CSM Alexandria pentru sezonul 2019/2020

CSM Alexandria a început pregătirile pentru următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Formația din Teleorman se va baza pe același lot din sezonul trecut, având o singură noutate. Experimentata Viorela Voicu revine la o echipă din Alexandria după un sezon ratat din cauza unei accidentări. Mădălin Piperea le va avea la dispoziție pe campioanele la U18, iar cealaltă senioară din lot va fi Mihaela Mihai, care rămâne alături de CSM.

CSM Alexandria va fi la al doilea sezon în Liga Națională, după ce s-a înființat vara trecută. În prima participare în LNBF această formație din Alexandria a fost repartizată în grupa a doua valorică și nu a avut dreptul să intre în play-off, conform regulamentului. În aceste condiții s-a mers pe un lot bazat pe jucătoarele care câștigau titlul la U16 în 2018, după un parcurs perfect. Teleormănencele au câștigat titlul la U18 în acest an, cu tinerele jucând atât în CN de junioare, cât și în LNBF. CSM a fost pe 13 din tot atâtea echipe. Mihaela Mihai a fost singura senioară din echipa lui Mădălin Piperea în LNBF.

Lotului din sezonul trecut i se alătură experimentata Viorela Voicu. Aceasta revine la Alexandria, unde a jucat pentru fosta CSBT șase sezoane legate (2012-2018), dar și înainte să câștige titlul cu CSM Târgoviște în 2012. CSM Alexandria a anunțat astăzi pe pagina sa de facebook transferul Viorelei Voicu și reunirea echipei.

„Astăzi, echipa de baschet a clubului, s-a reunit în formula completă după revenirea de la loturile naționale a tinerelor jucătoare și a antrenorului Mădălin Piperea. Din data de 26 august începem pregătirea pentru noul sezon al LNBF ediția 2019-2020. Lotul echipei este același ca în sezonul trecut , format din tinerele jucătoare campioane la Under 18, senioarele Mihai Mihaela și Voicu Georgiana Viorela,, noul transfer al secției baschet. Mult succes în noul sezon competițional! Vă așteptăm cu drag la jocurile oficiale ale echipei în cadrul LNBF ediția 2019-2020”.

Viorela Voicu s-a transferat la campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în vara trecută, după ce CSBT Alexandria nu a mai continuat în prima ligă din cauza problemelor financiare. Pivotul de 32 de ani și 1,90 înălțime s-a accidentat grav la un antrenament în luna septembrie 2018, ratând restul sezonului din cauza unei rupturi de ligamente colaterale.

În ultimul său sezon cu ACSBT Alexandria (2017-2018), Voicu a bifat 25 de meciuri în LNBF, cu medii de 8,3 puncte, 5,8 recuperări, 2,5 assist-uri și 12,2 eficiență în 29:42 minute. Conform statisticilor de pe site-ul federației, cele mai bune medii în campionat le-a avut în sezonul 2010-2011, când în 30 de meciuri a avut: 14,5 ppg, 10,2 recuperări și 2,7 asssit-uri în 32:49 minute, cu 17,1 eficiență. Mai are în palmares un titlu cu ICIM Arad.

Mihaela Elena Mihai a fost cea mai bună marcatoare de la CSM Alexandria în primul sezon al noului club. Singura senioară din lot a avut 15,5 puncte pe meci în 24 de partide, plus 6 recuperări și 3,2 assist-uri în 35:37 minute, cu 11,6 eficiență. Cătălina Nicoleta Crăciunescu a urmat-o cu 10,6 puncte pe meci în 25 de apariții, plus 2,7 recuperări și 1,2 assist-uri în 25 de minute, iar Mihaela Andreea Mazilu a contribuit cu 9,9 ppg, 2,8 recuperări și 1,4 pase decisive în 28:14 minute, tot cu 25 de partide.

În sezonul precedent au mai jucat peste 20 de meciuri pentru teleormănence în LNBF: Paloma Janin Cucu, Andreea Alexandra Horlea, Tania Fiereșteanu, Ana Daria Botorogeanu, Ioana Bota și Raluca Lungu. Alexandra Bianca Biet și Luiza Radu Măgureanu au jucat peste zece partide, iar Bianca Cristina Jianu și Crina Mărgărit au bifat 2 meciuri.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii