Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe încheie turul cu un parcurs perfect și revine pe 1 în grupa Est

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe încheie turul cu un parcurs perfect și revine pe 1 în grupa Est

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a revenit pe primul loc în grupa Est a LNBF după ce a câștigat acasă cu Agronomia București în ultima etapă a turului din această grupă. Covăsnencele s-au impus în etapa a 7-a cu 82-54, pe sferturi: 26-13, 20-18, 17-15, 19-8. Campioana a condus tot meciul, cu un avans maxim de 31 de puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început partida cu Jovana Pasic, Nicolett Orban, Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău și Chrissy Givens. CS Agronomia București le-a avut în formula de start pe Mihaela Chelariu, Marquita Daniels, Anca Șipoș, Maria Militaru și noua achiziție Jordan Hawkins.

Gazdele porneau ca mari favorite și și-au respectat statutul cu o victorie clară, mărindu-și mult diferența după jumătatea sfertului trei. Mandache și Orban au dus scorul la 4-0, iar Miliaru marca primele două puncte ale oaspetelor. Pasic a înscris cinci puncte la rând pentru 9-2, iar Militaru și Chelariu (cu prima triplă) își apropiau echipa la două lungimi, profitând de două minute fără coș pentru covăsnence. A fost rândul bucureștencelor să nu înscrie trei minute, iar Pasic, Godri-Părău și Mandache făceau 15-7. Sepsi și-a mărit treptat avansul și la prima pauză avea dublul punctelor adverse, 26-13.

Sfertul doi a început cu multe ratări, Șipoș marcând prima din spatele semicercului. Demeter, Butler și Vucetic le-au dus pe gazde la +16 și acestea au continuat să se distanțeze. Mandache a dus prima dată ecartul la 20 de puncte cu o reușită de afară, dar a fost rândul covăsnencelor să aibă două minute fără coș. Daniels și Vilcinschi au scuturat plasa de la distanță, pentru 39-25, dar Kovacs și-a trecut și ea în cont o reușită din spatele semicercului. Sepsi a avut un minut și jumătate fără coș, iar Hawkins, Șipoș și Plăvițu și-au apropiat echipa la 11 puncte. A urmat un antisportiv în dreptul oaspetelor, Pasic a transformat liberele, iar Orban a înscris la posesia suplimentară, stabilind scorul la jumătatea meciului, 46-31.

Sepsi a avut aproape trei minute fără coș după revenirea de la vestiare. Oaspetele au profitat și s-au apropiat la 46-39 pe mâna lui Șipoș și a celor două americance din lot. Godri-Părău a înscris primul coș al covăsnencelor în repriza a doua după trei minute. S-a marcat puțin în următoarele minute, cu ecartul menținându-se la 7-9 puncte. Oaspetele au avut mai mult de trei minute fără coș, iar Orban (cu cinci puncte) și Mandache au mărit diferența la 14 puncte. Agronomia a continuat să aibă probleme în atac pe final de sfert și Sepsi conducea la ultima pauză cu 63-46.

Prima jumătate a sfertului patru le-a aparținut gazdelor. Godri-Părău, Pasic, Orban și Givens au contribuit la run-ul de zece puncte și Sepsi se distanța la 73-46. Oaspetele au avut nevoie de aproape cinci minute pentru a înscrie în această perioadă de joc, prin Șipoș. Au urmat multe ratări, iar cea mai mare diferență s-a înregistrat la finalul penultimului minut, când Givens ducea scorul la 80-49. Scorul final a fost 82-54 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe termină turul grupei Est cu victorii pe linie, în timp ce Agronomia are 2 succese și 4 eșecuri.

Au fost multe greșeli de ambele părți, 21-33 fiind scorul la mingi pierdute. Covăsnencele au profitat mult mai bine de greșelile adverse, marcând 47 de puncte după turnovers față de 11. Gazdele au avut 33 de reușite din semicerc, 3 de afară și 7 libere transformate, în timp ce bucureștencele au încheiat cu 18 coșuri de două puncte, 4 de la distanță și 6 de la linia de fault.

Jovana Pasic a fost coșghetera partidei cu 17 puncte. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Givens 13 puncte (6 recuperări), Orban 13 puncte, Godri-Părău 10 puncte (6 assist-uri), Mandache 9 puncte, Vucetic 8, Kovacs 3, Brewer 3, Butler 2 puncte (8 recuperări), Demeter 2 puncte și Cătinean 2.

Anca Șipoș a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 15 puncte, în double-double cu tot atâtea recuperări, plus 6 intercepții, dar și 10 mingi pierdute. Pentru Agronomia București au mai înscris: Vilcinschi 10 puncte, Hawkins 9 puncte (7 recuperări), Chelariu 6 puncte, Daniels 6, Militaru 6 și Plăvițu 2 puncte.

Ambele formații au meciul din prima etapă a returului în weekend. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va juca sâmbătă, de la ora 19:30, pe terenul Olimpiei CSU Brașov. Agronomia București va juca duminică, de la ora 14:00, în deplasare cu Rapid București. Sepsi va avea la mijlocul săptămânii viitoare un meci extrem de important în grupele EuroCup, la Galatasaray Istanbul.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii