Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alina Crăciun, dificultăți în ceea ce privește repatrierea

Alina Crăciun, dificultăți în ceea ce privește repatrierea

Alina Crăciun, jucătoare ce își desfășoara activitatea sportivă la Alma Baschet Patti în Italia, are dificultăți în privința repatrierii. 

Baschetbalista a solicitat ajutor de la Consulatul României, în vederea repatrierii, dar i s-a spus să nu mai sune, pentru că figurează deja pe o listă de aşteptare, chiar a fost îndrumată să apeleze direct la președintele Klaus Iohannis.

Cum situația și comportamentul funcționarului public care s-a ocupat de caz au fost ieșite din comun, cazul baschetbalistei a fost discutat chiar și de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu:

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat, anunțând că a încheiat raportul de muncă cu funcționarul implicat în caz. 

Funcționarul a  încălcat normele de conduită cu privire la situaţia unui cetăţean român care se află în Republica Italiană, cu scopul de a desfăşura activităţi sportive de performanţă şi care s-a adresat Consulatului României la Catania, MAE face următoarele precizări: comportamentul manifestat de către funcţionarul consular şi modul în care acesta a gestionat dialogul cu cetăţeanul român sunt condamnabile, reprezintă o încălcare a normelor de conduită şi a principiilor care ghidează activitatea Corpului diplomatic şi consular al României şi nu sunt reprezentative pentru modul în care misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României gestionează solicitările de asistenţă primite din partea cetăţenilor români.

În ceea ce privește situația sportivei, care se află încă pe teritoriul Italiei, Ministerul precizează că i-a comunicat posibilităţile de repatriere, însă că situația este mai dificilă decât normal datorită faptului că baschetbalista deține un animal de companie și nu poate călători cu orice companie aeriană. Astfel, în această situație cea mai viabilă variantă este repatrierea pe cale rutieră.

În plus, reprezentanţii consulatului au întreprins demersuri pe lângă diverse companii de transport rutier pentru a sprijini repatrierea pe cale rutieră a persoanei în cauză şi a partenerului acesteia, oferindu-se ca posibilă soluţie repatrierea cu prima cursă terestră preconizată pentru începutul lunii iunie. Totodată, cetăţeanul român a fost informat despre posibilitatea organizării unui nou zbor către Bucureşti şi care ar urma să plece de la Roma în perioada următoare. MAE menţionează că, în cadrul dialogului cu oficiul consular, persoana în cauză a precizat de fiecare dată că nu poate călători cu orice companie aeriană deoarece se deplasează însoţită de un animal de companie, care nu este acceptat, de regulă, pe orice zbor.

*foto: SportPictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii