Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Camary Williams este noul fundaș al Olimpiei CSU Brașov

Camary Williams este noul fundaș al Olimpiei CSU Brașov

Olimpia CSU Brașov și-a luat un nou fundaș de peste ocean. Camary Williams se alătură formației brașovene. Conducătoarea de joc de 24 de ani a evoluat în acest an la Fort Myers, în WBDA, echipă semiprofesionistă la care a fost și antrenoare. Americanca a mai jucat pe continentul nostru în Albania și în afara Statelor Unite a mai evoluat în Malaezia.

Camary Williams este fundaș, are 165 centimetri înălțime și va face 25 de ani în luna ianuarie. Americanca a evoluat în NCAA la Evansville, în perioada 2015-2017, fiind transferată de la Hillsborough Community College. La Evansville a jucat 24 de meciuri în primul sezon, cu medii de 5,2 puncte, 2,2 recuperări și 1,5 intercepții în 14.6 minute, iar în al doilea a evoluat în 31 de meciuri, îmbunătățindu-și mediile la 13,9 puncte, 7,6 recuperări, 1,9 pase decisive și 3,8 intercepții în 32.2 minute.

Prima experiență europeană a avut-o la începutul lui 2018, când a evoluat în perioada februarie-mai în Albania, la Goga Basket, cu care a ajuns în semifinalele campionatului. Din octombrie 2018 până la sfârșitul anului a jucat în Malaezia, pentru Red Baron. De la mijlocul acestui an a evoluat pentru Fort Myers din Florida, în Women's Developmental Basketball Association. Echipa este nou-înființată și semiprofesionistă, iar fundașul a preluat și poziția de antrenor principal pe parcurs.

Pentru Olimpia CSU Brașov este al 3-lea sezon la rând în care schimbă fundașul american de peste ocean în prima parte a campionatului. Cristalah Lyons a fost americanca adusă de alb-albastre în presezon și n-a mai jucat pentru olimpice din 21 noiembrie, la meciul din etapa a 7-a. La următoarea partidă, cu Sepsi, americanca apare pe statistică, dar n-a intrat deloc, iar la partida din ultima etapă nici nu a fost pe foaie. În sezonul precedent formația de sub Tâmpa o anunța pe Tarter în vară, dar aceasta a plecat înainte de meciurile oficiale, iar după aceea Warthen nu a adus mare lucru la echipă și a plecat. În stagiunea 2017-2018 Olimpia CSU a făcut pregătirea cu Morrissette și s-a despărțit de aceasta înainte de meciurile oficiale, aducând-o pe Handford.

Echipa pregătită de Dan Calancea are următorul meci sâmbătă, de la 16:00, pe terenul lui CSM Târgoviște. Rămâne de văzut dacă Williams își va face debutul în duelul cu formația de pe locul secund în grupa Est. După meciul de la Târgoviște, Olimpia CSU Brașov joacă prima manșă din turul doi al Cupei României, joi 12 decembrie, acasă cu FCC Baschet Arad.

*foto: gopurpleaces.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii