Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSU LPS Alba Iulia – SCM CSȘ Craiova 69 – 69

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
02.03.2011

În această seară a avut loc în Sala Sporturilor din Alba Iulia, partida dintre CSU LPS Alba Iulia și SCM Craiova, dispută ce a decis calificarea în următoarea fază a Cupei României la baschet feminin. Aceasta s-a terminat la egalitate, scor 69 – 69 (15-24, 20-15, 13-14, 21-16), lucru mai rar întâlnit în partidele de baschet. Datorită faptului că echipa condusă de către Liviu Manea a câștigat meciul din tur la trei puncte diferență, în partida din această seară nu au mai fost nevoie de o repriză suplimentară, formația din Bănie calificându-se mai departe în Final Four, după două meciuri extrem de dificile, ce la prima vedere nu trebuiau să impună așa mari probleme. Însă într-un final, rezultatul este cel ce contează, calificarea echipei din Craiova fiind foarte muncită, dar și defavorizată de problemele de lot cu care s-a confruntat clubul în urma decursului acestei faze competiționale. Meciul a fost unul echilibrat, dovada fiind si rezultatul final.

Partida a debutat printr-un 3-point-play fructificat de către Alexandra Uiuiu chiar din prima posesie a mingii, atac prin care gazdele anunțau dorința de joc cu care au venit în această seară la meci. SCM Craiova nu a stat deloc pe gânduri și a replicat cu șapte puncte consecutive, marcate de către Tena Matthews prin două aruncări libere transformate, și de către Janina Simionca, care a contribuit cu o reușită de trei, și una de două puncte. Astfel, minutul trei de joc găsea partida cu un scor de 3 – 7, baschetbalistele din Craiova trecând la conducere, și menținând avantajul pe tot parcursul primului sfert de joc.  În urma unei reușite de trei puncte a lui Eniko Tarta din ultimul minut de joc, avansul Craiovei s-a mărit, însă Maria Voinea a replicat cu trei puncte în ultimele patru secunde, reducând deficitul echipei sale, acestea având la prima pauză un minus de nouă puncte, scor 15 – 24.

În al doilea act de joc gazdele au reușit să țină partida sub control, recuperând cinci puncte, grație reușitelor jucătoarelor Elena Dincă și Maria Voinea, care au marcat împreună 15 puncte din cele 20 ale echipei. Prin reușita de trei puncte din ultimele secunde ale acestui sfert a jucătoarei Eniko Tarta, Craiova a reușit să își mențină un mic avantaj de patru puncte, pentru partea a doua a meciului. Astfel scorul după 20 de minute de joc a fost 35 – 39.

Sfertul trei a fost mai echilibrat decât prima parte a meciului, fapt evidentiat si de scor, 13 – 14, dar si din punct de vedere al atacurilor. S-a marcat constant, menținându-se diferența acumulată până în acel moment, Craiova beneficiind de un avantaj de 10 puncte, în urma unei reușite de două puncte a jucătoareai Tena Matthews din minutul opt, scorul fiind în acel moment 40 – 50. Echipa gazdă a replicat cu opt puncte în ultimele două minute de joc, pentru a restabili echilibrul partidei.

Finalul meciului a fost tensionat, cu foarte multe puncte marcate și cu destul de multe turnover-uri de ambele părți. Acest lucru a ajutat la marcajul pe contraatac, dar și la recuperarea deficitului echipei gazdă, SCM Craiova având șase mingi pierdute în acest act. Sfertul patru a decurs la fel ca și restul partiei, fiind echilibrat, aducând puncte de la ambele formații până la final. Astfel cu două secunde înainte de epuizarea timpului, Craiova conducea cu două puncte, însă Volha Tamargeanu a reușit să egaleze situația de pe tabelă prin transformarea a două aruncări libere chiar în ultima secundă de joc, producând un fenomen foarte rar întâlnit în partidele de baschet, și anume egalitatea.

Două jucătoare au fost aproape de triple double în acest meci: Elena Dincă a fost la trei recuperări distanță de un triple double, Anca Șipoș fiind și ea la rândul ei la două puncte și un assist distanță aceeași performanță.

 

Remarcate au fost:

CSU LPS Alba Iulia: Voinea – 18 puncte, 7 recuperări; Dincă – 17 puncte, 11 intercepții, 7 recuperări, 4 pase decisive; Uiuiu – 15 puncte, 7 recuperări.

SCM CSȘ Craiova: Tarta – 24 puncte, 7 pase decisive; Matthews – 20 puncte, 11 recuperări; Șipoș - 8 puncte, 9 pase decisive, 10 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii