Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria câștigă la Constanța și își oprește seria de șase înfrângeri

CSM Alexandria câștigă la Constanța și își oprește seria de șase înfrângeri

CSM Alexandria a câștigat și returul cu Phoenix Știința Constanța în grupa Est a LNBF și și-a oprit la șase seria de înfrângeri. Partida de la malul mării, din etapa a 10-a, s-a încheiat cu scorul de 52-53, pe sferturi: 11-14, 12-9, 13-18, 16-12. Oaspetele au făcut diferența din spatele semicercului, într-un meci în care s-au înscris peste 40 de puncte după greșeli adverse.

Phoenix Știința Constanța a început meciul cu Andreea Beldian, Denisa Vați, Vladinka Erak, Lauren Brozoski și Katarina Matijevic. CSM Alexandria le-a avut în 5-ul de start pe Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Tania Fiereșteanu și Paloma Cucu.

Fiereșteanu, Mazilu și Mihai, cu prima triplă, au dus scorul la 0-7. Erak înscria primele puncte ale gazdelor în minutul cinci, de la linia de fault. Cucu a scuturat plasa de afară pentru 2-10 și Scott și-a apropiat echipa la patru lungimi. Dobrogencele au redus diferența de la libere și la prima pauză scorul era 11-14. Cucu a dus din nou CSM-ul la +6 în debutul sfertului secund, dar Brozoski și Vați au marcat de după semicerc și au egalat la 19. Mihai și Voicu au dus oaspetele la +4, dar acestea au avut aproape cinci minute fără coș, până la finalul sfertului doi. Brozoski a egalat la 23-23, care avea să fie scorul la jumătatea partidei, după aproape două minute în care nu s-a marcat.

Mazilu a marcat prima după revenirea de la vestiare, dar Brozoski a răspuns cu șase puncte la rând și le ducea pe gazde prima dată la conducere, cu 29-25 în minutul 21. Au urmat peste trei minute fără coș pentru dobrogence, iar Bota și reușitele de afară semnate de Cucu și Mihai au dus scorul la 29-33. Scott a strâns ecartul la o lungime, dar triplele lui Mazilu și Mihai l-au dus la 5. Ambele echipe au avut peste două minute fără coș, iar la ultima pauză tabela arăta 36-41. Gazdele au egalat la 43 în minutul 34, CSM a avut un run de opt puncte pentru 43-51, dar după aceea nu a înscris mai mult de trei minute și jumătate. Brozoski a înscris 7 puncte la rând și Erak le-a dus pe constănțence în față cu puține secunde rămase din joc. Oaspetele au mai avut un timeout, după care Crăciunescu a reușit coșul victoriei, scor final 52-53.

Ambele echipe au avut procentaje sub 40% la șuturile din acțiune. Gazdele au încheiat cu 32% (18 reușite din 56 de încercări), în timp ce oaspetele au avut 37% (20/54). Constănțencele au marcat mai mult din semicerc (15-13) și de la linia de fault (13-6), iar teleormănencele au făcut diferența cu 7 triple reușite față de 3. 42-31 a fost scorul la recuperări și 22-24 la puncte înscrise după turnovers.

Lauren Brozoski a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte pentru învinse, la care Vladinka Erak a încheiat în double-double cu 13 puncte și 20 de recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Scott 9 puncte (5 recuperări), Vați 5 puncte și Mititelu 1 punct.

Mihaela Mihai a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor cu 17 puncte (3x3), în double-double cu 10 recuperări (8 turnovers). Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 11 puncte (5 intercepții), Cucu 11 puncte (3x3), Voicu 6 puncte (6 recuperări), Fiereșteanu 2 puncte, Crăciunescu 2, Bota 2 și Horlea 2 puncte.

După acest rezultat cele două echipe ajung la 10 puncte în clasamentul grupei Est, cu câte 2 victorii și 6 înfrângeri. Teleormănencele sunt pe 5 și constănțencele pe 6, fiind la egalitate și cu ultima clasată CS Agronomia București. În etapa următoare Phoenix Știința Constanța merge la Rapid București. CSM Alexandria va juca pe terenul Agronomiei București în următoarea rundă. Înaintea meciului de luni, 16 decembrie, cele două echipe se întâlnesc și în prima manșă din turul doi al Cupei României, în 11 decembrie la Alexandria. 

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii