Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Sibiu nu mai participă în LNBF și riscă și o amendă

CSM Sibiu nu mai participă în LNBF și riscă și o amendă

Sibiul nu va reveni în prima ligă de baschet feminin după 12 ani, așa cum părea când s-a anunțat programul următoarei ediții de campionat. CSM Sibiu s-a înscris și echipa a fost luată în calcul pentru stabilirea programului, dar astăzi cluburile au fost anunțate că seria Vest va porni doar cu 6 echipe și se va reface programul. Regulamentul prevede o amendă pentru echipele care se retrag înainte de începerea campionatului.

Liga Națională de Baschet Feminin pierde o echipă și rămâne cu 13. Cu o lună înainte de data prevăzută pentru startul campionatului, federația a înștiințat cluburile că CSM Sibiu se retrage din campionat. În aceste condiții programul grupei Vest va fi refăcut și meciurile vor începe cu o săptămână mai târziu. Vom reveni cu noul program. Dacă în grupa cealaltă va fi un număr diferit de echipe (7 momentan) decât cele 6 din Vest, atunci în a doua fază a campionatului se va porni de la 0.

Presa locală din Sibiu anunța săptămâna trecută că CSM-ul se va baza pe scheletul echipei medaliate cu bronz la U18, junioarelor urmând să li se alăture Alexandra Uiuiu și surorile Geleriu. CSM Sibiu a fost validată de către Consiliul Director al FRB printre echipele participante în următoarea ediție a LNBF și a  intrat în tragerea la sorți a programului. Sibiencele urmau să joace în prima etapă acasă cu CSM Satu Mare, iar în cupă cu Olimpia CSU Brașov.

Dar CSM Sibiu s-a retras, astfel că în orașul de pe Cibin nu va fi din nou o echipă feminină de primă ligă după 12 ani. Conform regulilor votate de Consiliul Director de săptămâna trecută, la retragerea înainte de începerea competiției apare amendă 5.000 euro + se pierde taxa de participare.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii