Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște câștigă restanța cu CSM Alexandria și trece pe primul loc în grupa Est

CSM Târgoviște câștigă restanța cu CSM Alexandria și trece pe primul loc în grupa Est

CSM Târgoviște s-a impus în restanța din prima etapă a grupei Est din LNBF, acasă cu CSM Alexandria. Scorul a fost 78-66, pe sferturi 24-19, 26-17, 10-12, 18-18. Gazdele au condus tot meciul, iar diferența maximă de 19 puncte s-a înregistrat pe la mijlocul sfertului patru. Oaspetele au redus ecartul până la zece puncte la intrarea în penultimul minut. Dâmbovițencele au făcut diferența din spațiul de trei secunde, marcând 27 de puncte după greșeli adverse, față de 10.

Restanța din etapa 1 trebuia să se dispute, inițial, pe terenul teleormănencelor, dar a fost mutată la Târgoviște pentru că sala din Alexandria este ocupată.

CSM Târgoviște a început partida cu Alina Chivu, Larisa Toma, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Daiana Tănase. CSM Alexandria le-a avut în formula de start pe Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Tania Fiereștenu și Paloma Cucu.

Irimia a deschis scorul cu un 3 points-play, Mazilu a egalat cu o reușită din spatele semicercului, iar Chivu înscria prima triplă a gazdelor, pentru 6-3. A fost rândul lui Voicu să reușească un coș cu fault, prin care egala la 6. Au urmat aproape două minute în care oaspetele nu au înscris. Tănase, Irimia și Petrof, de afară, au dus scorul la 13-6. Gazdele s-au dus la 8 puncte în față, dar teleormănencele s-au apropiat la 4 grație reușitelor de la distanță. Scorul primei pauze a fost 24-19.

Ghiță și Păun au marcat primele în sfertul secund și au dus ecartul la 9. În următoarele minute Voicu și Mihai își apropiau echipa la 7 puncte, iar Tănase și Moraru duceau din nou avantajul la 9. Mazilu a reușit o nouă triplă pentru oaspete și a transformat două libere prin care făcea 34-30. Irimia a dublat diferența și aceasta s-a menținut la 6-8 puncte, până când oaspetele au avut trei minute fără coș. Toma, Irimia și Chivu au contribuit la run-ul de 10 puncte al gazdelor, care s-au dus la +16. Mihai a transformat libere pe finalul sfertului și la jumătatea partidei tabela arăta 50-36. Dâmbovițencele s-au distanțat grație celor 19 puncte înscrise după greșeli adverse în această repriză, față de 0 în dreptul oaspetelor.

Repriza secundă a început cu aproape două minute și jumătate de ratări, Toma reușind primul coș după revenirea de la vestiare. Voicu a marcat primele puncte ale oaspetelor în această perioadă de joc, după mai mult de trei minute scurse de la startul acesteia. Au fost intervale destul de mari între coșuri în sfertul trei. Chivu și Ghiță le-au distanțat pe dâmbovițence la 17 puncte, 58-41, Crăciunescu a scuturat plasa de la distanță, iar Botorogeanu și Voicu au micșorat ecartul la 12 puncte. La ultima pauză scorul era 60-48.

Stoenescu a scuturat plasa de afară în debutul sfertului patru și Chivu ducea scorul la 65-48. Oaspetele au avut din nou nevoie de peste trei minute pentru primul coș în acest sfert, reușit de Cucu din spatele semicercului. Stoenescu și Tănase au mărit ecartul la 19 puncte (cea mai mare diferență) la jumătatea ultimei perioade de joc, iar Mazilu și Crăciunescu își apropiau din nou echipa la 14 lungimi. A fost rândul dâmbovițencelor să nu înscrie aproape două minute și jumătate. Fiereșteanu și Mazilu strângeau diferența la 11 puncte, Irimia oprea seceta din atacul gazdelor, iar Bota făcea 76-66 la intrarea în penultimul minut. Au fost multe greșeli până la final și doar Irimia a mai pus două puncte pe tabelă. S-a încheiat 78-66 și dâmbovițencele urcă pe primul loc în grupa Est înainte de pauza de naționale, fiind singurele cu 6 partide disputate.

CSM Târgoviște a făcut diferența din căciulă, cu 48 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde, față de 22. 27-10 a fost scorul la puncte marcate după greșeli adverse și 36-25 la recuperări. Gazdele au încheiat cu 26 de reușite din semicerc, 6 triple și 9 libere transformate, în timp ce oaspetele au avut 12 coșuri de două puncte, 10 de afară și 12 libere transformate.

Alina Chivu și Gabriela Irimia  au fost coșgheterele partidei cu câte 19 puncte, ambele având și 6 recuperări și 5 intercepții. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Ghiță 8 puncte, Tănase 7, Toma 7 puncte (6 recuperări), Stoenescu 6 puncte (5 recuperări, 6 assist-uri), Petrof 6 puncte, Moraru 4 și Păun 2.

Andreea Mazilu a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 16 puncte (4x3), iar Viorela Voicu a încheiat în double-double cu 11 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai marcat: Mihai 12 puncte (6 recuperări), Crăciunescu 9 puncte (3x3), Fiereșteanu 5 puncte, Botorogeanu 5, Bota 3, Cucu 3 și Horlea 2 puncte.

CSM Târgoviște ajunge la 11 puncte în grupa Est, cu 5 victorii și o înfrângere. Elevele lui Cătălin Tănase urcă pe prima poziție în această grupă, fiind prima echipă care își termină meciurile din tur. Pentru CSM Alexandria este a 4-a înfrângere în acest campionat, formația pregătită de Mădălin Piperea fiind pe locul șase cu 6 puncte.

Urmează pauza de naționale, iar grupa Est se reia în 21 noiembrie, când este programată etapa a 7-a, ultima din tur. CSM Alexandria va juca atunci în deplasare cu Rapid București. Dâmbovițencele sunt cele care stau în etapa a 7-a. Returul începe în 24 noiembrie în această grupă, când teleormănencele și dâmbovițencele se vor întâlni din nou, în cazul în care nu apar iar schimbări de programare.

*foto: CSM Targoviste facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • valy :

    Bravo!
    Pana la urma se poate face treaba si cu ROMANCE!
    Felicitari stafului tehnic!

    cu 4 ani în urmă (08.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii