Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov dispută derby-ul etapei a 10-a în grupa Est din LNBF

CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov dispută derby-ul etapei a 10-a în grupa Est din LNBF

Sâmbătă, 7 decembrie, sunt programate cele trei meciuri din etapa a 10-a în grupa Est din LNBF și ultimul din etapa a 7-a a grupei Vest. Rapid București primește vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe de la ora 13:30. Derby-ul rundei va fi la Târgoviște, între CSM și Olimpia CSU Brașov, de la ora 16:00, iar de la 18:00 Phoenix Știința Constanța întâlnește CSM Alexandria. În grupa Vest se joacă de la ora 18:00 meciul dintre CSM Satu Mare, care poate redeveni lider, și lanterna roșie CSU Rookies Oradea.

CS Rapid București și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc de la ora 13:30, la sala Rapid. Meicul va fi arbitrat de Cristina Anuței, Laurențiu Antoche și Diana Oprea, supervizați de Stelian Bănică. În tur campioana s-a impus cu 90-54 și 11-0 e scorul general la confruntări directe. Alb-verzile au jucat joi în ultima etapă din grupele EuroCup, câștigând cu 64-48 pe teren propriu cu Lulea BBK. Bucureștencele sunt pe locul 4 în grupa Est cu 11 puncte (3 victorii/5 înfrângeri) și au legat trei victorii la rând, ultima la Brașov (92-87). Campioana Sepsi este lider cu punctaj maxim, 16 puncte (8 victorii) și în ultima rundă a trecut acasă de Phoenix Știința Constanța cu 78-35. Coșgheterele celor două echipe în campionat sunt Florina Stănici (Diaconu) cu 18,6 puncte pe meci pentru Rapid și Chrissy Givens cu 14,4 ppg la Sepsi.

Derby-ul rundei va fi la Sala Sporturilor Târgoviște, de la ora 16:00,  și opune echipele de pe locurile 2 și 3, iar brigada de arbitri va fi formată din Lavinia Gheorghe, Alexandru Nicolae și Matei Bănică, cu Mircea Martiș comisar. CSM Târgoviște are 6 succese la rând în LNBF și este pe doi cu 15 puncte (7/1). În ultima etapă dâmbovițencele câștigau la Agronomia București cu 82-69. Olimpia CSU Brașov este pe trei cu 12 puncte (4/4) și vine după două înfrângeri la rând, ultima acasă cu Rapid (87-92). Alina Chivu și Biljana Pesovic sunt liderele celor două formații la mediile de puncte, cu 15,5 ppg și 17,4. În ceea ce privește confruntările directe, scorul este 20-8 pentru dâmbovițence, care în tur câștigau cu 78-57.

Phoenix Știința Constanța și CSM Alexandria încheie etapa a 10-a din grupa Est de la ora 18:00 la Sala Sporturilor. Jocul va fi arbitrat de Mihai Săndulache, Sabina Popa și Alexandru Nicolau, cu Luca Badea comisar. Cele două încheie clasamentul fiind pe locurile 6 (9 puncte, 2/5) și 7 (8 puncte, 1/6). Constănțencele au trei înfrângeri consecutive, ultima la campioană (35-78), în timp ce tinerele teleormănence au șase meciuri pierdute la rând (40-57 acasă cu CSM Târgoviște ultimul). În tur scorul a fost 69-58 pentru CSM Alexandria, care a obținut primul succes în confruntările directe, după 5 victorii ale dobrogencelor. Lauren Brozoski și Mihaela Mihai sunt coșgheterele celor două echipe în acest campionat, cu medii de 15,3 și 13 puncte.

CSM Satu Mare și CSU Rookies Oradea încheie etapa a 7-a din grupa Vest, de la ora 18:00. Acel meci va fi fluierat de Zsolt Csiki, Csongor Molnar și Lorand Bukuresti, supervizați de Dan Ionescu. Sătmărencele au ajuns pe patru după ce s-au disputat primele două partide din această rundă, având 11 puncte (5/1), dar vor urca pe primul loc cu o victorie. Alb-roșiile vin după prima înfrângere în campionat (57-59 la Arad), dar miercuri au obținut primul succes în această ediție a CEWL 68-45 la Spirou Ladies Charleroi. CSU Rookies este pe ultima poziție în grupa Vest, cu 7 puncte după 7 înfrângeri. În ultima etapă orădencele au pierdut acasă cu „U” Cluj (43-72). 18-1 este scorul pentru alb-roșii în confruntările directe. În tur acestea s-au impus cu 73-22. Bernice Mosby și Teodora Saric sunt coșgheterele echipelor cu 19,4 și 11,4 ppg.

La mijlocul săptămânii viitoare încep duelurile din turul doi al Cupei României. Trei partide din prima manșă vor fi miercuri și joi, iar „finala” din sferturi dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va începe în 23 decembrie.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii