Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Admirabilă evoluția liderelor Peso și Flori Diaconu. Tinerele au de învățat enorm de la aceste sportive de excepție!”

Dan Calancea: „Admirabilă evoluția liderelor Peso și Flori Diaconu. Tinerele au de învățat enorm de la aceste sportive de excepție!”

Olimpia CSU Brașov a câștigat pe terenul Rapidului cu 73-65, în etapa a doua a grupei Est din LNBF. Două tinere de la oaspete, Teodora Pătrașcu și Teodora Dumitru, au înscris primele lor puncte în primul eșalon, iar căpitanii celor două echipe au adunat împreună peste 50 de puncte.

A fost un joc în care cele două formații și-au împărțit perioadele mai bune, cu oaspetele având 14 puncte în față la prima pauză, dar gazdele au trecut la conducere în sfertul secund. Rapidul nu a mai găsit drumul spre coș în ultimele cinci minute și Olimpia CSU Brașov a lovit pe contraatac, obținând prima victorie în noul campionat.

„Un joc cu bune și rele, normal consider eu, pentru momentul în care se află echipa noastră. Am spus și subliniez, trebuie să avem răbdare cu acest grup care are o medie de vârstă de 20 de ani, pentru că sunt premize de evoluții foarte bune. Cred că începând cu sfârșitul lunii decembrie suntem capabili de o exprimare deosebită”, a declarat antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, despre partida din etapa a doua.

Acesta și-a exprimat bucuria că două din tinerele sale eleve și-au trecut în cont primele puncte marcate în Liga Națională, dar a ținut să sublinieze și evoluția experimentatelor Biljana Pesovic și Florina Stănici (Diaconu), care au fost cele mai bune marcatoare, cu 25 de puncte și 11 recuperări pentru sârboaică și 27 de puncte și 5 assist-uri pentru rapidistă.

„Am trăit din nou acel sentiment de infinită satisfacție, pe care probabil îl încearcă un copil atunci când primește jucăria favorită. În primul sfert Teo Pătrașcu, 17 ani, a înscris primele ei puncte în Liga Națională, fiind urmată în sfertul patru de Teo Dumitru,18 ani, care a punctat într-un moment decisiv al jocului. Admirabilă evoluția liderelor Peso și Flori Diaconu (10-10 și 11-11 la libere)! Tinerele au de învățat enorm de la aceste sportive de excepție!”, a adăugat Dan Calancea.

Următorul meci al Olimpiei CSU Brașov în campionat este cel din etapa a 5-a, acasă cu CSM Alexandria, în 17 octombrie. Brașovencele au meciul din runda a 3-a amânat pentru 27 octombrie și în etapa a 4-a stau.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii